Τοπική Αυτοδιοίκηση
Α. Ένας χρόνος με τον «Καλλικράτη» του Αλέξανδρου Παπαλεξάκη, Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ατσιποπούλου. Βλέπε «Ρεθεμνιώτικα Νέα» Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή του τέως Δήμου Νικ. Φωκά δεν έκανε τίποτα παρά την οικονομική ευρωστία.
Δείτε τον προγραμματισμό τους και τι έκαναν.
Β. Τρία χρόνια με τον «Καλλικράτη» του ίδιου παραπάνω Προέδρου βλέπε Ρεθεμνιώτικα Νέα, Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014.
Εν έτει 2014 ξανά κατηγορεί για απραξία την προηγούμενη Δημοτική αρχή του τέως Δήμου Νικ. Φωκά με τα ίδια λόγια. Δείτε τον προγραμματισμό τους και τι έκαναν.
Γ. Οκτώ χρόνια με τον «Καλλικράτη» του ίδιου παραπάνω Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ατσιποπούλου Μάιος 2019 (ψάξε σχετικό φυλλάδιο με τίτλο Απολογισμός Κοινότητας Ατσιποπούλου, πρόγραμμα Κοινότητας 2019-2023). Τι έκαναν και τι δεν έκαναν από τους προγραμματισμούς τους.
Επιγραμματικά αναφέρω τα παρακάτω έργα που δεν έγιναν και άλλα τα οποία πρέπει να γίνουν.
1. Η ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου του οικισμού Ατσιποπούλου.
2. Η συνδυασμένη πολεοδομική και κυκλοφοριακή στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη της πόλεως του Ρεθύμνου και η ανάπλαση της παλαιάς εθνικής οδού από το στρατόπεδο μέχρι το γήπεδο Ατσιποπούλου. Η πεζοδρόμησή της, ο φωτισμός της κ.λπ.
3. Δεν γνωρίζετε τα όρια του Ατσιποπούλου για να τα διορθώσετε. Βλέπε πινακίδα Ρέθυμνο πριν το Στρατόπεδο, δείτε λάθος θέση. Σωστή θέση είναι στο ρέμα που μετά πηγαίνει στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού, το οποίο ρέμα κατεβαίνει κάτω από τον δρόμο και πάει μέχρι τη θάλασσα το οποίο χωρίζει το Ρέθυμνο με τον οικισμό ΑΓΝΑ που ανήκει στη Δημοτική Κοινότητα του Ατσιποπούλου.
4. Η καθημερινότητα και το κυκλοφοριακό εντός του οικισμού Ατσιποπούλου είναι αβάστακτα, που είναι η παρακαμπτήριος; Σκοτάδι επικρατεί τουλάχιστον το μισό χρόνο σε κάθε δρόμο του οικισμού με καμένες τις λάμπες στους στύλους.
5. Αστυνόμευση με τόσους κατοίκους δεν υπάρχει, οι πόρτες σπιτιών στον παλιό οικισμό που δεν κατοικούνται από μόνιμους κατοίκους βρίσκονται ανοικτές, ποιός τις ανοίγει ο αέρας, που επικαλείσθε; Ο νερατζοπόλεμος, ο πορτοκαλοπόλεμος, που γίνεται στα διερχόμενα αυτοκίνητα, οι σούζες με τα μηχανάκια στον κεντρικό δρόμο, οι βανδαλισμοί στο Α.Τ.Μ. και άλλα.
6. Αντιπλημμυρικά έργα δεν υπάρχουν παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων. Απλώς πνιγόμαστε. Προσευχόμαστε να μην συμβεί κανένα ατύχημα.
7. Αποχετευτικό δίκτυο και πλακοστρώσεις πάνω από δέκα χρόνια, γίνεται και ακόμη τίποτα, τώρα λόγω εκλογών δημοπρατείται.
8. Ίδρυση παραρτήματος ΕΛ.ΤΑ., από το έτος 1986 εκκρεμεί το θέμα και τίποτα δεν γίνεται.
9. Αγορά οικοπεδικών χώρων για χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.
10. Η ανάπλαση των σπηλαίων και των ενετικών αλυκών στην εκεί ακτογραμμή του Ατσιποπούλου.
11. Το μνημείο των πεσόντων στη μάχη του Ατσιποπούλου με τους Ρώσους κατά την περίοδο της επανάστασης του Θερίσου. Τα χρήματα υπάρχουν από το 2006, σκεφτείτε εάν δεν υπήρχαν.
12. Η κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου και πάρκου στη θέση Απάνω Πηγάδι, από το έτος 1984 συζητείται και από το έτος 2004 κατασκευάζεται.
13. Ο Γενικός Πολεοδομικός σχεδιασμός γίνεται, γίνεται και δεν τελειώνει από το έτος 1989. Δεν φτάνει αυτό, έρχεται και η ζώνη των 800 μέτρων η οποία έχει σταματήσει κάθε πράξη μεταβίβασης και οικοδομικής δραστηριότητας.
14. Η σύνδεση του Ατσιποπούλου με το Πανεπιστήμιο από την τοποθεσία Καβαλούρες.
15. Η παντελής έλλειψη παιδικών χαρών στους οικισμούς Ατσιποπούλου με 8000 κατοίκους.
16. Δρόμοι εντός των οικισμών Ατσιποπούλου από το έτος 1989 βρίσκονται ακόμη με χώμα.
17. Τι γίνεται με την αβάστακτη δυσοσμία που επικρατεί σχεδόν κάθε μέρα και ειδικά όταν φυσά βοριαδάκι στον περιβάλλοντα χώρο του βόρειου τμήματος του οικισμού Βιολί Χαράκι; Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες των σπιτιών μας και γεμίζουν με τη δυσοσμία αυτή.
18. Τι γίνεται με τους αδέσποτους σκύλους που δυναστεύουν την περιοχή και τους οικισμούς του Ατσιποπούλου που κατά καιρούς πνίγουν κουνέλια, κότες, πρόβατα, αίγες κ.λπ.
19. Η δημοτική κοινότητα Ατσιποπούλου δεν έχει δικό της γραφείο, αλλά φιλοξενείται σε χώρο που δεν της ανήκει.
20. Νεκροταφείο, ο χώρος αυτός είναι καθορισμένος προ αιώνων. Έχει τώρα και χρόνια κορεστεί. Οι κάτοικοι των 8000 διαμαρτύρονται που δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες τους. Καμία κουβέντα γι’ αυτό. Ο υπάρχων χώρος χρειάζεται ανάπλαση. Οι τάφοι που βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα του χώρου αυτού τον χειμώνα πλημμυρίζουν με νερά και οι δικοί μας άνθρωποι που βρίσκονται μέσα κολυμπούν και οι ψυχές τους φωνάζουν «σώστε μας». Δεν γράφω τίποτα άλλο, εδώ σταματώ για να μην πω γιατί.
Μάιος 2019 και για όλα τα παραπάνω δεν έχει γίνει τίποτα.
Τώρα το έργο που επικαλείστε και προβάλλετε, το Γυμνάσιο – Λύκειο Ατσιποπούλου σκεφτείτε, σκεφτείτε μήπως είναι έργο της εκκλησίας και μετά να λέτε…
Αγοράσατε κανένα νέο οικοπεδικό χώρο για ανέγερση και άλλων σχολείων, νηπιαγωγείων, ΚΑΠΗ, κέντρων προσχολικής αγωγής κ.λπ. που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, εκτός από το Β’ Δημοτικό σχολείο που κατασκευάζεται του οποίου το οικόπεδο είχε αγοραστεί από τον τέως Δήμο Νικ. Φωκά.
Μη μας λέτε ότι κάνατε έργο σε σχολεία, ρίχνοντας στις αυλές τους κανένα τσιμεντάκι, ή κάνατε καμιά διαπλάτυνση σε κανένα δρόμο.
Γιατί δεν διαπλατύνετε την οδό των τεσσάρων Παίδων που ενώνει τον κάτω με τον πάνω οικισμό του Ατσιποπούλου που έχει τόση κυκλοφορία και κυκλοφορούν πολλά παιδιά προσχολικής ηλικίας; Στην οδό Νικολάου Ασκούτση γιατί δεν κάνατε τίποτα και μπορεί να είναι ο χειρότερος αστικός δρόμος που υπάρχει στην Ελλάδα κ.λπ.
Μη μας λέτε ακόμη ότι κάνατε έργο με κανέναν μεραμετάκι σε κάποιο δρόμο ή για κανέναν τσιμεντάκι, ή ασφαλτάκι, ή κανένα στρωσιματάκι σκυροδέματος, αναγράφοντας μάλιστα πολύ περισσότερα μέτρα από τα κανονικά.
Αν αυτά και αυτά και τα παραμυθάκια σας, τα θεωρείτε έργα σας με τον «Καλλικράτη» από το 2011 και αμελείτε όλα τα σημαντικά παραπάνω που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Αναφωνώ με πίστη
προσκυνώ σε, προσκυνώ σε,
Θεέ μου παντοδύναμέ μου
θαυμάζοντας τα έργα σου!
Δημήτρης Σαμψών-Βιολί Χαράκι, Ατσιπόπουλο