11 °C Rethymno, GR
28/01/2023

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΒΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑ

Η αντικειμενικότητα των αξιών

Το ματς με τον Απόλλωνα (0-1) ανήκει στο παρελθόν ή μάλλον, βάσει της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί στην μέσα από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, ίσως διαρκέσει περίπου 3 εβδομάδες. Τρεις εβδομάδες βέβαια, εφόσον δεν προβεί σε κάποια έφεση η πλευρά της ομάδας της Σμύρνης…

Η αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Σμύρνης Δημήτρη Πατάπη αλλά και η αναγραφή 6 αλλοδαπών (μη κοινοτικών) ποδοσφαιριστών στο φ.α. (ένας παραπάνω απ’ ότι επιτρέπει η προκήρυξη της SL2 καθώς ο ένας είχε και δεύτερο διαβατήριο) ήταν η αιτία που ώθησε την Επισκοπή να πράξει τα δέοντα κάνοντας χρήση της ένστασης που είχε δικαίωμα.

Στην Επισκοπή δεν έχουν παρά να προχωρήσουν παρακάτω. Οι ίδιοι όπως αναφέρουν πηγές από το ρεθεμνιώτικο στρατόπεδο, δεν ήθελαν να κινηθούν κάνοντας ένσταση όμως έτσι διακυβεύεται η αξιοκρατία του πρωταθλήματος. Μάλιστα εάν δεν έκανε έφεση η ΠΑΕ Επισκοπή -κι επειδή το νέο μαθεύτηκε αστραπιαία- θα την έκαναν άλλα σωματεία που έχουν άμεσο βαθμολογικό συμφέρον.
Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος της Επισκοπής κ. Νικολιδάκης, γνωστός για τον «οπαδισμό» που «κουβαλάει» μέσα του όσον αφορά την αντίστασή του σε οτιδήποτε στημένο ή προκαθορισμένο, δεν ήθελε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Οι σύμβουλοι του Δ.Σ. της ΠΑΕ όμως ήταν κάθετοι ενώ ομόφωνα λίγο μετά υπέβαλλαν την ένσταση θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσουν ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλους.
Κι επειδή μιλάμε και για επαγγελματικό αθλητισμό, διακυβεύονται πολλά, τόσο για την παραμονή της ρεθεμνιώτικης ομάδας στην κατηγορία όσο και για την μετέπειτα πορεία της στο πρωτάθλημα.

Μείον 6 οι βαθμοί για τον Απόλλωνα

Τί σημαίνουν όλα αυτά σε απλά ελληνικά… Εφόσον πάρει στην ένσταση η Επισκοπή, κερδίζει το ματς με τον Απόλλωνα να χάνει τους τρεις βαθμούς αλλά και να δέχεται και -3 βαθμούς ποινή πράγμα που σημαίνει ότι από τη 2η θέση και τους 16 βαθμούς πέφτει στην 5η θέση μαζί με Καλαμάτα και Ηλιούπολη στους 10 βαθμούς.

Παράλληλα, η Επισκοπή από τη 14η θέση και τον 1 βαθμό, ανεβαίνει στη 12η θέση και τους 4 βαθμούς αφήνοντας πίσω της Ηρόδοτο, Προοδευτική και ΠΑΟ Ρουφ.

Αγωνιστικά τώρα, ακόμα και μετά το 0-1, σκορ με το οποίο κέρδισε ο Απόλλωνας την Επισκοπή στο «Π. Βαρδινογιάννης», υπήρξαν σαφή δείγματα βελτίωσης τα οποία αναπτερώνουν το ηθικό στο εσωτερικό της ομάδας.

Κ. Ανυφαντάκης: «Είμαι αισιόδοξος – Θα το αλλάξουμε»
Ο προπονητής της Επισκοπής Κώστας Ανυφαντάκης αυτό ακριβώς υπερτόνισε μέσα από τις δηλώσεις του. Η εικόνα που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές, αφήνουν υποσχέσεις για κάτι ακόμη καλύτερο.
Για το αν χρειάζονται προσθήκες ποδοσφαιριστών… Προφανέστατα. Για την ώρα όμως, οι μεταγραφές είναι σχετικά μακριά… Η Επισκοπή πρέπει να πορευτεί με το ρόστερ που διαθέτει κι αυτό ακριβώς κρίνει και ο Ρεθεμνιώτης τεχνικός μέσα από αυτά που είδε…
«Είμαι εδώ γιατί μού δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω την ομάδα του τόπου μου. Επίσης είμαι εδώ για να υποστηρίξω αυτά τα παιδιά τα οποία έχουν ικανότητες. Απλώς, αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα για να ξεκολλήσουμε από τη θέση στην οποία βρισκόμαστε. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά, πίστη στη δουλειά που γίνεται και θα γίνει και θεωρώ ότι την αποτίμηση θα την κάνουμε στο τέλος γιατί μιλάμε για μία ομάδα πάνω στην οποία αυτή τη στιγμή έχει πέσει μεγάλο ψυχολογικό βάρος.
Θεωρώ ότι θα το αλλάξουμε. Γι’ αυτό είμαστε εδώ.
Αυτά που είδα, λίγο ως πολύ, τα ‘χω δει και στα προηγούμενα ματς που έχω παρακολουθήσει την ομάδα.
Όσον αφορά το ματς, βρεθήκαμε απέναντι σε μια πολύ έμπειρη, γνωστή για τον τρόπο παιγνιδιού της ομάδα που ήταν πολύ καθαρός και η ικανότητά τους, η εμπειρία τους ήταν αυτοί οι λόγοι που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
Αυτό που κρατάμε εμείς είναι ότι δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Αντιθέτως, πρέπει να παλέψουμε, να πάμε στην προπόνηση και να δουλέψουμε. Είμαι αισιόδοξος πάντως με αυτό που βλέπω.
Αναφέρω λοιπόν και πάλι ότι το ματς κρίθηκε στην εμπειρία και στην ικανότητα του Απόλλωνα. Ο Σίνεβιτς και οι παίκτες που έρχονται στην πλάτη λειτουργούν με τον γνωστό τρόπο, τις καλές μεταφορές μπάλας μέσα στην περιοχή, τις κερδισμένες δεύτερες μπάλες άρα και τις δεύτερες επιθέσεις που δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ.
Το αντιμετωπίσαμε καλά αλλά όχι τόσο όσο θα έπρεπε για να αποφύγουμε το γκολ που δεχθήκαμε. Θεωρώ ότι από αυτό κινδυνεύσαμε και όχι από το παιγνίδι αυτό καθ’ ατό της κυριαρχίας.
Γι’ αυτόν τον λόγο υπήρξε η χρησιμοποίηση του Λάμτσε καθώς ο Απόλλωνας ήθελε να περνούν οι μπάλες στο β’ δοκάρι. Θέλαμε λοιπόν να έχουμε μια ψηλή ομάδα, μια ομάδα που να αντιμετωπίσει αυτές τις σέντρες και ξεκάθαρα το ματς εκεί έγειρε.
Τέλος, θέλω να τονίσω ότι και στο β ημίχρονο πρέπει να γίνουμε περισσότερο δημιουργικοί. Υπάρχει ικανότητα, ειδάλλως δεν θα ζητούσα κάτι από τα παιδιά.»