Το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Ρεθύμνου συνδιοργανώνουν τα ιδιωτικά σχολεία «Παραμυθένιος Κόσμος» & «Παραμυθένιο Νηπιαγωγείο», οι Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο και ο Δήμος Ρεθύμνου. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από αυτήν την Κυριακή 17 Μάϊου, μέχρι και το επόμενο Σάββατο στις 23 Μαίου.
Συγκεκριμένα την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 14:00 στο Δημοτικό Σχολείου Σταυρωμένου θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια γιορτή με την συγγραφέα Χριστίνα Αποστολίδη, την συντονίστρια της παιδικής και εφηβικής λέσχης ανάγνωσης ΔΚΒΡ, Χρυσούλα Κορκού, η οποία θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές δράσεις και παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης Βιβλιοθηκάριος».
Το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Μαίου αντίστοιχα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου θα χτυπήσει η καρδιά του Φεστιβάλ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων συγγραφέων, θεατρικών / μουσικών / χορευτικών δράσεων από παιδιά και φορείς, εργαστηρίων, αφηγήσεων, διαδραστικών παιχνιδιών και δημιουργικών δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι συγγραφείς και δημιουργοί:
Χριστίνα Αποστολίδη, Έλενα Αρτζανίδου, Λήδα Βαρβαρούση, Ευτυχία Βαρσαμή, Γιώτα Χ. Διάκου, Φώτης Δούσος, Μαρία Καριωτάκη, Βάννα Κατσαρού, Χριστίνα Κωνσταντουδάκη, Ελένη Μπετεινάκη, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, Μιχαήλ Λαμπαθάκης, Μάριος Μάζαρης, Κυριάκος Μούρτζης, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Μαρίνα Πλούμπη, Νίκος Ποταμιάνος, Ίρις Σαμαρτζή, Νικόλας Σμυρνάκης, Δέσποινα Τζιάκη, Κυριάκος Χαρίτος, και Σεβαστή Χατζησαββίδου.
«Προάγουμε τη φιλαναγνωσία, αλλά και την κοινωνική συμμετοχή και συνεργασία: Εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά, φοιτητές, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολές χορού, αθλητικοί φορείς, ιδιώτες χορηγοί, συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον χαράς και έμπνευσης! Γιατί το βιβλίο είναι γιορτή — και η γιορτή ανήκει σε όλους», αναφέρουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.









