το 2005, καθώς και του τότε πρύτανη που κατηγορείται για μη σύννομη παραπομπή του καθηγητή Στέλιου Αλεξανδρόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή προέβη σε καταγγελίες σχετικές με παρανομίες και αυθαιρεσίες στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων.
Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η Σουζάννα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου την περίοδο του 2005 και μέλος τότε της Τριμελούς Επιτροπής που είχε ορίσει η Σύγκλητος για τη διερεύνηση των περιστατικών, τόσο δηλαδή το ενδεχόμενο ευνοϊκής μεταχείρισης φοιτητών για την εισαγωγή τους στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα όσο και τη διαδικασία που ακολούθησε ο πρύτανης για την παραπομπή του αείμνηστου Αλεξανδρόπουλου.
Όπως επανειλημμένα ανέφερε στη διάρκεια της εξέτασής της η κυρία Παπαδοπούλου σε σχέση με το ζήτημα της επιλογής των φοιτητών για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, κατά την άποψή της δεν διέγνωσε καμία πρόθεση από πλευράς των συναδέλφων της καθηγητών (κατηγορουμένων) να ευνοήσουν συγκεκριμένους φοιτητές. «Καμία απόδειξη εύνοιας δεν διέγνωσα για κανέναν φοιτητή. Υπήρξαν μόνο κάποιες ενδείξεις εύνοιας. Αδιαμφισβήτητα σε μια σειρά εκτιμήσεων υπάρχει η υποκειμενική κρίση των καθηγητών στα πλαίσια της ακαδημαϊκής ελευθερίας» είπε η μάρτυς. Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων, η μάρτυρας ανέφερε ότι υπάρχουν αντικειμενικά μετρήσιμα δεδομένα για την μοριοδότηση των φοιτητών, όπως είναι τα πτυχία, από κει και μετά όμως υπάρχουν και άλλα κριτήρια, που μπορούν να αξιολογηθούν υποκειμενικά.
Σχετικά με το σκέλος που αφορά την κατηγορία εις βάρος του τότε πρύτανη, η μάρτυρας ανέφερε ότι κατά την άποψή της η διαχείρισή του όπως η ίδια την αντιλήφθηκε ήταν ορθή. Ότι δηλαδή όρισε επιτροπή διερεύνησης των γεγονότων, ότι δεν αναμείχθηκε ο ίδιος στο έργο της και ότι η παραπομπή του αείμνηστου Αλεξανδρόπουλου δεν είχε πρόβλημα νομιμότητας.
Και ο δεύτερος μάρτυρας, ο καθηγητής Στέλιος Χιωτάκης και διευθυντής τότε του Μεταπτυχιακού, σε σχέση με την επιλογή των φοιτητών, ανέφερε την υποκειμενική κρίση με την οποία οι Πανεπιστημιακοί στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής ελευθερίας κάνουν την αξιολόγηση κάποιων κριτηρίων επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες γι’ αυτό.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι υποψήφιοι για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα φοιτητές ήταν 113 εκ των οποίων προεπιλέγησαν οι 55 με τα αντικειμενικά κριτήρια και στη συνέχεια επιλέγησαν οι 24 για την πλήρωση των αντίστοιχων προκηρυχθέντων θέσεων. Στα Δικαστήρια, από τους 89 μη επιλεγέντες, προσέφυγε ένας φοιτητής, ο οποίος και παρίσταται στην ακροαματική διαδικασία ως πολιτικώς ενάγων.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την εξέταση και άλλων μαρτύρων. Κατά πάσα πιθανότητα θα εξεταστούν τα μέλη της οικογένειας Αλεξανδρόπουλου και οι κύριοι Γραμματικάκης και Οικονόμου που ήταν τα δυο άλλα της Τριμελούς Επιτροπής διερεύνησης της υπόθεσης που είχε ορίσει η Σύγκλητος.
Συνήγοροι των κατηγορουμένων Πανεπιστημιακών είναι οι: Νίκος Κοτζαμπασάκης, Νικος Γαλάνης, Ηλίας Θεοδωράκος και Σταύρος Γεωργίου.
Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής από πλευράς του φοιτητή παρίστανται οι δικηγόροι Θεόδωρος Τσούλας και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οι ίδιοι είχαν δηλώσει παράσταση και εκ μέρους της οικογένειας του εκλιπόντος καθηγητή Σ. Αλεξανδρόπουλου ωστόσο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, από το σκέλος αυτό της υπόθεσης η Πολιτική Αγωγή απεβλήθη.
Δύο οι δράστες του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου
Δύο άτομα φέρεται να κρύβονται πίσω από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου, στον επαρχιακό δρόμο...