Δίχως τέλος οι καραβιές μεταναστών στην Κρήτη, καθώς από το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα 21 Απριλίου, 159 μετανάστες φτάσει στο νησί
Τελευταίο περιστατικό αφορά 74 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε σκάφος 15 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου.
Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από περιπολικό πλοίο του λιμενικού και μεταφέρθηκανστο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.
Η επιχείρηση διάσωσης έγινε υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ.
Νωρίτερα, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας Μάρτσαλο, δυτικά των Καλών Λιμένων, εντοπίστηκε φουσκωτό σκάφος με 38 μετανάστες.
Το σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικού του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου προς τους Καλούς Λιμένες και ακολούθως σε χώρο προσωρινή φιλοξενίας στο Ηράκλειο.
Προηγήθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα 20 Απριλίου, μια ακόμη διάσωση μεταναστών, αυτή τη φορά στη Γαύδο.
Όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, 47 αλλοδαποί, που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, 6,2 ναυτικά μίλια, νοτίως της Γαύδου.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, απ’ όπου, στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Αγυιάς στα Χανιά.
Πηγή: Creta24.gr