Τρεις σπουδαστές της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ρεθύμνου διακριθήκαν στον διαγωνισμό μαγειρικής με τίτλο «Η Ζύμη Brioche με Άρωμα Κρήτης». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΑΕΚ «οι τρεις τολμηρές και δημιουργικές προτάσεις των καταρτιζομένων της ειδικότητας Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής της Σαεκ Ρεθύμνου έδωσαν νέα διάσταση στο αγαπημένο γλυκό-αλμυρό ψωμάκι, εμπνέοντας μια σύγχρονη εκδοχή με ρίζες βαθιά χωμένες στο κρητικό έδαφος».
Οι τρεις συμμετοχές που ξεχώρισαν:
Αθηνά Μουντουράκη – Κρητικό μπριός με χαλούπι, χαλουπάλευρο, λωτό και ρακή: Ένα τολμηρό πάντρεμα παραδοσιακών και απρόσμενων υλικών, με ένταση και φρουτώδη επίγευση που αναδεικνύεται από την ευγενική σπιρτάδα της ρακής.
Βασιλική Βεναρδάτου – Φαντασία μπριός με κυδώνι, χαρουπόμελο, μυζήθρα και μαντζουράνα: Ένα ντελικάτο γευστικό ταξίδι με ισορροπία γλυκού και αλμυρού, όπου η μυζήθρα «αγκαλιάζει» το κυδώνι, ενώ το χαρουπόμελο και η μαντζουράνα ολοκληρώνουν τη σύνθεση με νότες νοσταλγίας.
Λουτφίγιε Κιοσέ – Μπριοσκι Κρήτης με απάκι, γραβιέρα, θυμάρι, ρίγανη και βούτυρο: Ένα στιβαρό brioche με έντονο χαρακτήρα, όπου το απάκι και η γραβιέρα συναντούν το μυρωδάτο θυμάρι, προσφέροντας μια rustic και αυθεντική εμπειρία.
«Ο διαγωνισμός αποτελεί μια ωδή στην τοπική κουζίνα, επανασυστήνοντάς την με σύγχρονους όρους και νέα δημιουργική ματιά. Η κρητική γαστρονομία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη διαχρονική της δυναμική και την ικανότητα να εμπνέει, ακόμη και μέσα από μία… γαλλική ζύμη!
Η γεύση της Κρήτης μεταμορφώνει το brioche σε μνήμη, ιστορία και φαντασία», επισημαίνει η ΣΑΕΚ.