Tο Grecotel Marine Palace & Aqua Park διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση με θέμα την παραδοσιακή τυροκόμηση, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της γραβιέρας, που αποτελεί την “ναυαρχίδα” των τυριών στην Κρήτη, αλλά και την παρασκευή της πατροπαράδοτης μυζήθρας.
Η τυροκόμηση πραγματοποιήθηκε από τον ντόπιο τυροκόμο του νησιού, κο Κώστα Κόκκινο, ο οποίος ήταν ντυμένος με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά.
Πλήθος φιλοξενούμενων και μέλη του προσωπικού παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς πολλοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Στην συνέχεια ακολούθησε γευσιγνωσία του φρέσκου τυριού και γραβιέρας από παλαιότερη τυροκόμηση, ενώ επικεφαλής τμημάτων του ξενοδοχείου ήταν εκεί για να καλωσορίσουν, να ενημερώσουν και να περιποιηθούν τους συμμετέχοντες.
Στόχος της Grecotel ήταν ανέκαθεν η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της ελληνικής παράδοσης, παράλληλα με την ανάπτυξη του τουρισμού. Άλλωστε όπως είναι γνωστό τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας και έχουν αναγνωρισθεί παγκοσμίως.
Σημειώνεται ότι από το 1975, έτος ίδρυσης του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, έως σήμερα, έχουν απονεμηθεί χιλιάδες βραβεία και διακρίσεις στην Grecotel, τα ξενοδοχεία, τον ιδρυτή και τη διοίκηση του Ομίλου για τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, την ικανοποίηση των επισκεπτών, τη συνεισφορά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει και που αποβλέπουν στη διατήρηση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών ομάδων πληθυσμού και στη γενικότερη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ως αναγκαίου όρου για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.