15 °C Rethymno, GR
27/11/2022

ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Σε ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στον νομό Ρεθύμνου προσβλέπει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στον νομό Ρεθύμνου και στη διεκδίκηση της μια από τις δυο έδρες του νομού προσβλέπει το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου, τα στελέχη του οποίου βρίσκονται σε εγρήγορση πραγματοποιώντας επαφές με φορείς του νομού. Χθες μάλιστα στα νέα γραφεία του κόμματος στην οδό Κουντουριώτη 84, δίπλα στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διευρυμένη Νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ -Κ ΙΝΑΛ Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής, μιλώντας στα «Ρ.Ν.»:

«Στις βασικές προτεραιότητες της ΝΕ που εκλέχθηκε τον περασμένο Μάιο ήταν να μετακομίσουμε σε ένα νέο χώρο μεγαλύτερο που να καλύπτει τις ανάγκες της νομαρχιακής οργάνωσης και των δημοτικών οργανώσεων. Έτσι μεταφερθήκαμε στο κέντρο του Ρεθύμνου, δίπλα στο Δημαρχείο. Η διευρυμένη νομαρχιακή που απαρτίζεται από τα μέλη της ΝΕ, τα μέλη της Κεντρικής επιτροπής τους συντονιστές των δημοτικών οργανώσεων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ διπλασιάζει τα ποσοστά του και εδώ στην Κρήτη και σε πανελλαδικό επίπεδο αρκετά, εδώ στο Ρέθυμνο, επιδιώκουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και αν είναι δυνατόν και οι συνθήκες οι πολιτικές το επιτρέψουνε να διεκδικήσουμε μια από τις δυο έδρες του νομού και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες αυτές οι πολιτικές για να οδηγηθούμε και εδώ στο Ρέθυμνο σε μια ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών που υπάρχουν στον νομό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου ο κ. Σαρρής, ανέφερε ότι: «Γίνονται συζητήσεις το τελευταίο διάστημα. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από κάποια στελέχη να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Έχουμε συζητήσει με την επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίου και εγώ προσωπικά έχω κάνει επαφές με τοπικά στελέχη. Νομίζω ότι έχουμε τον καιρό μπροστά μας και μέχρι το επόμενο διάστημα και τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο και όποτε τα χρονικά περιθώρια μας το επιτρέπουν και βάση των κατευθύνσεων που παίρνουμε από τη Χαριλάου Τρικούπη να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα εδώ στο Ρέθυμνο. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον και εμείς επιδιώκουμε το καλύτερο».

Ταυτόχρονα στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης συζητήθηκαν οι πολίτικες εξελίξεις και οι δράσεις που προγραμματίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή το επόμενο διάστημα ενώ σύμφωνα με τον κ. Σαρρή τα εγκαίνια των νέων γραφείων θα γίνουν παρουσία του προέδρου, σε χρόνο όμως που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί: «Θέλουμε τα εγκαίνια των νέων μας γραφείων να συνδεθούν με την κάθοδο του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο Ρέθυμνο. Παρόλο που ο τραυματισμός του μας πήγε λίγο πίσω θεωρούμε όμως ότι το επόμενο διάστημα και οπότε η υγεία του το επιτρέψει να είναι εδώ στο Ρέθυμνο και να κάνουμε μια καλή πολίτικη εκδήλωση που θα την συνδυάσουμε και με τα εγκαίνια των γραφείων μας».

Δράσεις Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου

Εν τω μεταξύ, με τον διοικητή του γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Ελευθέριο Μαρκάκη, τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο συναντήθηκε χθες κλιμάκιο της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου στα πλαίσια των δράσεων τιμής και μνήμης της αείμνηστης προέδρου Φώφης Γεννηματά με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατος της.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Μιχάλη Σαρρή, τον Αναπληρωτή γραμματέα Ανδρέα Αντωνίου, τον Συντονιστή της Δημοτικής Οργάνωσης Όθωνα Χριστουλάκη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου Ελευθερία Μιχάλα, ενημερώθηκε από τον διοικητή για τα τρέχοντα ζητήματα και τις συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στην προοπτική του Νοσοκομείου και εν γένει του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Π.Ε. Ρεθύμνου.

Επίσης οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων αναφέρθηκαν στις ελλείψεις προσωπικού και στην ανάγκη ουσιαστικής στήριξης τους με την άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό καθώς και για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημά τους.

Τα μέλη του κλιμακίου τόνισαν ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου που θα καλύψει τις ανάγκες και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους και στους επισκέπτες του αστικού ιστού αλλά και ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή απαιτείται να κινηθούν και να συνεργαστούν όλοι μαζί οι φορείς και η κοινωνία. Επεσήμαναν επίσης την τεράστια σημασία που διαδραμάτισε και διαδραματίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την ίδρυση του το 1983, από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέχρι σήμερα και την συμβολή του στη μάχη κατά της πανδημίας. Δήλωσαν την αμέριστη στήριξη τους στους λειτουργούς της δημόσιας υγείας και στον πολυδιάστατο ρόλο τους.

Ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν το πρόγραμμα του κόμματος για την υγεία και την πρόνοια που προτάσσει την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι η στήριξη του Ε.Σ.Υ. και η προάσπιση της υγείας των ανθρώπων αποτέλεσαν και αποτελούν βασική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής.