Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου, 2ου και 3ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν και διοργανώθηκαν από την οικογένεια Καλαθάκη και την Kappa Studies, συνεχίζεται η παράδοση με τη διοργάνωση του 4ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συμμετοχή των χωριών του Δήμου Μυλοποτάμου, στις 18, 19 και 20 Μαρτίου, στο Κτήμα Καλαθάκη (Ηράκλειο).
Στα τρία προηγούμενα Φεστιβάλ κατεγράφησαν συνταγές από χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και του δήμου Χερσονήσου, ενώ στο 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ θα γίνει καταγραφή και παρασκευή συνταγών από χωριά του Δήμου Μυλοποτάμου. Επίσης θα ανακοινωθούν τα χωριά που θα συμμετέχουν στο 5ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το 2017.
«Θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας και την καταγραφή των κρητικών συνταγών στην πορεία του χρόνου -από γενιά σε γενιά- την αναβίωση των ξεχασμένων διατροφικών μας προτύπων, προσκαλούμε όλους τους Κρητικούς να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της κρητικής κουζίνας» αναφέρουν οι διοργανωτές στην πρόσκληση τους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 4ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχει ως εξής:
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016
* Διαγωνισμός κρητικής κουζίνας από σπουδαστές σχολών μαγειρικής με κρητικές συνταγές.
Ελεύθερο θέμα με υλικά του τόπου μας.
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
* Διαγωνισμός κρητικής κουζίνας από επαγγελματίες με κρητικές συνταγές από άγνωστο καλάθι.
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
Στρώνοντας το κυριακάτικο τραπέζι. Από τις νοικοκυρές και του νοικοκύρηδες του δήμου Μυλοποτάμου.
Παράλληλες εκδηλώσεις
– Τυροκόμηση από το τμήμα τυροκομικής της KappaStudies
– Σεμινάριο από τον συνεργάτη της KappaStudiesκ Αλέκο Στεφανάκη (Πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ) με θέμα «Υγιεινή και ασφάλεια σε χώρους επαγγελματικής εστίασης»
– Κρητικά Cocktails από τον καθηγητή της KappaStudies κ. Βασιλειάδη Σταύρο
– Σεμινάριο γευσιγνωσίας. Γνωρίστε τα κρητικά κρασιά με τον sommelier μας κ. Καλαϊτζάκη Γιώργο
Γευτείτε μέλι με την κηρήθρα και μάθετε τα μυστικά του μελιού της Κρήτης
Ζαχαρόπαστα για μικρούς Chef! Ελάτε με τα παιδιά σας και θα απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία με τους ζαχαροπλάστες της σχολής
Να σημειωθεί ότι όπως και στα προηγούμενα φεστιβάλ, έτσι και στο 4ο η όλη οργάνωση, καθώς και τα έξοδα της διοργάνωσης είναι χορηγία της Kappa Foods – Kappa Studies και της οικογενείας Καλαθάκη.
Χρήσιμες πληροφορίες:
Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες είναι δωρεάν.
Τα υλικά για την κατηγορία των επαγγελματιών είναι άγνωστα και δίδονται πριν την έναρξη του διαγωνισμού το Σάββατο.
Σκεύη και εξοπλισμός δίδονται από τους διοργανωτές.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από διακεκριμένους Chef και διευθυντές ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα, επίσης από δημοσιογράφους και καθηγητές πανεπιστημίου.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 2810 361361 και στο manager@kappastudies.gr