Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Τουρισμός

Πόλος έλξης το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Salon Mondial du Tourisme»

Newsroom Από Newsroom
19/03/2025 - 11:29 πμ
στην κατηγορία Τουρισμός
Καταγραφή

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Κρήτη αποτέλεσε πόλο έλξης στην διεθνή έκθεση τουρισμού Salon Mondial du Tourisme, η οποία πραγματοποιήθηκε από 13-16 Μαρτίου 2025 στο Παρίσι.

Οι Γάλλοι αγαπούν την Κρήτη αποτελώντας διαχρονικά την τρίτη τουριστική αγορά του νησιού, με ταξίδια σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν και είναι ενδεικτικό πως τα πρώτα τσάρτερ στο Ηράκλειο στις 27 Μαρτίου 2025 θα μεταφέρουν επισκέπτες από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον για τον πολιτιστικό, τον περιπατητικό, τον ποδηλατικό, τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και τον τουρισμό με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. 

Αρκετοί Γάλλοι τρίτης ηλικίας επισκέφθηκαν το πρώτο διήμερο το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης – σχεδόν παράλληλα με την Salon Mondial du Tourisme λάμβανε χώρα και η Salon des Séniors (έκθεση για άτομα τρίτης ηλικίας) – και σύμφωνα με  έρευνα της Alliance France Tourisme (AFT) οι Γάλλοι συνταξιούχοι υπολογίζεται ότι δαπανούν περισσότερα από 2.200€ ανά ταξίδι σε σύγκριση με τα περίπου 1.700 ευρώ που δαπανούν οι νεότεροι σε ηλικία ταξιδιώτες, ενώ πραγματοποιούν, κατά μέσο όρο, 6,2 ταξίδια ετησίως, με ποσοστό 58% να αφορά σύντομα ταξίδια και 53% μεγάλης διάρκειας ταξίδια.

Η Περιφέρεια Κρήτης παρείχε πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τη φύση, τον πολιτισμό, τις περιπατητικές διαδρομές και λοιπές δραστηριότητες, τη γαστρονομία της Κρήτης και ειδικότερα την βράβευσή της ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026, ενώ οι επισκέπτες γεύτηκαν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Αντώνης Αλεξανδρίδης με ρίζες από το Ρέθυμνο.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και ο Νίκος Συριγωνάκης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου, η Ελένη Βουγιουκαλάκη, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου και το στέλεχος του Τμήματος Μαρίνα Τσαπαρίδη.

Ο Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε: «Η Salon Mondial είναι μια έκθεση κοινού, συμπληρωματική της Top Resa, που μας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε την Κρήτη σε επισκέπτες που ενδεχομένως δεν θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακά μέσα, δεν θα πάνε οργανωμένα μέσω Tour Operator, αλλά θα έρθουν στην Γαστρονομική Περιφέρεια του 2026 για την φύση, την ιστορία και την κουλτούρα, δίνοντας για μια ακόμα σεζόν ανοδική τάση στην Κρήτη, Παντού!!».

Ο Νίκος Συριγωνάκης δήλωσε για την έκθεση: «Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης και με την εποπτεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συμμετείχαμε στην έκθεση τουρισμού Salon Mondial. Είχαμε την ευκαιρία να χτίσουμε συνεργασίες, να έρθουμε σε επαφή με την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι, αλλά πάνω από όλα να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά την δεσπόζουσα θέση της Κρήτης στο διεθνές στερέωμα και την αγάπη των Γάλλων για το νησί μας. Με τη σιγουριά ότι και φέτος οι Γάλλοι θα μας επισκεφθούν με ανοδική τάση, προετοιμαζόμαστε για μια ακόμα χρονιά ρεκόρ».

 

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΙΣΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

 

 

  

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΙΣΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

 

 

 

 

 

Tags: sidebar_nowΓαλλίαΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΚυριάκος ΚώτσογλουΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΩΝΑΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Share235Tweet147Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Περιφέρεια Κρήτης σε διαδραστικό σεμινάριο για την ανθεκτικότητα του τουρισμού στην κλιματική αλλαγή

11/04/2025 - 2:16 μμ
ΕΒΔΟΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Εβδομάδα κρητικής γαστρονομίας στη Βιέννη 

14/03/2025 - 12:34 μμ
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

26/02/2025 - 10:50 πμ
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ

Συνεδρίαση Διαχειριστικής Επιτροπής Καπετανάκειου Ιδρύματος

06/02/2025 - 3:46 μμ
Επόμενο άρθρο
ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΣ - ΒΡΟΧΕΣ

Σημαντικές βροχές στην Κρήτη σήμερα - 100 χιλιοστά στο Ασκύφου Χανίων

Τέσσερις υπαίθριοι χώροι άθλησης στον δήμο Αγ. Βασιλείου με χρηματοδότηση του υπ. Αθλητισμού

Τέσσερις υπαίθριοι χώροι άθλησης στον δήμο Αγ. Βασιλείου με χρηματοδότηση του υπ. Αθλητισμού

08/05/2025 - 3:40 μμ
Καταγραφή

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού – Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι 12 Μαΐου

08/05/2025 - 1:54 μμ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

894 υποψήφιοι από το Ρέθυμνο διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ της χώρας

08/05/2025 - 12:30 μμ
ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ

Διαδραστική αφηγηματική παράσταση για παιδιά στα Κ.Δ.ΑΠ του Δήμου Ρεθύμνου

08/05/2025 - 11:53 πμ
5159368108117803 photo-1

«Πολιτική και Κοινωνία στην Κρητική Πολιτεία 1898-1913»

08/05/2025 - 11:47 πμ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΜΣ

Υψηλές πληρότητες τον Ιούνιο στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου – Σε χαμηλές πτήσεις ο Μάιος

08/05/2025 - 11:35 πμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr