Με πολυμελή αποστολή, καθώς ανάμεσά της βρίσκονταν και 3 παιδιά ως 12 ετών, συμμετείχε ο Σκοπευτικός Όμιλος Ρεθύμνου στον αγώνα «the Cretan way» επιπέδου 2, που πραγματοποιήθηκε σε 6 στάδια στο σκοπευτήριο του Σκινέ στα Χανιά.
Η συνολική εμφάνιση των σκοπευτών του Ρεθύμνου χαρακτηρίστηκε σπουδαία κι αυτό γιατί διέθετε 14 σκοπευτές εκ των οποίων οι 8 ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Κι όπως προαναφέραμε, οι 3 μικροί που έλαβαν μέρος, ο 12χρονος Αντώνης Λουκάκης, ο 9χρονος Πέτρος Ζουμπεράκης και ο 10χρονος Γιάννης Πολίτης ήταν τα παιδιά που εκτός από τις υπερπολύτιμες εμπειρίες που έλαβαν αφήνοντας πολλές υποσχέσεις, κατέλαβαν αντίστοιχα τις 3 πρώτες θέσεις στην κατηγορία πιστολιού classic στα super junior.
Ο αγώνας αποδείχθηκε πάντως πολύ ανταγωνιστικός, αφού είχαμε συμμετοχές απ’ όλη την Κρήτη, οι οποίες έφτασαν τον αριθμό των 65.
Από στον ΣΚΟΡΕ αγωνίστηκαν οι: Θεμιστοκλής Δακανάλης, Πολύδωρος Δαφνομήλης, Στυλιανός Βαλέργας, Θεοχάρης Πολίτης, Ζουμπεράκης Κυριάκος, Γεώργιος Λουκάκης, Βασίλης Σταυριανάκης, Ευάγγελος Αγγελιδάκης, Εμμανουήλ Φουσταλιεράκης, Κωνσταντίνος Τσίβης, Μικαέλα Κωστατσέσκου.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα είχαμε τον Δαφνομήλη Πολύδωρο να καταλαμβάνει την 1η θέση στην κατηγορία πιστολιών production υποκ. senior, τον Δακανάλη Θεμιστοκλή την 2η θέση στην γενική κατάταξη στην κατηγορία classic, τον Βαλέργα Στυλιανό την 2η θέση στην γενική κατάταξη στην κατηγορία revolver, τον Ζουμπεράκη Κυριάκο την 2η θέση στην γενική κατάταξη στην κατηγορία production optics και τον Αγγελιδάκη Ευάγγελο την 3η θέση στο πιστόλι standard υποκ.senior.
Θ. Δακανάλης: «Όσο το δυνατόν πιο μικρούς αθλητές στον σύλλογό μας»
Ο πρόεδρος του συλλόγου Θεμιστοκλής Δακανάλης βλέποντας την παραπάνω αποστολή να δείχνει τα διαπιστευτήριά της, δεν μπορούσε να κρύψει, αφενός τον ενθουσιασμό του, αφετέρου μίλησε για το πόσο ακίνδυνο είναι το συγκεκριμένο άθλημα: «Θα ήθελα και σε αυτόν τον αγώνα να συγχαρώ όλους τους αθλητές μας που συμμετείχαν, αλλά και αυτούς που διακρίθηκαν, όμως αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι η συμμέτοχη με τα χρώματα του συλλόγου μας για πρώτη φορά αθλητών τόσο μικρής ηλικίας.
Η προσπάθεια που γίνεται είναι προσανατολισμένη στο να εντάξουμε στο δυναμικό μας όσο το δυνατόν αθλητές μικρότερης ηλικίας, διδάσκοντάς τους από νωρίς την τεχνική του αθλήματος της πρακτικής σκοποβολής και τονίζοντάς τους ότι, μόνο με την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας μπορούν να απολαύσουν ένα συναρπαστικό άθλημα χωρίς να διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο Χανίων για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία στο σκοπευτήριό του, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι διοργανώσεις πρακτικής σκοποβολής στην Κρήτη είναι πραγματικά σε υψηλό επίπεδο».