Έτσι το πλάνο και των δύο ομίλων με 14 ΠΑΕ να βρίσκεται στον αέρα.
Εκτός από την ΑΕΚ που έχει δηλώσει ότι δεν θα πάρει μέρος στη Β’ αλλά στη Γ’ Εθνική, ανοιχτό παραμένει και το θέμα Κέρκυρας με τη φημολογούμενη συγχώνευσή της με την Κασσιόπη. Στο προσκήνιο βρίσκεται και η προσπάθεια της Λάρισας για αγορά του ΑΦΜ του Αχαρναϊκού, ενώ συζητήσεις γίνονται και με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Ακόμη πρόβλημα υπάρχει και με το Βύζαντα Μεγάρων που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη Β’ Εθνική.
Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο λοιπόν, η διοργανώτρια αρχή προγραμμάτισε γενική συνέλευση για τις 3 Ιουλίου, προκειμένου να τροποποιήσει -κωδικοποιήσει το καταστατικό της και να επικυρώσεις τις βαθμολογίες της δεύτερης και τρίτης τη τάξει κατηγορίας. Εννοείται ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν παρθεί αποφάσεις σχετικά με την υπόθεση των φακέλων της UEFA. Ακόμη βέβαια δεν έχουν κληθεί οι εμπλεκόμενοι, έναν και πλέον μήνα μετά το πρώτο ραβασάκι της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Φωστήρας, Παναιγιάλειος, Αχαρναϊκός, Αστέρας Μαγούλας, Χανιά, Καλλιθέα, Παναχαϊκή, Φωκικός, Βύζας, Νίκη, Ολυμπιακός Β., Ηρακλής Ψαχνών.
Όπως δείχνουν τα πράγματα στον Κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής οι 8 ομάδες της Κρήτης:
Χανιά (1) Κισσαμικός
Ρέθυμνο (1) Ζωνιανά
Ηράκλειο (5) Ρούβας, ΠΟΑ, Ηρόδοτος, ΠΑΟ Κρουσσώνα, Γιούχτας.
Λασίθι (1) ΑΟΑΝ.
Θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο με άλλες 8 από την Αττική.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως τα σενάρια για την ΑΕΚ είναι δύο: Πρώτον, κληρώνεται σε όμιλο με 8 κρητικές και άλλες 7 ομάδες από την Αττική. Δεύτερον, κληρώνεται σε όμιλο με 2 ομάδες από τις Κυκλάδες και άλλες 13 από την Αττική. Και για να εξοικειώνονται σιγά σιγά οι φίλοι της ΑΕΚ, ο νέος χάρτης με τις υποψήφιες αντιπάλους της Ένωσης στη Γ’ Εθνική διαμορφώνεται ως εξής:
-Αθήνα (11): ΑΕΚ, Αιγάλεω, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Ν. Ιωνία, Τράχωνες, Πεύκη, Α.Ο. Περιστερίου, Εθνικός Αστέρας, Γλυφάδα, Δόξα Βύρωνα.
-Πειραιάς (4): Ιωνικός, Ατρόμητος, Πειραιά, Περαμαϊκός, Προοδευτική ή Βατανιακός.
-Ανατολική Αττική (4): Αστέρας Βάρης, Ολυμπιακός Λαυρίου, Ραφήνα, Θύελλα Ραφήνας.
-Δυτική Αττική (3): Θρασύβουλος, Μανδραϊκός, Πανελευσιανικός.
-Κυκλάδες (2): Πανναξιακός, Μύκονος.
Πολλά θέματα θα ρυθμιστούν στη Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 28 Ιουνίου. Εκεί θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες με τα όρια ηλικίας και τον αριθμό των ξένων παικτών. Η τάση που υπάρχει είναι να επιτραπεί να διατηρεί κάθε ομάδα στο ρόστερ της δύο παίκτες άνω των 32 ετών. Επίσης να μπορεί μια ομάδα να αποκτήσει μέχρι 4 ξένους, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν θα πρόκειται και για μη κοινοτικούς.
Πελοπόννησος (15 εκπρόσωποι):
4 από Ηλεία (Πανηλειακός, ΠΦΟ Πανόπουλου, Δόξα Νέας Μανωλάδας και ΠΑΟ Βάρδας που ανέβηκε από τα μπαράζ), 3 από Αχαΐα (Ατρόμητος, Λάππα, Εθνικός Σαγέικων, Αχαΐκή), 3 από Αργολίδα (Ενωση Ερμιονίδας, Παναργειακός, Πανναυπλιακός), 2 από Κόρινθο (Κόρινθος, Πέλοπας Κιάτου), 2 από Μεσσηνία (Καλαμάτα και ο Μεσσηνιακός που ανέβηκε μέσω μπαράζ), 1 από Αρκαδία (Παναρκαδικός). Μονάχα η Λακωνία δεν έχει εκπρόσωπο δηλαδή.
Εύβοια 2 (Χαλκίδα και η Κύμη).
Ντεμπούτο στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής θα κάνουν φέτος Επισκοπή και Ερμής Ζωνιανών.
Η Επισκοπή που αναδείχτηκε «σημαιοφόρος» περιφερειακού αφού κατέχει το ρεκόρ με 12 συμμετοχές, με 368 αγώνες (152 νίκες), ενώ στη 2η θέση είναι ο Ηρόδοτος με 11 χρονιές (316 αγώνες), με τους Ρεθυμνιώτες να είναι και πρωταθλητές 2012.
Αντίθετα ο Ερμής με μία συμμετοχή στο περιφερειακό, πήρε το εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική.