Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
No Result
View All Result
Αρχική Πολιτισμός

7ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων: Μια γιορτή της μουσικής, της συνεργασίας και της τέχνης

Newsroom Από Newsroom
16/07/2025 - 8:50 πμ
στην κατηγορία Πολιτισμός
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ - ΔΤ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τρεις βραδιές του 7ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το παρακολούθησαν. Το φεστιβάλ, ένας θεσμός πλέον για την πόλη μας, κατάφερε για άλλη μια φορά να αναδείξει το πλούσιο μουσικό ταλέντο και να προσφέρει μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες.

Το 7ο Φεστιβάλ ήταν πραγματικά μια γιορτή της μουσικής, της συνεργασίας και της τέχνης. Οι συμμετοχές από φιλαρμονικές ορχήστρες, χορωδίες και μουσικά σύνολα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό φάσμα μουσικών ειδών και ερμηνειών. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει από κλασικά έργα και παραδοσιακές μελωδίες μέχρι σύγχρονες δημιουργίες, σε μια αρμονική συνύπαρξη ήχων και συναισθημάτων.

Η προσέλευση του κοινού ήταν πραγματικά συγκινητική και επιβεβαίωσε την αγάπη του Ρεθύμνου και κυρίως των ανθρώπων του για τη μουσική. Και τις τρεις βραδιές, οι χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ ήταν γεμάτοι, με τους θεατές να ανταποκρίνονται με θερμό χειροκρότημα και ενθουσιασμό σε κάθε μουσικό σύνολο. Αυτή η θερμή υποδοχή αποτελεί την μεγαλύτερη επιβράβευση για όλους τους συντελεστές και καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν με τη σειρά εμφανίσεων:

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου η Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Εν. Ηρακλείου, με υπεύθυνη Μαέστρο την κ. Λένα Χατζηγεωργίου, η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου, με Αρχιμουσικό τον κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη και η Χορωδία Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Χανίων, με υπεύθυνη Μαέστρο την κ. Γωγώ Ρακοπούλου.

Το Σάββατο 12 Ιουλίου το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας απόλαυσε τη Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Καρπού με Μαέστρο τον κ. Αντώνη Μαυράκη, με τη συνοδεία των μαθητών/σπουδαστών: Ιωάννας Χριστοδουλάκη – Ιωάννας Αγιουτάκη και Οδυσσέα Άντης (τρομπέτες) και την Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης με Αρχιμουσικό τον κ. Στέλιο Αποστολάκη.

Στο τέλος της βραδιάς πραγματοποιήθηκε σύμπραξη της Χορωδίας Ενηλίκων του Μουσικού Καρπού και της Ορχήστρας της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ερμηνεύοντας δυο (2) τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, με Μαέστρο τον Αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Αντώνη Μαυράκη.

Την Κυριακή 13 Ιουλίου, απολαύσαμε τις «Μουσικές Σχολές Χάρη Σαρρή», με Μαέστρο τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και στη συνέχεια τη Μεικτή Δημοτική Χορωδία του Αγ. Νικολάου, με Μαέστρο τον κ. Μανώλη Κανακάκη. Το Φεστιβάλ έκλεισε με την Χορωδία της Ενορίας Μουρνιών «Η Ζωοδόχος Πηγή», με Μαέστρο τον κ. Δημήτρη Κολίντζα. Η Παρουσίαση του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά από την κ. Μάρθα Τριποδιανάκη, σε δυο γλώσσες ελληνικά και αγγλικά, μεταφέροντας το πνεύμα του φεστιβάλ και αναδεικνύοντας την ταυτότητα των μουσικών και χορωδιακών συνόλων.

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου σε όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, τους μαέστρους, τα μέλη των φιλαρμονικών, χορωδιών και μουσικών συνόλων για τον επαγγελματισμό, το ταλέντο και την αφοσίωσή τους. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνεται στους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του Φεστιβάλ:

Στη Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα στον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στη Περ. Εν. Ρεθύμνης και ιδιαίτερα στην αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, κ. Μαρία Λιονή, για την αμέριστη στήριξή τους, ως συνδιοργανωτές.

Στο υπουργείο Πολιτισμού για την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη.

Στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, με ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Πρόδρομο, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου – Χανίων, και το Minos Hotel για την πολύτιμη υποστήριξη.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους εθελοντές του «Μουσικού Καρπού», στον «Ερυθρό Σταυρό» (Περιφερειακό Τμήμα Ρεθύμνου) που βρέθηκαν δίπλα μας, καθώς και σε όλους τους φίλους του Φεστιβάλ που με την πολύτιμη βοήθεια και παρουσία τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας, τον Όμιλο Creta – Ρεθεμνιώτικα Νέα και Στούντιο Ρέθυμνο για την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις δράσεις μας.

Στο τριήμερο φεστιβάλ παρευρέθηκαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Περ. Εν. Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο εντεταλμένος περ. σύμβουλος κ. Μιχάλης Σαρρής, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ευαγγελία Γλαμπεδάκη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Αγ. Νικολάου κ. Γεωργία Πολυχρονάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρεθύμνης κ.κ. Λελεδάκης Γιάννης – Παπαδόσηφος Γιώργος και Νικόλαος Φωτάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης (Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου), πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Νικηφόρος, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ν. Ρεθύμνης κ. Μαρινάτος Γιάννης και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλου Αμερικής Δρ. κ. Κωστής Σχοινάς.

Η επιτυχία του 7ου Φεστιβάλ μας δίνει δύναμη και έμπνευση για το μέλλον. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε πολιτιστικά δρώμενα υψηλής ποιότητας, αναδεικνύοντας τη δύναμη της μουσικής και φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους μέσα από την τέχνη.

Κλείνοντας την αυλαία του 7ου Φεστιβάλ ένα νέο κεφάλαιο προετοιμασίας και έμπνευσης ξεκινά για το 8ο Φεστιβάλ, συνεχίζοντας μαζί το πολιτιστικό αυτό ταξίδι!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ - ΔΤ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ - ΔΤ

Φωτογραφίες: Θάνος Τσιμπούρης

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αντώνης Μαυράκης

Tags: μουσικός καρπόςΠλατεία Άγνωστου ΣτρατιώτηΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ
Share236Tweet148Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

1. Χορωδία. (1)

8ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων στο Ρέθυμνο

14/07/2026 - 9:46 πμ
ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μουσικές μελωδίες και μηνύματα αγάπης στην έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων

11/07/2026 - 9:00 πμ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

8ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών – Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων στο Ρέθυμνο από τον Μουσικό Καρπό

09/07/2026 - 9:18 πμ
8ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών – Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων στο Ρέθυμνο

8ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών – Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων στο Ρέθυμνο

07/07/2026 - 2:11 μμ
Επόμενο άρθρο
Τιτάνια προσπάθεια από την Μηλάκη στο Giro D’ Italia γυναικών

Τιτάνια προσπάθεια από την Μηλάκη στο Giro D' Italia γυναικών

Τελευταία νέα

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την Επέτειο 83 Χρόνων από την Πυρπόληση του Ροδάκινου

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την Επέτειο 83 Χρόνων από την Πυρπόληση του Ροδάκινου

17/08/2026 - 9:46 πμ
Το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αναζητά εθελοντές

Το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αναζητά εθελοντές

17/08/2026 - 9:09 πμ
Το 39ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών στο Ρουμελί Μυλοποτάμου

Το 39ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών στο Ρουμελί Μυλοποτάμου

17/08/2026 - 9:00 πμ
Σταθερές οι τιμές του πετρελαίου μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας

Σταθερές οι τιμές του πετρελαίου μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας

17/08/2026 - 8:56 πμ
Εσπερίδα αφιερωμένη στο συγγραφικό έργο του Νικόλαου Παπαδογιαννάκη τον Νοέμβριο στο Ρέθυμνο

Εσπερίδα αφιερωμένη στο συγγραφικό έργο του Νικόλαου Παπαδογιαννάκη τον Νοέμβριο στο Ρέθυμνο

16/08/2026 - 8:15 μμ
Αυξημένες κατά 7,6% οι προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις τη φετινή σεζόν

Αυξημένες κατά 7,6% οι προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις τη φετινή σεζόν

16/08/2026 - 8:06 μμ
Τραγωδία με τις φωτιές στη Σαλαμίνα: Νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων – Απεγκλωβίστηκαν 364 άτομα

Τραγωδία με τις φωτιές στη Σαλαμίνα: Νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων – Απεγκλωβίστηκαν 364 άτομα

16/08/2026 - 8:03 μμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2025 rethnea.gr