Την ώρα που θα διαβάζετε το παρόν σημείωμα θα ξέρετε και θα ξέρω τι ακριβώς αποφάσισαν τα 46 εκατομμύρια των Βρετανών ψηφοφόρων για την παραμονή ή έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λέγεται πως η δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού που υπερασπιζόταν την παραμονή της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός από την αγανάκτηση των Βρετανών και τη λύπη τους για τη δολοφονία μετέτρεψε κατά του Brexit τη γνώμη των πολιτών της χώρας αυτής.
Μένει λοιπόν να περιμένουμε τι θα αποφασίσουν οι Βρετανοί ψηφοφόροι για την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπάρχει η ιστορική της Βρετανίας διαφορετικότητα από τους Ευρωπαίους και κυρίως από την κυριαρχία των Γερμανών επί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετράει πάντα, ανεξάρτητα από τα συναισθήματα των άλλων Ευρωπαίων της στεριάς.
Και υπάρχει η οικονομική των Βρετανών διαφορετικότητα που στηρίζεται σε εξωευρωπαϊκούς παράγοντες εκτός της γνωστής για τη Γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη άποψης των Βρετανών.
Ας είναι, όπως δείχνουν τα πράγματα το Brexit δεν είναι τόσο δημοφιλές, ώστε να αποσπάσει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Έλληνες και αυτοί που βρίσκονται στη Βρετανία και αυτοί που βρίσκονται στις ΗΠΑ, αλλά και αυτοί που παραμένουν στην πατρώα γη έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την άποψη των Βρετανών και τη θέση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπάρχουν οι δεσμοί της συμμαχίας της πατροπαράδοτης Ελλάδας και Βρετανίας, αλλά υπάρχουν και οι ιστορικές από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο διαφορετικότητες που είναι βαθιές στη συνείδηση πολλών Ελλήνων.
Όπως και να ‘χουν αυτές οι διαφορετικότητες και οι συμμαχικές των Ελλήνων, απόψεις το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.