28-30 Μαρτίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου οργάνωσε και πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης και τους γονείς τους. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων σε διαφορετικούς χώρους και να ωφεληθούν από ποικίλα ερεθίσματα.
Την πρώτη μέρα επισκεφτήκαμε δημοφιλείς προορισμούς. Αφού κάναμε μία πρώτη στάση στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), ανεβήκαμε στο βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια με την συνοδεία των δύο ξεναγών μας κατευθυνθήκαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Έπειτα στον ελεύθερο χρόνο μας περιηγηθήκαμε στο Μοναστηράκι και το απόγευμα είδαμε με ενδιαφέρον το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμά μας προέβλεπε επισκέψεις σε χώρους προϊόντα του σύγχρονου πολιτισμού. Για πρώτη φορά το σχολείο μας επισκέφτηκε το Μουσείο Αφής Φάρου Τυφλών Ελλάδος, όπου παιδιά και ενήλικες χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και παρακολουθήσαμε την αντίστοιχη ενημέρωση των συνεργατών του μουσείου. Θα θέλαμε και από εδώ να ευχαριστήσουμε θερμά το Μουσείο και τους ανθρώπους του για τη φιλόξενη υποδοχή και την δωρεάν είσοδο για όλη την ομάδα μας.
Στη συνέχεια μας περίμενε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος όπου ξεναγηθήκαμε στην έκθεση «Dali Cybernetics Ταξίδι στο μυαλό μιας ιδιοφυίας». Αφού είχαμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και επίσκεψη της αγοράς στο κέντρο της Αθήνας, στο τέλος καταλήξαμε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο γνωστό μας Πλανητάριο, όπου παρακολουθήσαμε την προβολή «Η ιστορία της Γης. Πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε η Γη μας στο πέρασμα του χρόνου».
Την τελευταία μέρα ζήσαμε μια ιδιαίτερη στιγμή στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπου η Σοφία Τρούλη, επίκουρη καθηγήτρια του ΠΤΠΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης, μουσειοπαιδαγωγός και μητέρα μαθητή μας, μας πρόσφερε μια μοναδική ξενάγηση, αναδεικνύοντας πολλές οπτικές για ένα μουσείο και ενεργοποιώντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Την ευχαριστούμε και εκφράζουμε την χαρά μας γι’ αυτή τη συνεργασία.
Περνώντας έπειτα έξω από το Πολυτεχνείο κατευθυνθήκαμε στο θέατρο Άλφα όπου παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση «Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ».
Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στην περιοχή του Ψυρρή για να γευματίσουμε όλοι μαζί σε μουσικό μεζεδοπωλείο της περιοχής. Το απόγευμα καταλήξαμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου περιηγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και τα παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι στο πάρκο. Έτσι γεμάτοι από εμπειρίες και συναισθήματα μπήκαμε στο πλοίο για την επιστροφή.
Ο Σύλλογος Γονέων εκφράζει ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την ασφαλή επιστροφή των 62 συμμετεχόντων και χαρά που κατάφερε και φέτος να προσφέρει αυτή την εμπειρία σε παιδιά και συνοδούς. Ο Σύλλογος επίσης, ευχαριστεί θερμά όλη τη σχολική κοινότητα για την εμπιστοσύνη της και για τη στήριξή της στις δράσεις του, μέσω των οποίων χρηματοδοτήθηκε και μέρος των εξόδων της εκδρομής.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να έχουν πάντα ξεγνοιασιά μα και έγνοια να γνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους!
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου ΔΣ Ρεθύμνου