Θέματα σχετικά με την εφαρμογή της νέας υγειονομικής νομοθεσίας (Υ1γ/Γ.Π./οικ. 47829 ΥΔ (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-6-17) «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων – ποτών και άλλες διατάξεις» συζητήθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης πoυ πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.
Στη σύσκεψη, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κ. Μαρίας Λιονή, στελεχών των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχαν οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακών Ενοτήτων, των Τμημάτων Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου καθώς και οι Υγειονομικοί επιθεωρητές (Επόπτες Δημόσιας Υγείας) της Περιφέρειας Κρήτης.
Μεταξύ άλλων, εκτενής αναφορά έγινε και στα έντυπα ελέγχου (check lists) σύμφωνα με τα οποία θα γίνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών που είτε έχουν αρχίσει τη λειτουργία τους με υποβολή γνωστοποίησης κατά τη νέα ΚΥΑ 16228/2017 (ΦΕΚ 1723/Β’) είτε διαθέτουν παλαιότερες αδειοδοτήσεις.