34 °C Rethymno, GR
18/08/2022

Επίθεση της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα υγείας και παιδείας

--Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι ο γνησιότερος εκφραστής του λαϊκισμού στη μεταπολιτευτική μας ιστορία τονίζεται σε ανακοίνωση

Επίθεση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα ζητήματα υγείας και παιδείας που απασχολούν τον νομό  και την στάση που ακολουθεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι ο γνησιότερος εκφραστής του λαϊκισμού στη μεταπολιτευτική μας ιστορία “.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής  Εκλογικής Περιφέρειας Ρεθύμνου τονίζεται :”Είναι κοινά αποδεκτό ότι στο Ρέθυμνο τα τελευταία χρόνια ειδικά για τα ζητήματα της υγείας και της παιδείας έχει γινεί μια συστηματική προσπάθεια από όλους τους φορείς χωρίς παρωπίδες και στεγανά. Κάτι που ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του επιχειρεί να υπονομεύσει.

Στον κρίσιμο τομέα της υγείας οι ίδιοι άνθρωποι που προπηλάκιζαν τους δωρητές της τότε νέας πτέρυγας σήμερα προσπαθούν να υπονομεύσουν τα κομβικής σημασίας έργα της ενεργειακής αναβάθμισης και της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, που αποτελούν ένα πλέγμα έργων υποδομών περίπου 14,5 εκ ευρώ, και αποτελούν τη μεγαλύτερη δαπάνη σε επίπεδο δημοσίας παρέμβασης για το ίδρυμα από τη δεκαετία του 1980. Και μάλιστα στην προσπάθεια τους να πείσουν εμπλέκουν και παιδία γεγονός πολιτικά απαράδεκτο και ηθικά ανεπίτρεπτο.

Σε ότι αφορά την παιδεία τις τελευταίες ημέρες έκπληκτοι παρατηρούμε μια προσπάθεια καπήλευσης από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, της αγωνίας των γονέων και των μαθητών των σχολείων του Νομού Ρεθύμνης, στα οποία έχει κατατεθεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου πρόταση συγχώνευσης λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών για το σχολικό έτος 2022-2023.

Εντέχνως, και εσκεμμένα ξεχνούν η υποκρύπτουν ότι η ενέργεια συγχώνευσης αυτών των τμημάτων γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 79/2017 «Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.» που οι ίδιοι νομοθέτησαν το 2017. Οποίος δει τα στοιχεία και δε λειτουργεί με την κλασική προχειρότητα του «με ένα νόμο και ένα άρθρο» με τα γνωστά της αποτελέσματα, θα δει ότι οι οποίες μεταβολές στο μαθητικό πληθυσμό θα είχαν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με βάση το νόμο του 2017. Με τον οποίο αν διαφωνεί η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει και να τον καταγγείλει δημόσια.

Επιπλέον, επειδή είμαστε στο Ρέθυμνο και όλοι γνωριζόμαστε, θα συνιστούσαμε στην Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ να μην εκτίθενται από τις φωτογραφίες που οι ίδιοι διοχετεύουν στα τοπικά ΜΜΕ. Να κοιτάξουν γύρω τους και κυρίως στους κόλπους τον στελεχών τους, μήπως και οι ίδιοι με τις ενέργειες τους έχουν παίξει κάποιο ρόλο στην λειτουργική υποβάθμιση συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. Και η υποκρισία έχει τα όρια της.

Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρή και κάνεις δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι σε εθνικό επίπεδο οι προσλήψεις αναπληρωτών ήταν:

το 2016 22.000 προσλήψεις

το 2017 26.000,

το 2018 34.000.

το 2020 σχεδόν 50.000!

Φέτος μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν σχεδόν 8.600 διορισμοί δασκάλων και καθηγητών.

Επιπρόσθετα, μετά από 12 χρόνια υποσχέσεων και αναμονής για του εκπαιδευτικούς, έγινε επιτέλους η πρόσληψη 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Α/θμια και Β/θμια Γενική Εκπαίδευση. Τα παραπάνω οδήγησαν την προηγούμενη χρονιά ο Νομός Ρεθύμνου να έχει ελάχιστα κενά αφού στην Α/θμια Εκπ/ση προσλήφθηκαν 153 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και επιπλέον 362 αναπληρωτές στην α΄ φάση. Σε επίπεδο Β/θμιας προσελήφθησαν 99 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Την ίδια στιγμή που:

Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» το Δημοτικό Σχολείο Ρουσσοσπιτίου.

Είναι υπό ανέγερση νέο 16ο Δημοτικό Σχολείο προϋπολογισμού 3.604.375 ευρώ.

Είναι προς παράδοση 2ο Δημοτικό σχολείου Ατσιποπούλου προϋπολογισμού 3.030.000 ευρώ.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξης του νέου Ειδικού σχολείου (ΚΕΓΕ) 8.894.088 ευρώ.

Βρίσκεται ήδη σε φάση ανέγερσης του νέου Δημοτικού σχολείου Πανόρμου με πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Έχει ολοκληρωθεί η έγκριση της ένταξης 2.000.000 ευρώ στο «Αντώνης Τρίτσης» για τη συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων και προσβασιμότητας του Δήμου Μυλοποτάμου.

Έχει προχωρήσει η ίδρυση του Εσπερινού Γ.Ε.Λ. Μελιδονίου.

Έχει προχωρήσει η προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σπήλιου ύψους 1.780.000 ευρώ.

Η συντήρηση και επισκευή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Βασιλείου συνολικού ύψους 463.740 ευρώ.

Αναμένεται και η σχετική έγκριση για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νοτίου Κρήτης.

Έχει ήδη προχωρήσει η επιχορήγησή 150.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση, αντικατάσταση στέγης και ανάπλαση αύλειου χώρου σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου».

Επιπρόσθετα, έχει υποβληθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» πρόταση για την κατασκευή και λειτουργία εσπερινού ΕΠ.ΑΛ στα Ανώγεια.

Έχει ενταχθεί στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΝ έργο ύψους 1.500.000 ευρώ για να στεγάσει τις ανάγκες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλείας και θεσμικής συνεργασίας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι ο γνησιότερος εκφραστής του λαϊκισμού στη μεταπολιτευτική μας ιστορία”.