Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιώντας με συνέπεια την πολιτική εξωστρέφειας για την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων συμμετείχε δυναμικά στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, η οποία πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε στο περίπτερό της 18 επιχειρήσεις μικρών παραγωγών δίνοντας τους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα υψηλής ποιότητας και μεγάλης ποικιλίας προϊόντα της Κρητικής Γης, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική κληρονομιά και τον πλούτο της περιοχής και παράλληλα την ευκαιρία να δικτυωθούν με εκπροσώπους του κλάδου και να δημιουργήσουν πολύτιμες επιχειρηματικές συνδέσεις.
Ελαιόλαδο, βότανα, σταφίδες ,μέλι, παραδοσιακά τρόφιμα, ποτά και delicatessen, παρουσιάστηκαν σε ένα ευρύ κοινό επαγγελματιών του κλάδου της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων.
Στην ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», διακεκριμένοι σεφ υλοποιούσαν συνταγές υψηλής γαστρονομίας, προβάλλοντας τη γαστρονομική παράδοση της Κρήτης αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες στο περίπτερο της Περιφέρειας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες της έκθεσης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε «Σταθερή επιδίωξη της Περιφέρειας Κρήτης είναι η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών προϊόντων, η υποστήριξη των παραγωγών της περιοχής και η συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω της προώθησης της γαστρονομίας και του αγροδιατροφικού τομέα». Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Δ/νσης ΑγροτικήςΑνάπτυξης, Μαρία Γιαμπαζολιά και Κατερίνα Ξυδάκη.