Απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο η περίπτωση να δημιουργηθεί κρητικός όμιλος υπό την ομπρέλα της Γ’ Εθνικής. Δεν είναι μονάχα η τελευταία συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής του εν λόγω πρωταθλήματος όπου αποφασίστηκε να οδηγήσουν τη Γ’ Εθνική με τις υπάρχουσες 116 ομάδες και με τους 8 ομίλους ως έχουν… Άλλωστε η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη και τα μέλη της όφειλαν να πράξουν κατά το δοκούν. Φυσικά και θα οδηγούσαν τις διατάξεις των πρωταθλημάτων έτσι ακριβώς όπως ορίζουν οι προκηρύξεις τους. Αυτό δεν ήταν ένα νέο που ταρακούνησε τους διοικούντες της ΕΠΣ Κρήτης. Άπαντες το γνώριζαν όσοι βρίσκονται στον χώρο…
Ωστόσο, οι πιέσεις από την αντίθετη πλευρά, αναμένονται ακόμη πιο έντονες στην επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 21 Ιουνίου εκεί όπου αναμένεται να ακουστούν και πάλι, πολλά και διάφορα από πολλούς και διάφορους αλλά όχι αδιάφορους με την όλη υπόθεση.
Αττική, Πειραιάς, Πάτρα και Κρήτη
Πιέσεις που έχουν βάση και άποψη θα ασκηθούν και από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα όπως είναι η Αττική, η Ένωση Πειραιά και η Πάτρα από την Πελοπόννησο. Η Αττική και ο Πειραιάς είναι οι άμεσα εμπλεκόμενες Ενώσεις που καλούνται να κρατήσουν ή να πετάξουν την καυτή πατάτα των ταξιδίων σε άλλα χέρια εξ ου και στο γεγονός ότι υπάρχουν κάθε χρόνο πολλές και δριμύτατες αντιπαραθέσεις για την κατάσταση. Δύο χρόνια τώρα, ο κρητικός όμιλος συνάδει σε αγωνία με αυτόν της Πάτρας. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τις σεζόν 2015-16 και 2016-17 ήταν οι ομάδες της Ανατολικής Αττικής αυτές που καλούνταν να συμμετέχουν στον όμιλο που είχε ομάδες της Κρήτης.
Όσο για την Πάτρα, τα γεωγραφικά κριτήρια φέρνουν και πάλι την πόλη της βορειοδυτικής Πελοποννήσου να «κουνάει μαντήλι» από το λιμάνι στο Ρίο και να ατενίζει προς το πέλαγος του Ιονίου.
Όλοι οι παραπάνω φορείς πατούν σ’ αυτό το τίμημα που, καλώς ή κακώς, τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο. Και οι παράγοντες που καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη στις συγκεκριμένες ομάδες των Ενώσεων ξέρουν πρωτίστως ότι για να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό συγκρότημα, θα πρέπει να έχουν λυμένα όλα τα υπόλοιπα (αυξημένοι μισθοί για να πειστεί ένα ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί στην περιφέρεια, μετακινήσεις, διαμονές κλπ).
Το «δεδικασμένο» που θα δημιουργηθεί
Σε μια δημιουργία λοιπόν ενός κρητικού ομίλου, θα κληθούν να ανέλθουν στη Γ’ Εθνική οι δευτεραθλητές για να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα των 13 ή περισσοτέρων ομάδων.
Στην αντίθετη όμως πλευρά, οι φωνές -που κι αυτές είναι δικαιολογημένες- έχουν να κάνουν με το προηγούμενο (εφόσον γίνει υπαρκτό) και το… δεδικασμένο που θα δημιουργηθεί καθώς φυσικό κι επόμενο είναι, να ξεσηκωθούν όλοι οι δευτεραθλητές των Ενώσεων σ’ όλη την επικράτεια όπου οι παράγοντές τους έβαλαν τον όβολό τους για να ανέβουν κατηγορία και δεν τα κατάφεραν παραμένοντας στις τοπικές κατηγορίες.
Βέβαια, ποτέ κανείς δεν πρέπει να λέει «ποτέ». Εκλογές έχουμε, στην Ελλάδα βρισκόμαστε οπότε καλό είναι να περιμένουμε τις εξελίξεις. Από την Αθήνα πάντως, εδώ και έναν μήνα σας έχουμε πληροφορήσει ότι, δεν διαβλέπουν συγκεκριμένους λόγους για τη δημιουργία ενός κρητικού ομίλου.