Το βραβείο απονεμήθηκε στα γραφεία των Ρεθεμνιώτικων Νέων από την ανιψιά του αείμνηστου Βαγγέλη Ανδρουλιδάκη κα Ασπασία Γαλλιάκη, η οποία γεμάτη συγκίνηση παρέδωσε στην νεαρή φοιτήτρια την επιταγή των 300 ευρώ με την ευχή να ακολουθήσει και εκείνη τα βήματά του και να καταξιωθεί επαγγελματικά. Όπως ανέφερε το βραβείο αυτό αποτελεί πλέον θεσμό και για την ίδια δεν είναι τόσο το οικονομικό κομμάτι όσο το ηθικό: «Είναι πολύ δύσκολο το επάγγελμα και θαυμάζω πολύ τα παιδιά που επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτό. Ο Ευάγγελος Ανδρουλιδάκης υπήρξε ένας ανυποχώρητος και έντιμος αγωνιστής στον στίβο της ενημέρωσης και ελπίζω να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την δημοσιογραφία» ανέφερε.
Από την πλευρά της η νεαρή Δέσποινα Λάνου που μόλις ξεκίνησε τις σπουδές της εμφανίστηκε αποφασισμένη να τις ολοκληρώσει με επιτυχία και να ασχοληθεί ενεργά με την δημοσιογραφία. «Χαίρομαι πάρα πολύ για το βραβείο αυτό. Ήθελα πολύ να πετύχω στην σχολή αυτή και είμαι πολύ ικανοποιημένη που τα κατάφερα. Ελπίζω να μπορέσω να ασχοληθώ και επαγγελματικά με τον χώρο αυτό και να πετύχω.
Ο Ευάγγελος Ανδρουλιδάκης γεννήθηκε στην Καρέ στις 29 Μαΐου 1907. Τέλειωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Ρέθυμνο και με μύριες στερήσεις συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου και πήρε το πτυχίο Φιλολογίας.
Άρχισε τη σταδιοδρομία του πρώτα στην εκπαίδευση, διατελώντας επί δύο χρόνια διευθυντής σε ιδιωτικό σχολείο του Ρεθύμνου. Τον κέρδισε όμως η δημοσιογραφία την οποία άρχισε να υπηρετεί από το 1929.
Διετέλεσε αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Βήμα» των Αθηνών το 1952. Διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» επί σειράν ετών. Εκδότης-διευθυντής του περιοδικού «Οικονομική πορεία» από το 1959. Οικονομικός σχολιαστής της ΕΡΤ το 1954. Οικονομικός συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή» το 1955. Μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών με αξιόλογο συγγραφικό έργο όπως «Ανδροκίδου Λόγοι-1937-Εισαγωγή Σχόλια Μετάφραση», «Ελληνική Οικονομία του 1948» κ.α.
Υπήρξε από τους κορυφαίους της δημοσιογραφίας στην εποχή του επί σειράν ετών και διέπρεψε ιδιαίτερα στην Οικονομική Δημοσιογραφία, ώστε δικαίως να χαρακτηριστεί πρύτανης του είδους.
Πάνω απ’ όλα όμως υπήρξε ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, μια φωτεινή προσωπικότητα, ένας χαρισματικός χειριστής του λόγου.
Έφυγε στις 14 Ιουλίου 1988 στην Ίο, ενώ κολυμπούσε στα νερά του Αιγαίου.
Όπως ήταν όμως η επιθυμία του, η κόρη του Αιμιλία μετέφερε τα οστά του στο νεκροταφείο Ρεθύμνου γιατί πάντα ο Ευάγγελος Ανδρουλιδάκης ένοιωθε δεμένος με τον τόπο του και δεν θα ήθελε να βρίσκεται η τελευταία του κατοικία μακριά από την αγαπημένη του γη.
Η μνήμη του θα καίει άσβεστη και μέσα από το βραβείο που κάθε χρόνο θα απονέμεται στο μαθητή που έχει προοπτικές να αναδειχθεί στο λειτούργημα που ο Ευάγγελος Ανδρουλιδάκης το υπηρέτησε με τόση αφοσίωση, συνέπεια και σεβασμό.
Στο Ρέθυμνο η θεατρική παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου
H θεατρική παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου έρχεται στο Ρέθυμνο στο Θέατρο Αντίβαρο για δυο παραστάσεις σήμερα Σάββατο...