Την άμεση ενίσχυση και στελέχωση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή του – Αναφορά, ο βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με σκοπό την άμεση κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νομού, καθώς και τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών και των αστυνομικών υπαλλήλων.
Ειδικότερα, ο Μ. Χνάρης, κατέθεσε αναφορά στην βουλή την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης, μέσω της οποίας, οι τελευταίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αποδυνάμωση και υποστελέχωση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης, επισημαίνοντας ότι «οι συνάδελφοί μας δεν επαρκούν, ώστε να παρέχουν αποτελεσματικότερη Αστυνόμευση σε όλο τον Νομό».
Ως εκ τούτου, υπογραμμίζουν ότι, πέραν του αυξημένου κινδύνου ζωής που διατρέχουν εν ώρα καθήκοντος και καθώς «εποχούμενες περιπολίες της Έδρας – Κεντρικών Υπηρεσιών και όχι μόνο, να επανδρώνονται με ένα άτομο, Αστυνομικά Τμήματα να μην διαθέτουν Αξιωματικούς Υπηρεσίας», πολλά από τα κενά που προκύπτουν καλύπτονται από υπηρεσίες διαφορετικού τομέα, εξίσου υποστελεχωμένες.
Παράλληλα, διατυπώνουν την έντονη αγανάκτησή τους, καθώς όπως αναφέρουν, ο ίδιος ο Υπουργός κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη, είχε εξαγγείλει την πρόσληψη 30 αστυνομικών για το νομό Ρεθύμνου, ενώ υπογραμμίζουν ότι: «όχι μόνο δεν ενισχυθήκαμε ως Δ/νση Αστυνομίας Ρεθύμνου, ως εξαγγείλατε, αλλά μόλις πριν λίγες μέρες διατάξατε και την απόσπαση δέκα συναδέλφων μας, από τις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες του Ρεθύμνου, μετακινώντας τους, στην Αθήνα».
Καταλήγοντας ο βουλευτής επισημαίνει ότι: «Με δεδομένο ότι η στελέχωση Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης με όλο το απαραίτητο προσωπικό καθίσταται επιτακτική ανάγκη και καθώς δεν έχουν νόημα οι επικοινωνιακές εξαγγελίες του κ. Χρυσοχοΐδη δίχως αντίκρισμα, των οποίων, εκ του αποτελέσματος, σκοπός ήταν η στοχοποίηση απλά και μόνο συγκεκριμένων περιοχών», ζητά την άμεση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων σχετικών ενεργειών, καθώς και την ενημέρωση της Βουλής.