Το 3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Καλαθάκη στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου 2015.
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου και 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν και διοργανώθηκαν από την οικογένεια Καλαθάκη και την Kappa Studies, συνεχίζεται η παράδοση με τη διοργάνωση του 3ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συμμετοχή των χωριών του Δήμου Χερσονήσου.
Θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας, και την καταγραφή των κρητικών συνταγών στην πορεία του χρόνου- από γενιά σε γενιά – ην αναβίωση των ξεχασμένων διατροφικών μας προτύπων, οι διοργανωτές καλούν όλους τους Κρητικούς να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της κρητικής κουζίνας.
Στα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ κατεγράφησαν συνταγές από χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ενώ στο 3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ θα γίνει καταγραφή και παρασκευή συνταγών από χωριά του Δήμου Χερσονήσου. Επίσης θα ανακοινωθούν τα χωριά που θα συμμετέχουν στο 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το 2016.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχει ως εξής:
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015
Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από σπουδαστές Σχολών Μαγειρικής με κρητικές συνταγές.
Ελεύθερο θέμα με υλικά του τόπου μας.
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από επαγγελματίες με κρητικές συνταγές από άγνωστο καλάθι.
Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
– Στρώνοντας το Κυριακάτικο τραπέζι
Φέτος συμμετέχουν τα χωριά του Δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα:
Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κοξαρής, Σταμνιών, Σκοτεινού, Καινούριου Χωριού, Γάλυφας, Βραχόκηπος, Ανάληψης, Σγουροκέφαλιου, Χερσονήσου, Ανώπολης, Άνω Βαθιας, Κάτω Βαθιας, Γουρνών, Γουβών, Καλού Χωριού, Πνευματικό Κέντρο Άξιον Εστί, Σύλλογος Γυναικών «Ίριδα», Συλλογος Κωνσταντινοπολιτών Και Μικρασιατών Κρήτης, Μορφωτικός Σύλλογος «Βριτομάτρις».
Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως και στο 1ο και 2ο Φεστιβάλ, έτσι και στο 3ο Φεστιβάλ η όλη οργάνωση, καθώς και τα έξοδα της διοργάνωσης είναι χορηγία της Kappa Foods- Kappa Studies και της οικογενείας Καλαθάκη.
Χρήσιμες πληροφορίες:
–Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες είναι δωρεάν.
-Τα υλικά για την κατηγορία των επαγγελματιών είναι άγνωστα και δίδονται πριν την έναρξη του διαγωνισμού το Σάββατο.
-Σκεύη και εξοπλισμός δίδονται από τους διοργανωτές.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από διακεκριμένους σέφ και διευθυντές ξενοδοχείων απ’ όλη την Ελλάδα, επίσης από δημοσιογράφους και καθηγητές πανεπιστημίου.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 2810 361361 και στο manager@kappastudies.gr
Φέτος θα δοθούν τρεις υποτροφίες για δωρεάν σπουδές μαγειρικής στο Κέντρο Δια βίου Μάθησης Kappa Studies. Υπενθυμίζεται ότι στο 1ο Φεστιβάλ είχε δοθεί μια υποτροφία για δωρεάν σπουδές στο χωριό Γαλατάς Μινώα Πεδιάδος, την οποία έλαβε η σπουδάστρια Μωυσάκη Ελένη.