Τριήμερη συνάντηση Ποιότητας, Επιχειρηματικότητας και Γευσιγνωσίας, διοργανώνει το Δίκτυο Επιχειρήσεων Αμαρίου, από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Μαΐου, στον Αγροτουριστικό Πολυχώρο Πάνακρον.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 2 Μαΐου
• 17:30 – 18:00 Εγγραφές.
• 18:00 – 18:40 Άνοιγμα συμποσίου.
• 18:45 – 19:00 «Παρουσίαση του Δικτύου Επιχειρήσεων Αμαρίου. Οι λόγοι που οδήγησαν στην σύστασή του», Εκπρόσωπος Δικτύου Επιχειρήσεων Αμαρίου.
• 19:00 – 19:45 «Εναλλακτικός Τουρισμός – Μορφές, Προοπτικές και Δράσεις», Τσακαλάκης Γιώργος, πράκτορας εναλλακτικού τουρισμού, διαχειριστής Οικοτουριστικού Κέντρου Μέρωνα «Wild Nature».
• 19:50 – 20:35 «Το μέλλον κουράστηκε να μας περιμένει», Γιάννης Κριτσωτάκης, δρ Επικοινωνίας.
• 20:35 – 21:00 Ανοιχτός διάλογος.
Σάββατο 3 Μαΐου
• 09:00 – 9:30 Εγγραφές.
• 09:30 – 10:05 «Ωφέλειες και Προοπτικές της Δικτύωσης» Αντώνης Ντουράκης, οινοπαραγωγός, οινολόγος, μέλος Δικτύου Οινοποιών Κρήτης.
• 10:10 – 10:45 «Agreco: Το παράδειγμα της Crecotel-προοπτικές συνεργασίας παραγωγών και επιχειρήσεων Τουρισμού Κρήτης», Δ. Καλαϊτζιδάκης, λειτουργικός διευθυντής Grecotel.
Πάνελ Εισηγητών
• 10:50 – 11:15 «Παραγωγή και αγορά οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα», Γιώργος Πολυχρονάκης (προεδρεύων πάνελ), σύμβουλος υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Εισαγωγή στην προμελέτη θέματος.
• 11:15 – 11:45 «Σημασία σύνδεσης παραγωγών, προϊόντων και γαστρονομίας», Βαγγέλης Αγάλου Executive chef, (παρέμβαση) Γιάννης Κριτσωτάκης, Δρ Επικοινωνίας, (παρέμβαση) Δ. Καλαϊτζιδάκης γενικός διευθυντής λειτουργικού της Crecotel.
• 12:00 – 14:00 Ανοικτό εργαστήρι.
• 14:30 – 15:30 Φαγητό (πέντε διαφορετικά παραδοσιακά μικρά πιάτα και γευσιγνωσία κρασιών).
(Από το δίκτυο Οινοποιών Κρήτης και της ομάδας των Executive chef Βαγγέλη Αγάλου, Μιχάλη Παναγιωτάκη και Μιχάλη Χάσικου).
• 15:30-16:30 «Ανταγωνιστικότητα και ο Ρόλος της Ποιότητας», Γιάννης Κριτσωτάκης Δρ. Επικοινωνιολογίας.
• 16:30 – 17:00 Ανοιχτός διάλογος.
• 21:00 Μουσική βραδιά με τον Δημήτρη Σγουρό και το συγκρότημά του.
Κυριακή 4 Μαΐου
• Έναρξη 10:00.
• 10:00 – 11:00 «Καλλιέργεια και παραγωγή του κρασιού, διαδρομή των ποικιλιών λιάτικου και βιδιανού, εμφιάλωση και δημιουργία λίστας κρασιών στους χώρους εστίασης», Σταφυλάκης Εμμανουήλ οινολόγος Οινοποιείου.
• 11:10 – 13:00 «Από το Χθες στο Σήμερα», επίδειξη μαγειρικής, εκτέλεση τριών αυθεντικών συνταγών από Αμαριώτισσες νοικοκυρές και Αμαριώτη chef, συνοδευτικά κρασιών Δικτύου Οινοποιών Κρήτης.
(Δίκτυο οινοποιών Κρήτης stands και η ομάδα των executive chef Βαγγέλης Αγάλου, Μιχάλη Παναγιωτάκη και Μιχάλη Χάσικου και Γιώργου Στυλιανουδάκη).