Λίγες εβδομάδες απομένουν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και θέλοντας να προσεγγίσει τη χρήση ελαιολάδου στους χώρους εστίασης το εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Το ελαιόλαδο στην επαγγελματική κουζίνα και εξοικείωση με την οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο Εργαστήριο Οργανοληπτικής του ΑΣ Ρεθύμνου στην ΕΑΣ.
Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου είναι αφιερωμένο στη χρήση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην επαγγελματική κουζίνα, ιδιαιτερότητες και πλεονεκτήματα, καθώς και η νέα νομοθεσία για το ελαιόλαδο στα εστιατόρια.
Στο δεύτερο μέρος θα γίνει μια εισαγωγή στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου αλλά και τη σχετική νομοθεσία. Στο σεμινάριο θα είναι και ο καταξιωμένος σεφ κ. Αποστολάκης Γιάννης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές:
• Νομοθεσία ελαιολάδου, ποιοτικά κριτήρια
• Το ελαιόλαδο στην επαγγελματική κουζίνα και χρήσεις του
• Τα κρίσιμα σημεία της χρήσης του ελαιολάδου
• Το ελαιόλαδο στο τραπέζι του εστιατορίου, νέα νομοθεσία
• Εξοικείωση με την οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου
• Νομοθεσία, μεθοδολογία, κατηγορίες, θετικές-αρνητικές ιδιότητες
• Δοκιμές πρότυπων δειγμάτων, διαφορετικών ποικιλιών αλλά και προϊόντων της αγοράς
• Θα προσφερθεί κέρασμα
Εκπαιδευτές:
– Ο καταξιωμένος σεφ και πρόεδρος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας, Γιάννης Αποστολάκης
– Η Ελευθερία Γερμανάκη, έμπειρη γευσιγνώστρια ελαιολάδου με διεθνή εμπειρία, επικεφαλής της ομάδας γευσιγνωσίας και υπεύθυνη του διαπιστευμένου Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Α.Σ Ρεθύμνου «ΕΝΩΣΗ», Συντονιστής και panel supervisor του παγκρήτιου διαγωνισμού ελαιολάδου (CretanOOC), ειδικός κριτής σε ελληνικούς και ξένους διαγωνισμούς ελαιολάδου.
Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας τα παρακάτω στοιχεία στο seminars@ooel.gr (κα Ελευθερία Γερμανάκη, τηλ. 6974 939462).