Την ευκαιρία να συγκεντρωθούν, να τα πουν, να συνφάγουν αλλά πρωτίστως να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους είχαν τα μέλη του ΣΚΟΡ. Τα πολλά παιδιά που αποτελούν τη δύναμη του ομίλου και φυσικά πρόσωπα των τοπικών αρχών μαζί με τους φίλους-γονείς του πνευματικού αθλήματος συγκεντρώθηκαν στο εστιατόριο «Αυλή», το οποίο και γέμισαν ασφυκτικά.
Τα μέλη του ΣΚΟΡ που ανέλαβαν τη διοργάνωση Γιώργος Πελαντάκης, Κατερίνα Λαμπρινού, Γιώργος Φουρναράκης, Ελευθερία Βαταντζή και ο προπονητής κ. Λουκάς Λαμπούδης, φρόντισαν ούτως ώστε να μη λείψει το παραμικρό δημιουργώντας μια πολύ όμορφη όσο και ζεστή ατμόσφαιρα.
Το πιο όμορφο ωστόσο ήταν ότι ο καθείς μπορούσε να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο πολιτισμού που διακρίνει τα παιδιά. Διότι, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στον ΣΚΟΡ, το σκάκι δεν ακονίζει μόνο το μυαλό αλλά σφυρηλατεί χαρακτήρες, συμπεριφορές και συντελεί στη δημιουργία υποδειγματικά καλών και συγκροτημένων ατόμων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου, Αιδεσιμότατος κ. Δερμιτζάκης, η αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης και ο αντιδήμαρχος κ. Μίνως Αλεφαντινός.
Γ. Πελαντάκης: «Ευχόμαστε στην παραχώρηση χώρου…»
Ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Πελαντάκης καλωσόρισε τους παρόντες και άμεσα έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του ομίλου στη χρονιά που πέρασε. Ήταν μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά με τη διοργάνωση του Παγκρήτιου σχολικού πρωταθλήματος, του Πανελληνίου πρωταθλήματος κάτω των 18 ετών αλλά και με το πετυχημένο Ρεθεμνιώτικο σχολικό πρωτάθλημα.
Κατόπιν, ο κ. Πελαντάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα 40 χρόνια λειτουργίας του ομίλου, όπου ένα παραπάνω τώρα, κρίνεται απαραίτητη η παραχώρηση ενός σταθερού χώρου για χρήση και συνέχιση της λειτουργίας του. Ο κ. Πελαντάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ευχόμαστε στη χρονιά αυτή να παραχωρηθεί κάποιος χώρος για χρήση, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει, να αναπτυχθεί και να δώσει στα παιδιά του Ρεθύμνου όσα το σκάκι μπορεί να προσφέρει. «Είναι θεωρούμε», τόνισε κλείνοντας την σύντομη ομιλία του, «χρέος της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου τόσο προς τον όμιλο όσο προς τη νέα γενιά του Ρεθύμνου». Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τα παραπάνω επίσημα πρόσωπα για τη διαρκή παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις του ομίλου αλλά και την ηθική και υλική βοήθειά τους στις οργανωτικές πρωτοβουλίες του ΣΚΟΡ.
Δεν αποτελεί είδηση άλλωστε ότι κάθε τόσο, ο όμιλος καθιστά το Ρέθυμνο κέντρο Παγκρήτιου και Πανελλήνιου σκακιστικού ενδιαφέροντος.
Τέλος, ο πρόεδρος του ομίλου εκφράζοντας το Δ.Σ. ευχαρίστησε τους χορηγούς της περασμένης χρονιάς, την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνου, τη ναυτιλιακή εταιρία Anek Lines & Blue Star Ferries, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, Σχολές Grant, τις επιχειρήσεις: Βιβλιοπωλείο Αυτογνωσία, Italian Job, Swan, Living Room, Othonas, Iakovos Travel και τέλος τα καταστήματα της πόλης που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο.
Ακολούθως, ο Αιδεσιμότατος κ. Δερμιτζάκης έκοψε την πίτα και μετέφερε το χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολιτού κ. Ευγενίου.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν, ο δήμαρχος κ. Γ. Μαρινάκης και ο αντιδήμαρχος Κ. Μ. Αλεφαντινός. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στη σημασία και τη χρησιμότητα του σκακιού στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς με υγιή ενδιαφέροντα, ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους και έδωσαν την υπόσχεση ότι, θα προσφέρουν τη βοήθειά τους στον όμιλο όποτε είναι απαραίτητη. Κάτι ανάλογο έκανε και η κα Λιονή.
Στα πλέον ευχάριστα και τυχερά, η μικρή σκακίστρια του ομίλου Ειρήνη Τριπολιτάκη μοίρασε λαχνούς. Παράλληλα, τυχερή της βασιλόπιτας που κέρδισε το φλουρί ήταν η μικρή αδελφή του επίσης μικρού αθλητή, Βαρδή Κουρμουλάκη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι και συγκεκριμένα στις απονομές βραβεύθηκαν:
Ατομικά Νεανικά Κάτω των 8 (Αγόρια):
1ος Δημήτρης – Θαδδαίος Γάσπαρης, 2ος Βαρδής Κουρμουλάκης, 3ος Γιώργος Τζανουδάκης.
Ατομικά Νεανικά Κάτω των 8 (Κορίτσια):
1η Ιωάννα Χρυσού, 2η Καλλιόπη Τσακαλάκη, 3η Θεοδώρα Ιωάννου.
Ατομικά Νεανικά Κάτω των 10 (Μικτό):
1ος Μάνος Τζανάκης, 2ος Αντώνης Διαδασκάλου, 3η Ευαγγελία Δασκαλάκη
Ατομικά Νεανικά Κάτω τον 12:
1ος Μανώλης Δασκαλάκης, 2ος Δεβεράκης Γιώργος, 3ος Μανώλης Φουρναράκης.
– 1η Εύα Γουμενάκη, 2η Ειρήνη Τριπολιτάκη
Ατομικά Νεανικά Κάτω των 14 (Μικτό):
1ος Μανώλης Φραϊδάκης, 2ος Γιώργος Καβούνης, 3η Άννα Αλεξαντωνάκη.
Εσωτερικό Πρωτάθλημα 2018:
Κατηγορία Α
1ος Μανώλης Φραϊδάκης, 2ος Γιώργος Καβούνης, 3η Ιωάννα Χρυσού, 3η Άννα Αλεξαντωνάκη, 3ος Γιώργος Δεβεράκης.
Κατηγορία Β
1ος Βαρδής Κουρμουλάκης, 2ος Τζανουδάκης Γιώργος, Νίκος 3ος Κοτσυφάκης.
• Στα Παγκρήτια πρωταθλήματα συνεχίζουν οι σκακιστές: Δημήτρης – Θαδδαίος Γάσπαρης, Βαρδής Κουρμουλάκης, Ιωάννα Χρυσού, Καλλιόπη Τσακαλάκη, Μάνος Τζανάκης, Αντώνης Διαδασκάλου, Μανώλης Δασκαλάκης, Μανώλης Φραϊδάκης, Άννα Αλεξαντωνάκη, Μιχάλης Πελαντάκης και Χρυσή Κουκουράκη.