Σύμφωνα με αποτελέσματα της εξέτασης, το μέταλλο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στο χάλκινο σκεύος χαρακτηρίστηκε «Μη ασφαλές – Μη Κανονικό» διότι η συγκέντρωση μολύβδου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το ανώτερο όριο το οποίο προβλέπει ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών.
Η Διεύθυνση Ανάπτυξης εφιστά την προσοχή στους πολίτες που επικασσιτέρωσαν χάλκινα σκεύη στους παραπάνω τεχνίτες, επισημαίνοντας τα εξής: «να μην τα χρησιμοποιήσουν ως μαγειρικά καθώς η απελευθέρωση μολύβδου κατά το μαγείρεμα και η χρόνια συγκέντρωσή του στο ανθρώπινο σώμα προκαλεί μολυβδίαση (χρόνια ασθένεια με πολύ σοβαρά συμπτώματα και βλάβες στην υγεία, π.χ. απώλεια όρεξης, δυσκοιλιότητα, πονοκέφαλο, αδυναμία, αναιμία, νευρίτιδα, ανωμαλίες στην όραση, παράλυση και σε όλα τα συμπτώματα της έλλειψης ψευδαργύρου, ψυχικές και σωματικές ανωμαλίες λόγω ανταγωνισμού μολύβδου-ψευδαργύρου στο ανθρώπινο σώμα)».
Περισσότερες πληροφορίες: Χημική Υπηρεσία Ρεθύμνου 2831025950 κ. Μαρκάκης.
Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ ενέκριναν για επείγουσα χρήση το χάπι της Pfizer
Η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ ενέκρινε για επείγουσα χρήση το χάπι της Pfizer για την Covid. Όπως μεταδίδει το...