Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τίτλοι όπως οι «ατρόμητοι», οι «απλησίαστοι», οι «αήττητοι», οι «τρομεροί» και άλλα πολλά. Όμως τα επιτεύγματά τους αρκούν για να τους προφέρουμε χωρίς συνοδευτικούς τίτλους και άλλα συναφή. Γιατί απλά στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΡ υπάρχουν τα Λιβάδια και οι υπόλοιποι… Και οι υπόλοιποι δεν θα πρέπει να παρεξηγούνται διότι και οι ίδιοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν, ότι πλέον όλα επικεντρώνονται από την θέση No2 και έπειτα.
Οι πρωτοπόροι δεν λένε να χάσουν. Όχι φυσικά ότι το εύχονται οι καλοπροαίρετοι, όμως ακόμη και αν βρεθούν πίσω στο σκορ, κάτι οι «Χνάρηδες», κάτι τα υπόλοιπα παιδιά και θα βρεθούν στα …χνάρια της νίκης. Όπως και έγινε και στο 3-1 κόντρα στην Ασή Γωνιά και την 11η φετινή νίκη των Μυλοποταμιτών. Στα …χνάρια της παρέας των «Χνάρηδων», οι πιο χαμηλά του Μυλοποτάμου, που ακούν στο όνομα «Αστέρας Περάματος» που έστω και με ισοβαθμία, πέρασαν στην 2η θέση, χάρις στην στατιστική των τερμάτων που και σε άμυνα και σε επίθεση υπερτερούν της Αναγέννησης.
Ο Αστέρας πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα Κυριακής «ξεσπώντας» στον Φοίνικα με το ευρύ 6-1. Από την άλλη οι Μελιδονιότες με τον βετεράνο Γαβρά σε «οίστρο» σκοραρίσματος, πήραν σπουδαίο «διπλό», από την ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα Επισκοπή 2010, που όμως δεν τα κατάφερε στο ντέρμπι. Σημαντική και η νίκη του Παναρκαδικού που για όσους ήταν αγουροξυπνημένοι από το Σαββατιάτικο ξενύχτι, έτριβαν τα μάτια τους με το πανέμορφο γκολ του πιτσιρικά Παπαγιαννάκη που σιγούρεψε το τρίποντο για το συγκρότημα του Βασίλη Αθανασιάδη, κόντρα στον Λίβα.
Η Φλόγα που μας συνήθισε τελευταία στα μεγάλα σκορ, δεν μας χάλασε και αυτή την εβδομάδα το χατίρι και κόντρα στους λίγους και φιλότιμους των Ζωνιανών, δημιούργησε ακόμη ένα… 8-0. Ένα παλιό διαφημιστικό σποτ έλεγε παλιά «μικρές συσκευές, μεγάλες επιδόσεις» και φαίνεται ότι ταιριάζει «γάντι» στην ΝΕΑΡ, που με τον «μικρό το δέμας» Νίκο Ξυδάκη να πετυχαίνει χατ-τρικ, πήρε την νίκη από τον Απόλλωνα που έμεινε με την «γλυκόπικρη γεύση» των δυο όμορφων γκολ του Κώστα Τζαγκαρούλη.
Τέλος …Τάλως και Μέλαμπες, οι δυο ουραγοί της κατηγορίας μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο τελικό 1-1 που συνόδευσε τις προσπάθειές τους. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι επιφύλαξε αυτό το Σαββατοκύριακο για τους λάτρεις της η «χώρα των θαυμάτων» της Β’ ΕΠΣΡ.
Φλόγα Ρουστίκων – Νέοι Ζωνιανών 8-0
«Δείξε μου τον σκόρερ σου να σου πω ποια είσαι». Έστω και αν δεν είναι στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ ΕΠΣΡ, η Φλόγα, έχει την «πολυτέλεια» να καμαρώνει ότι έχει στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας και μάλιστα με εντυπωσιακό ντεμαράζ. Ο Γιάννης Καλλιτσουνάκης μέσα σε ένα ημίχρονο πέτυχε 3 γκολ και σε μιάμιση και κάτι ώρα, 4, πραγματοποιώντας μια επίδοση που θα μπορούσε να θέσει τουλάχιστον υποψηφιότητα, για κάτι παραπάνω από την σημαντική συμβολή του στην εμφαντική νίκη της ομάδας του κόντρα στους Νέους Ζωνιανών με 8-0.
Σε έναν αγώνα όπου ο «πλούτος» του πάγκου, ανταγωνιζόταν έναν αντίστοιχο τελείως άδειο, η ομάδα από τα Ρούστικα, πήρε ένα ακόμη τρίποντο το 6ο για φέτος, κόντρα στους 11, των Ζωνιανών, που «ταξίδεψαν» στο Ατσιπόπουλο, χωρίς απαιτήσεις και μεγάλες φιλοδοξίες. Αντιπροσωπευτικό άλλωστε και το γεγονός ότι μόλις στο 10′ το σκορ ήταν μόλις στο 3-0 με τους Γιάννη και Γιώργο Καλλιτσουνάκη, να αποκτούν στενές επαφές με την αντίπαλη εστία, με ιδιαίτερη ευχέρεια. Το συγκρότημα του Νταμιάν Κιούτσμερτσουκ, είχε περισσότερο επιτυχημένα αποτελέσματα με κόντρα άνεμο, παρά μετά την ανάπαυλα, όταν και τα τερτίπια του «Αιόλου», δεν άφηναν τους παίκτες του ούτε ένα κοντρόλ με αξιώσεις να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν.
Μέχρι τότε οι Γιάννης Καλλιτσουνάκης (2′, 10′, 23′, 45′), Γιώργος Καλλιτσουνάκης (5′) και Λευτέρης Τζαγκαράκης (35′) είχαν φτάσει το σκορ στο 6-0 και μόλις στο 85′ κατάφεραν να βρουν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με εκείνο το υπέροχο διαγώνιο σουτ του πιτσιρικά Κώτσιου από τα δεξιά, που κατέληξε στην απέναντι γωνία του Κλίνη. Το «κερασάκι» στην «8όροφη τούρτα» της Φλόγας, έβαλε ο Ιερωνυμάκης, που εκμεταλλεύτηκε φάουλ του Τσίπι από αριστερά και με κοντινή κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κλίνη δημιουργώντας τον καλύτερο επίλογο στην ευρεία νίκη των γηπεδούχων.
ΦΛΟΓΑ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ (Κούτσμερουκ): Φραγκιαδάκης, Μανουσάκης, Κωστέτσος (77′ Γεωργούλας), Ιερωνυμάκης, Φίλιας, Τσίπι, Βογιατζιδάκης (71′ Καθαράκης), Καλλιτσουνάκης Γ. (53′ Κώτσιος), Καλλιτσουνάκης Ι., Μαθιουδάκης (53′ Καλαϊτζάκης), Τζαγκαράκης.
ΝΕΟΙ ΖΩΝΙΑΝΩΝ: Κλίνης Μ., Παπαδάκης Αρ., Κλίνης Ε., Κόκκινος Κ., Κλίνης Ευ., Κλίνης Ε., Κόκκινος Μ., Παρασύρης Γ., Παρασύρης Α., Πλουμής, Παπαδάκης Κ.
ΝΕΑΡ – Απόλλωνας 4-2
Τίποτα δεν έλειψε από τον αγώνα στο «Kido». Ελέω έλλειψης γηπέδων στο Ρέθυμνο και το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΡ, τείνει να γίνει Σούπερ Λιγκ, με αγώνες ακόμη και την Δευτέρα. Και όμως οι τελευταίοι (χρονικά), έδωσαν και εκείνοι τον δικό τους όμορφο επίλογο στην αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι «κέρασαν» για αρχή ξύδι και στην συνέχεια μέλι τους Απολλωνιστές, που όμως ανταπέδωσαν με «Ρούλη» από μακρινές αποστάσεις. Το καλό για τους απαιτητικούς ξεκίνησε μόλις στο 11′, όταν ο δραστήριος Μενιουδάκης από αριστερά βρήκε τον επίσης δραστήριο Ξυδάκη, που με κοντινό σουτ, άνοιξε το σκορ, έστω και αν ο Σεγγούνης στην εξ’ επαφής «μονομαχία» απέκρουσε με το δεξί του πόδι πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του.
Δυο λεπτά αργότερα στο 13′, ο Τζαγκαρούλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σταυγιανουδάκη και τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1 να ανεβάζει πολλές από τις οργανικές ουσίες των ποδοσφαιριστών τους για το β’ ημίχρονο. Εκεί, ο Φότι που έκανε πολλά σπριντ στην επανάληψη, ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Ξυδάκη για το 2-1 στο 63′, όπως και στο 77′ για το τρίτο προσωπικό τέρμα του ταλαντούχου επιθετικού. Ο Μελαδάκης, που είχε μπει στο 81′, πρόλαβε στο 87′ να χριστεί και σκόρερ, παρά την απόκρουση του Σεγγούνη στο αρχικό σουτ του Μενιουδάκη, για να έρθει εκείνο το σουτ του Τζαγκαρούλη στο 88′, έξω από την περιοχή για να διαμορφώσει το τελικό 4-2.
ΝΕΑΡ (Γ. Μπαστάκης): Σταυγιανουδάκης, Μανελάρι, Τσακάϊ, (46′ Τουτουδάκης), Καραγιάννης, Κασσιάρας (71′ Μαμάτσης Α.), Μιχαηλίδης, Κριτσιώτης (46′ Βασαδάκης-81′ λ.τ. Μελαδάκης), Ξυδάκης, Σέχου, Μενιουδάκης, Φότι.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Μ. Αλυσανδράτος): Σεγγούνης, Πλόκας, Μπεκιάρης, Κοτσαμπουζούκης, Σπυριδάκης (67′ Δρυγιαννάκης), Μακρυβογιατζάκης (64′ Πάγκαλος), Νάσκοβ (23′ Γερογιαννάκης), Αμανάκης, Δαφνομήλης, Τζαγκαρούλης, Βασίλι(57′ Καραβασιλείου).
Λιβάδια – Ασή Γωνιά 3-1
Τι και αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι πρωτοπόροι; Με τους γνωστούς σκόρερ τους πέτυχαν την ανατροπή και συμπλήρωσαν μια 11άδα νίκες. Το συγκρότημα του Γιώργου Βρεττού, πέτυχε σε ένα καθοριστικό σημείο της συνάντησης (44′) γκολ με τον Ψυχουντάκη. Όμως οι γηπεδούχοι δεν φάνηκε να πτοήθηκαν και με γκολ από τα αποδυτήρια από την Δημήτρη Χνάρη στο 46′, έφεραν ξανά τον αγώνα σε διεκδικήσιμο σημείο. Με τον Ηλία Χνάρη, που επέστρεψε στα γκολ στο 54′ και τον Δημήτρη εκ νέου στο 71′, έφτασαν στους 33 φετινούς βαθμούς τους.
Επισκοπή 2010 – Αναγέννηση ΜΠΣΡ 2-3
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Αναγέννηση απέδρασε με το «διπλό» από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Οι Μυλοποταμίτες πέρυσι είχαν ευτυχήσει να σκοράρουν ένα τέρμα στις αρχές του β’ ημιχρόνου και κατόρθωσαν με νύχια και με δόντια να το κρατήσουν μέχρι το τέλος. Φέτος έγινε κάτι ανάλογο σ’ ένα σαφώς πιο πλούσιο σε φάσεις, γκολ και συγκινήσεις παιγνίδι.
Αν και ο Αγαπάκης θέλησε να δώσει συνέχεια στην καλή ροή αγώνων της 2010 από τις προηγούμενες αγωνιστικές με γκολ στο 11′, πολύ γρήγορα, ο Γαβράς ισοφάρισε στο 13′ σε 1-1. Ο αειθαλής μεσοεπιθετικός με την έναρξη του β’ ημιχρόνου πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 46′, ενώ στο 57′ απέδειξε ότι η μπάλα, κάποιες φορές χρόνια δεν κοιτά, σημειώνοντας χατ-τρικ.
Η Επισκοπή 2010 μπήκε νωρίς ξανά στο ματς με το γκολ του Δελημήτσου που μείωσε σε 2-3 κι από ‘κει κι έπειτα, παίχθηκε ένα ροντέο όπου χάθηκαν ένθεν κακείθεν ευκαιρίες. Η Αναγέννηση άντεξε καθώς όσο «έκλεινε» το 90λεπτο μαζευόταν στα καρέ της και έφυγε από μια δύσκολη έδρα με τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Παναρκαδικός – Λίβας 2-0
«Πουρνό-Πουρνό» για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα ήρθε και η έβδομη φετινή νίκη για τον Παναρκαδικό. Κόντρα στον Λίβα που δεν ήταν και στα καλύτερά του, οι «κιτρινόμαυροι» του Βασίλη Αθανασιάδη, «έδρεψαν καρπούς» στο β’ ημίχρονο, με τον πιτσιρικά Παντελή Παπαγιαννάκη να πετυχαίνει «σεμιναριακό» γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με δυο επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ στο 4′ και 10′ με τους Αβντία και Αποστολάκη, όμως ο Δημητρακόπουλος ήταν εκείνος που πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση στο φάουλ του Βαρούχα στο 41′. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τις πρώτες φάσεις και στην επανάληψη, όμως στο 67′ από την κάθετη μπαλιά του Βελιβασάκη, ο ξεχασμένος από την άμυνα του Λίβα, Πατρικαλάκης με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 80′ το οριζόντιο δοκάρι του Μανώλη Μεργέμογλου, ήταν ο «προάγγελος» για την φάση του 86′. Ο νεαρός Παντελής Παπαγιαννάκης με αρκετή δόση αντοχών, ξεκίνησε μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής μια επέλαση, απέφυγε δυο αντιπάλους του και με πλασέ από πλάγια δεξιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Δημητρακόπουλο, σφραγίζοντας την νίκη για τον ΑΓΟΔΑ.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Β. Αθανασιάδης): Πράφτσιαρης, Μεργέμογλου Π., Μαρινάκης Ι., Μαθιουλάκης, Βελιβασάκης, Παπαγιαννάκης, Μεργέμογλου Ε., Γαλάτος (67′ Μεργέμογλου Ε.), Πατρικαλάκης, Μαρινάκης Γ. (88′ Χαλκιαδάκης), Βαρούχας(79′ Μούρτσε).
ΛΙΒΑΣ (Λώλος Λ. – Λιώλης Γ.): Δημητρακόπουλος, Ελένης, Καρνάβας, Βελάϊ, Κανακάκης (38′ λ.τ. Καραούστας), Αβντιάϊ (87′ Κανέλης), Αποστολάκης, Μανουσάκης, Ποζίδης, Μαχμουτάϊ (63′ Δασκαλάκης Ε.), Λιάγκας.
Γ.Μ.
Αστέρας Περάματος – Φοίνικας 6-1
Ξεκίνησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση του α’ δεκαλέπτου και ολοκλήρωσαν λίγο μετά από μια ώρα αγώνα. Αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για τους παίκτες του Αστέρα Περάματος, να φτάσουν στην 8η φετινή τους νίκη με το εμφαντικό 6-1 επί του Φοίνικα. Το μεσημέρι της Κυριακής το συγκρότημα του Τάκη Μαρή, με τους Δρίτσα σε 7′ και 51′, Κιαγιά 12′, Νίκο Ψωμά με πέναλτι στο 23′ και Τζέτσο σε 57′ και 65′ έφτασε στο τρίποντο που το έφερε στην 2η θέση έστω και με ισοβαθμία της κατάταξης, δίνοντάς του την φιλοδοξία για εισιτήριο ανόδου. Οι φιλοξενούμενοι, απλά πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Γυπαράκη στο 45′.
Τάλως Γαράζου – Μέλαμπες 1-1
Είχαν και εκείνοι την τιμητική τους. Οι ουραγοί της Β’ ΕΠΣΡ συναντήθηκαν και τα μοίρασαν όλα. Εντυπώσεις, βαθμούς, γκολ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κυριακάκη στο 38′ για να ισοφαρίσει η ομάδα του Γαράζου στο 59′ με τον Γεργιανό. Και οι δυο πλέον ανέβηκαν στους δυο βαθμούς, αλλά όχι και κάποια θέση παραπάνω στην κατάταξη.
Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής
Παναρκαδικός – Λίβας 2-0
(67′ Πατρικαλάκης, 86′ Παπαγιαννάκης)
Αστέρας Περάματος – Φοίνικας 6-1
(7′, 51′ Δρίτσας, 12′ Κιαγιάς, 23′ (πεν.) Ν. Ψωμάς, 57′, 65′ Τζέτσος- 45′ Γυπαράκης)
Λιβάδια – Ασή Γωνιά 3-1
(46′, 71′ Δ. Χνάρης, 54′ Η. Χνάρης – 44′ Ψυχουντάκης)
Φλόγα Ρουστίκων – Νέοι Ζωνιανών 8-0
(2′, 10′, 23′, 81′ Ι. Καλλιτσουνάκης, 5′ Γ. Καλλιτσουνάκης, 35′ Τζαγκαράκης, 85′ Κώτσιος, 88′ Ιερωνυμάκης)
Επισκοπή 2010 – Αναγέννηση ΜΠΣΡ 2-3
(11′ Αγαπάκης, 66′ Δελημήτσος – 13′, 46′, 57′ Γαβράς)
Τάλως Γαράζου – Μέλαμπες 1-1
(59′ Γεργιανός – 38′ (πεν.) Ρ. Κυριακάκης)
ΝΕΑΡ – Απόλλωνας 4-2
(11′, 63′, 77′ Ξυδάκης, 87′ Μελαδάκης – 13′, 88′ Τζαγκαρούλης)
Η Βαθμολογία
Θ. Ομάδα Β. Ν-Ι-Η Τερμ.
1. Λιβάδια 33 11-0-0 51-10
2. Αστέρας Περάματος 25 8-1-2 30-11
3. Αναγέννηση ΜΠΣΡ 25 8-1-2 31-15
4. Επισκοπή 2010 21 7-0-4 29-17
5. Παναρκαδικός 21 7-0-4 25-14
6. Ασή Γωνιά 19 6-1-4 27-17
7. Λίβας 19 6-1-4 17-17
8. Φλόγα Ρουστίκων 15 6-3-2 36-10
9. ΝΕΑΡ 13 4-1-6 19-33
10. Φοίνικας 8 2-2-7 23-28
11. Νέοι Ζωνιανών 4 2-1-8 16-39
12. Απόλλωνας 4 1-1-9 13-39
13. Τάλως Γαράζου 2 0-2-9 6-37
14. Μέλαμπες 2 1-2-8 12-48
Η επόμενη (12η) αγωνιστική
Επισκοπή 2010 – Λιβάδια
Αναγέννηση ΜΠΣΡ – Αστέρας Περάματος
Λίβας – ΝΕΑΡ
Φοίνικας – Φλόγα Ρουστίκων
Νέοι Ζωνιανών – Τάλως Γαράζου
Ασή Γωνιά – Παναρκαδικός
Απόλλωνας – Μέλαμπες
Οι πρώτοι σκόρερς:
1. Ι. Καλλιτσουνάκης (Φλόγα Ρουστίκων) 15
2. Τζωρτζινάκης (Επισκοπή 2010) 12
3. Η. Χνάρης (Λιβάδια) 10
-. Δ. Χνάρης (Λιβάδια) 10
4. Γ. Σωπασής (Αναγέννηση ΜΠΣΡ) 8
-. Ξυδάκης (ΝΕΑΡ) 8
5. Κωστάκης (Λιβάδια) 7
-. Β. Δασκαλάκης (Λίβας) 7
-. Ψυχουντάκης (Ασή Γωνιά) 7
6. Ι. Βαρούχας (Παναρκαδικός) 6
-. Μαστρογιαννάκης (Φοίνικας) 6
-. Φραγκιαδάκης (Φοίνικας) 6
-. Δρίτσας (Αστέρας Περάματος) 6
7. Ν.Ε. Κιμιωνής (Επισκοπή 2010) 5
-. Μ. Κουγιουμουτζής (Λιβάδια) 5
-. Χρ. Π. Καμπουράκης (Μέλαμπες) 5
-. Γ. Γαλάτος (Παναρκαδικός) 5
8. Σούλι (Απόλλωνας) 4
-. Μπουντοβίνας (Ασή Γωνιά) 4
Γαβράς (Αναγέννηση ΜΠΣΡ) 4
-. Μαγάκης (Λιβάδια) 4
-. Β. Παπαδάκης (Λιβάδια) 4
-. Λιάγκας (Λίβας) 4
-. Ι. Χατζηδάκης (Μέλαμπες) 4
-. Βαγ. Ι. Κλίνης (Νέοι Ζωνιανών) 4
-. Άγας (Φλόγα Ρουστίκων) 4
-. Σ.Ε. Καούδης (Φοίνικας) 4
-. Ν. Ψωμάς (Αστέρας Περάματος) 4
-. Γ. Καλλιτσουνάκης (Φλόγα Ρουστίκων) 4