Νέος κύκλος μαθημάτων, για το εαρινό εξάμηνο, θα ξεκινήσουν στις 3 Μαρτίου στο studio The Garage.
Στόχος του studio είναι να προάγει τη θεατρική παιδεία, προσφέροντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να έρθουν σε επαφή με όλο και περισσότερους τομείς του θεάτρου, συνεργαζόμενοι με όλο και περισσότερους δασκάλους μέσα από διαφορετικές τεχνικές και μεθόδους.
Τα νέα μαθήματα αφορούν την Υποκριτική (Ελβίνα Μποτονάκη), την Κινησιολογία (Σοφία Φαλιέρου), τη Σκηνογραφία-Ενδυματολογία και τις Τεχνικές προφορικής ανάγνωσης (Ελένη Δάγκα).
Παράλληλα το μάθημα Ορθοφωνίας δέχεται μαθητές όλον το χρόνο.
Περισσότερες πληροφορίες, στο τηλ.698 7623792.
Αναλυτικά τα μαθήματα
• Σεμιναριακός Κύκλος «τεχνικές απόδοσης θεατρικών σκηνών», για ένα τρίμηνο, με την Ελβίνα Μποτονάκη.
Στόχος του Μαθήματος: Το άτομο εδώ, αναγνωρίζει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ατόμων της ομάδας και μέσα από σκηνές ή μονόπρακτα θεατρικών έργων που θα δοθούν μαθαίνει να εμπιστεύεται, να συνεργάζεται και να διαδρά με άλλα άτομα-ρόλους σε συγκεκριμένες αλλά διαφορετικές σκηνικές συνθήκες.
Από την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 και κάθε Πέμπτη 20:00 έως 22:30 για ένα ολόκληρο τρίμηνο.
Απευθύνεται: Σε ενήλικες όλων των ηλικιών, με ή χωρίς θεατρική εμπειρία και εκπαίδευση.
*Ο αριθμός των μαθητών δεν ξεπερνά τα 12 άτομα για αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
**Στο τέλος του τριμήνου, εφόσον και μόνο εάν όλα τα μέλη της ομάδας το επιθυμούν, διεξάγεται παρουσίαση της δουλειάς που έχει γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων με τη μορφή μιας μικρής παράστασης.
Η Ελβίνα Μποτονάκη είναι ηθοποιός, συγγραφέας/ σκηνοθέτης θεάτρου και δασκάλα θεατρικής αγωγής σε παιδιά. Συγκεκριμένα:
Το 2014 αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του θεάτρου τέχνης και πήρε μέρος στην θεατρική παράσταση «το Μπαμ» του Νικόλα Ανδρουλάκη, ενώ από το 2012 εργάζεται ως Βοηθός Σκηνοθέτη σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης όπως «Τερέζα Ρακέν» του Emil Zola, «Δέρμα στις φλόγες» του Guillem Clua, «Πατέρας» του Strindberg, «Μεθοδος Γκρονχολμ» του Jordi Galceran. To καλοκαίρι του 2015 ιδρύει την θεατρική ομάδα vagabond, γράφει και σκηνοθετεί την θεατρική παράσταση «Βασιλικώ Καρπώ» (Περιοδεία στην Κρήτη) και τον Ιανουάριο 2016 γράφει και σκηνοθετεί το νικητήριο θεατρικό έργο σε διαγωνισμό πρωτότυπου θεατρικού έργου «SocialLies2078» στην Αθήνα. Τον Αύγουστο του 2016 γράφει και σκηνοθετεί την πρώτη της ταινία μικρού μήκους «Έρφοι» προκρίνοντάς την στο 40ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ ταινιών Δράμας. Έκτοτε διδάσκει θέατρο σε ενήλικες στο Garage και στην θεατρική ομάδα του Τει «Ισχύς Απογείωσης» και σε παιδιά στο Ρέθυμνο και στο Πέραμα Μυλοποτάμου, ενώ παρακολούθησε το σεμινάριο: Το Θέατρο στην Εκπαίδευση/ Παιδαγωγική και Καλλιτεχνική Μέθοδος του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών.
• Κινησιολογία ΙΙ, με την Σοφία Φαλιέρου
Σκοπός του μαθήματος κινησιολογίας είναι να εκπαιδεύσει σε ένα ταξίδι γνωριμίας του σώματος, να καλλιεργήσει τη σωματική αντίληψη. Θα εργαστούμε πάνω στην συνθήκη της ερμηνείας. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την έρευνα και τη τεχνική ο κάθε συμμετέχοντας μαθαίνει να προτείνει τα δικά του κομμάτια στη τέχνη της συν-δημιουργίας.
Απευθύνεται: Σε ενήλικες όλων των ηλικιών, με ή χωρίς θεατρική εμπειρία και εκπαίδευση.
Από 3 Μαρτίου και κάθε Σάββατο 16.30-18.30.
Η Σοφία Φαλιέρου είναι χορογράφος και καλλιτεχνική υπεύθυνη της ομάδας χορού Συν-Κίνηση καθώς και του ομώνυμου studio εκφραστικού χορού στα Χανιά. Κοινωνική λειτουργός και οικογενειακή θεραπεύτρια, παράλληλα με τις σπουδές της μαθήτευσε κοντά στην Έφη Καλούτση, στον Jerome Andrews και άλλους, από το 1988 έως το 1995. Περαιτέρω, εμπλουτίζει τον προσωπικό χορευτικό της κώδικα μέσω πολύχρονης εκπαίδευσης σε τεχνικές σύγχρονου χορού: Release, Limon, Graham, Alexander, Erick Hawkins, Dance Therapy Expression Primitive, Contact Improvisation, Αυτοσχεδιασμό και κοινωνικό θέατρο. Από την αρχή της συνεργασίας της με το Studio ΚΕΡ συμμετέχει σε όλες τις παραστάσεις του έως το 1996. Επίσης συμμετέχει στα Δρώμενα του Φεστιβάλ Αθηνών (1991), στο 1ο και 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Εκφραστικού Χορού (1990-1991), στη Μεσογειακή Πλατφόρμα Χορού (Χανιά 2004). Το 2002 συγκροτεί την ομάδα Σύγχρονου Εκφραστικό Χορού Συν-Κίνηση*, που σε αυτή συνενώνονται χορευτές, εικαστικοί καλλιτέχνες, μουσικοί και ηθοποιοί. Χορογραφεί όλες τις παραγωγές της και συμμετέχει στις περισσότερες από αυτές. Το 2005 συμμετέχει στο Φεστιβάλ Χορού για νέους «Patchwork on Stage – December 2005» στο Βερολίνο. Έχει χορογραφήσει για το ΔΗΠΕΘΕΚ, για θεατρικές ομάδες, για μεμονωμένους σκηνοθέτες σε θεατρικές παραγωγές και περισσότερες από 30 παιδικές παραστάσεις, ενώ μαθητές της έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς χορού. Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Dance Days Chania από το 2011 με συμμετοχές ομάδων σύγχρονου χορού από Ελλάδα και εξωτερικό.
• Σκηνογραφία- ενδυματολογία, με την Ελένη Δάγκα και τους συνεργάτες της.
Βασικές αρχές ιστορίας και θεωρίας. Πώς προσεγγίζουμε ένα θεατρικό κείμενο. Η συνεργασία με τον σκηνοθέτη.
Απευθύνεται: Σε ενήλικες όλων των ηλικιών, με ή χωρίς θεατρική εμπειρία και εκπαίδευση.
Από Τετάρτη 7 Μαρτίου και για 4 συναντήσεις (07, 14, 21 και 28/03) 18.00-21.00
• Τεχνικές προφορικής ανάγνωσης, με την Ελένη Δάγκα
Η αφήγηση είναι το βασικό μας εργαλείο για να επικοινωνήσουμε μια ιστορία. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, θα ανακαλύψουμε τα εργαλεία της αφήγησης, αλλά και τις τεχνικές της ανάγνωσης των λογοτεχνικών κειμένων και των παραμυθιών.
Απευθύνεται: Σε ενήλικες όλων των ηλικιών, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία και εκπαίδευση.
Από Σάββατο 17 Μαρτίου και για 4 συναντήσεις 12.00-14.00
Η Ελένη Δάγκα γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος του τμ. Θεάτρου του Α.Π.Θ. με ειδίκευση υποκριτική/ σκηνογραφία-ενδυματολογία με μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα Ιστορίας Θεάτρου και Κινηματογράφου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατά την περίοδο των σπουδών της κι έπειτα, παρακολούθησε πολλαπλά σεμινάρια υποκριτικής, κινησιολογίας, χορού και «σωματικού θεάτρου», αλλά και τη διδασκαλία μεγάλων θεωρητικών και σκηνοθετών του 20ου αιώνα (Παρίσι 1997-1998). Τα 2 τελευταία χρόνια διδάσκει στην Ανωτέρα Δραματική Σχόλη ΝΟΤΟΣ (Ηράκλειο). Έχει διδάξει Θεατρική Αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (2003-2004 και 2010-2016), Θεατρική Έκφραση σε σεμινάρια και εργαστήρια εφηβικού θεάτρου, Υποκριτική, Σκηνοθεσία και Θεωρία Θεάτρου σε Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης, σε δημόσια Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ. Έχει σκηνοθετήσει μια σειρά παραστάσεων σε Αθήνα, Ρέθυμνο και Χανιά και Θεσσαλονίκη, κι έχει εργαστεί ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε άλλες τόσες. Έχει συνεργαστεί με Δήμους για την προώθηση Ευρωπαϊκών φεστιβάλ θεάτρου, αλλά και την εμψύχωση της λαϊκής παράδοσης. Έχει δώσει διαλέξεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συμμετείχε σε εκθέσεις σκηνογραφίας – ενδυματολογίας, ενώ έχει συγγράψει και εγκυκλοπαιδικά λήμματα σχετικά με τις παραστατικές τέχνες, αλλά και άρθρα, κριτικές και παρουσιάσεις για το θέατρο σε έντυπο και διαδικτυακό Τύπο. Το 2014 δημιούργησε στην πόλη του Ρεθύμνου το The Garage, ένα χώρο με στόχο την προώθηση της θεατρικής παιδείας στην Κρήτη και τη δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.