Πρόκειται για ένα μονοποικιλιακό ερυθρό κρασί, που παράγεται από το κοτσιφάλι, μια ευγενική αν και σχετικά δύσκολη ποικιλία της Κρήτης, που με την σωστή οινοποίηση, μας έδωσε ένα φρουτώδες κρασί με λαμπερό ερυθρό χρώμα, καλή οξύτητα, βελούδινες τανίνες, απαλή επίγευση και πραγματικά εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Ακόμη μια σημαντική διάκριση για το κτήμα Λυραράκη, που επισφραγίζει την επιτυχή αξιοποίηση της δυναμικής των γηγενών ποικιλιών, δημιουργώντας κρασιά υψηλής ποιότητας.
Διεθνείς βραβεύσεις για τις “Στάχτες”, το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Μαθιουδάκη, φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Το Βραβείο Καλύτερου Διεθνούς Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους από το Alternative Film Festival του Καναδά έλαβε η ταινία του Γιάννη Μαθιουδάκη...