Είναι από τα πρώτα θέματα που θα πρέπει να επιληφθεί μόλις λάβει την άδεια-εντολή από την ΕΠΟ να ανοίξει τα γραφεία της και να λειτουργήσει ξανά τις υπηρεσίες της. Για την ΕΠΣΡ η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όταν εκείνη -και με τις «ευλογίες» της διοργανώτριας των Ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων- πραγματοποιηθεί, θα μοιάζει κάτι με έναν μικρό αγώνα δρόμου. Και αυτό γιατί θα πρέπει να προχωρήσει για μια ακόμη χρονιά στην σύσταση των δύο κατηγοριών της με κάποια δεδομένα και προβληματισμούς όμως που δεν δείχνουν να μοιάζουν με τους περσινούς.
«Συνωστισμός» στην Γ’ Εθνική…
Φέτος η Ένωση γνωρίζει μεγάλες πιένες. Αν δεν είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, η περίπτωση παρουσίας 4ων ομάδων-μελών της στις Εθνικές κατηγορίες δεν είναι από εκείνες για τις οποίες είναι συνηθισμένη.
Την Επισκοπή που βρίσκεται στην ανώτερη κατηγορία από τους Ρεθεμνιώτες εκπροσώπους του λαοφιλέστερου αθλήματος (στο κείμενο δεν περιλαμβάνεται η γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου που όπως όλα δείχνουν θα κληθεί να αγωνιστεί στην Α’ Εθνική), ακολουθούν ο Ρεθυμνιακός που παρέμεινε αλλά και οι Αστέρας Ρεθύμνου και Άρης που προβιβάστηκαν, σχηματίζοντας μια… πρωτοφανή τριάδα εκπροσώπων του παντέρμου στον 16μελες Κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Όλα τα παραπάνω, είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους εκείνους που, είτε είναι ιδιαίτερα ενεργοί και ενδιαφερόμενοι στα ποδοσφαιρικά πράγματα της «πόλης των γραμμάτων και των τεχνών». Τι όμως πρόκειται να συμβεί στα «των ερασιτεχνών», η καλύτερα στις Α’ και Β’ ΕΠΣΡ ;
Οι Αρμένοι κρίνουν τον αριθμό των… νεοφώτιστων
Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, η περίπτωση των Αρμένων θα είναι εκείνη που θα κρίνει τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν στα «σαλόνια» του Ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου. Οι «κόκκινοι» είχαν 5 ακόμη αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση των επίσημων υποχρεώσεων τους και, έστω και αν η προσπάθειά τους για παραμονή για αρκετούς «κακεντρεχείς» είχε τυπική μορφή, κάθε άλλο πρέπει να παραβλεφθεί. Έτσι, η παραμονή τους ή όχι στην κατηγορία δεν θα πρέπει να αποτελέσει «προϊόν» βιαστικών αποφάσεων. Ενδεχόμενη παραμονή τους θα δώσει την δυνατότητα σε 3 ομάδες από την Β’ ΕΠΣΡ να επιστρέψουν ή να πάρουν την πρώτη «γεύση» από τον ανταγωνισμό που επικρατεί στα «σαλόνια» του Ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου.
Σε αντίθετη περίπτωση, οι «νεοφώτιστοι» θα γίνουν 4, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των ομάδων (14) που αναφέρει στο σχετικό σημείο της προκήρυξής της για τους «μονομάχους» της Α’, η ΕΠΣΡ.
Ένας λίγο πιο… πλούσιος ΟΤΕ
Και πάμε σιγά-σιγά στους «ενδιαφερόμενους». Αλήθεια, τί πρόκειται να συμβεί όταν το «τηλέφωνο χτυπήσει» σύμφωνα με το γνωστό ελαφρολαϊκό άσμα της Ελίνας Κωνσταντοπούλου και στις άκρες της γραμμής θα βρίσκονται οι υπεύθυνοι της ΕΠΣΡ και η πρώτη «3αδα» της Β’ κατηγορίας; Ίσως να χρειαστούν τελικά παραπάνω από τα προγραμματισμένα 3 τηλέφωνα για να καταλήξουν στην τελική κατάρτιση της κατηγορίας. Πάμε να το δούμε ανά ομάδα έτσι όπως οι πρώτες βάσιμες πληροφορίες μας μπορούν να σας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.
Δόξα Πλατανέ: Από το καλοκαιρινό κιόλας προγραμματισμό η αναδημιουργημένη από τις «στάχτες» της Δόξα είχε για στόχο της την… δόξα.
Η «παλιοπαρέα» του Γιάννη Τσαχάκη, όταν συγκεντρώθηκε ξανά στο γήπεδο των Μισιρίων είχε σαν στόχο την άνοδο. Εξάλλου, ένα ρόστερ με εμπειρία υψηλών κατηγοριών σίγουρα δεν αποσκοπούσε στο «πως θα περάσει την ώρα του» τα πρωινά και τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου «κλωτσώντας» μια μπάλα. Έτσι οι «οράνιε» δεν σκόπευαν να «κλωτσήσουν» την ευκαιρία της γρήγορης επαναφοράς. Η ιστορική ομάδα που σημειωτέον, έχει περάσει και από την Γ’ Εθνική είναι η πιο σίγουρη σε αποφάσεις για «επαναπατρισμό» της στους «μεγάλους» του ποδοσφαιρικού Ρεθύμνου.
Φοίνικας Σελλίων: Πέρυσι αναδείχθηκαν πρωταθλητές. Φέτος, μέχρι και την προ κορονοϊού εποχή, ήταν δευτεραθλητές… Πάνω από όλα όμως παραμένουν ρεαλιστές. Φέτος βλέπουν ενδεχομένως με πιο θετικό «μάτι» την συμμετοχή τους στην Α’ ΕΠΣΡ. Όμως μην βιάζεστε, όπως το ίδιο πράττουν και εκείνοι. Εξάλλου η πανδημία θα φέρει σε όλους και την σχετική οικονομική αναπροσαρμογή. Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, «ας πάνε όλα καλά με τον κορονοϊό, ας επιστρέψουμε στα γήπεδα και βλέπουμε». Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συζητήσουν εμπεριστατωμένα το θέμα και θα αποφασίσουν. Το γεγονός πάντως ότι διαθέτουν ακαδημίες και αρκετό νεανικό υλικό είναι στα πλεονεκτήματα τους. Κανένας πάντως δεν πρέπει να παραξενευτεί αν δει τους «πρασινόμαυρους» να «μετρούν χιλιόμετρα» σταγηπεδα της Α’ ΕΠΣΡ.
Φλόγα Ρουστίκων: Οι 3 στον φετινό βαθμολογικό πίνακα και 2οι κατά την περσινή περίοδο έχουν ξανά το «εισιτήριο» στα χέρια τους. Όμως ο κορονοϊός έφερε πίσω τις εργασίες στο γήπεδο των Ρουστίκων που θα ήταν σύμφωνα με τους υπολογισμούς έτοιμο για χρήση τον Αύγουστο και έτσι υπάρχει και ο σχετικός επαναπροσδιορισμός για την επόμενη μέρα. Για την τελική απόφαση τον πιο σημαντικό ρόλο θα παίξουν η επαναλειτουργία των τμημάτων υποδομής και το γηπεδικό. Οι «πράσινοι» θέλουν να υποδέχονται τους αντιπάλους τους στο «σπίτι» τους και όχι στο Ατσιπόπουλο και θέλουν παράλληλα να βλέπουν ότι το «φυτώριο» θα «ανθίσει» και θα δώσει «καρπούς». Δεν θα είναι παράξενο να τους δούμε να πρωταγωνιστούν ξανά στην Β’ ΕΠΣΡ.
Αρκάδι Αγγελιανών – Λίβας
«Συγκατοικούν» στην 4η θέση και ενδεχομένως να λάβουν και αυτοί κάποιο τηλεφώνημα από την διοργανώτρια ΕΠΣΡ. Τα Αγελλιανά έχουν «φρέσκο» τάπητα και μαζεύουν και κόσμο ακόμη και όταν παίζουν με τους πιτσιρικάδες του Κεραυνού. Όμως η τελική απόφαση θα επέλθει όταν συναντηθούν για τις σχετικές αποφάσεις η διοίκηση με τον προπονητή Μιχάλη Παπαδάκη. Ο τελευταίος πάντως έχει εμπειρία και από Α’ ΕΠΣΡ ως τεχνικός της Καλύβου. Πάντως, η εκ των φετινών εκπλήξεων του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΡ έχει στο σχεδόν στο απόλυτο του ρόστερ της παιδιά που κατάγονται και διαμένουν στα Αγγελιανά. Και αυτό σίγουρα είναι στα «συν».
Το «πειρατικό» από την άλλη, έχει μια διαφορετική φιλοσοφία. Στους παίκτες τους αρέσει περισσότερο να διασκεδάζουν το ποδόσφαιρο χωρίς να ψάχνουν ιδιαίτερα την «δόξα» που προσφέρει η άνοδος στην Α’ ΕΠΣΡ. Εξάλλου την αποθέωση στην κάθε προσπάθεια των «κοκκινόμαυρων» στους εκάστοτε αγωνιστικούς χώρους την προσφέρουν εμφατικά οι πολυπληθής «πιστοί» τους που βρίσκονται στο πλευρό τους σε κάθε γήπεδο.
Όποια απόφαση και αν λάβουν οι «Λιβαίοι» δεν θα χρίζει περαιτέρω κρίσης, καθώς αντιμετωπίζουν με διαφορετικό ύφος τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Με έναν όμορφα ξεχωριστό ρομαντισμό.