Χρηματοδότηση έργων υποδομών στον Δήμο Ανωγείων και του ορεινού Μυλοποτάμου ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός.
Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε:
• Τη δέσμευση κονδυλίων ύψους 5.000.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κατασκευή του Νέου Οδικού Άξονα που θα συνδέσει το Ηράκλειο, τα Ανώγεια και το Πέραμα και αφορά, στην αρχική φάση, την έναρξη των έργων στο τμήμα που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ανωγείων. Στόχος είναι έως τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχει εγκριθεί η διάθεση της πίστωσης στην Περιφέρεια Κρήτης και στη συνέχεια να γίνει η δημοπράτηση του έργου έως το τέλος του 2018.
• Την έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης, ύψους 385.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς το υπουργείο Πολιτισμού, για τη συνέχιση της ανάπλασης του Τουριστικού Περίπτερου στο «Ιδαίον Άνδρο» με στόχο την ολοκλήρωση του έργου, εντός του 2019.
• Την έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, των τευχών Διακήρυξης για το έργο «Κέντρο Προβολής της Κτηνοτροφίας και της Βιοποικιλότητας στο Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη», ύψους 1.040.000 ευρώ, έργο το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στη βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ανωγείων.
Ο Ανδρέας Ξανθός σημείωσε ότι, πέρα από τη χρηματοδοτική ενίσχυση των ορεινών δήμων της χώρας, ήδη από το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε εξέλιξη τα προγράμματα «Φιλόδημος I» και «Φιλόδημος II» που συμβάλλουν συνολικά στη υποστήριξη των δράσεων και των πρωτοβουλιών της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, ενισχύοντας το αναπτυξιακό της έργο και την κοινωνική συνοχή.
Ο υπουργός Υγείας έκανε και ειδική αναφορά στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ανωγείων με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια οδοντιατρική φροντίδα και στη σημαντική αναβάθμιση του τομέα του ΕΚΑΒ Ανωγείων με το νέο σύγχρονο ασθενοφόρο που παραδόθηκε πριν από λίγους μήνες και είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός από τα Ανώγεια, όπου βρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για το 74ο Ολοκαύτωμα των Ανωγείων.