Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ειδήσεις Ρεπορτάζ

Μετά το Πάσχα η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Ρέθυμνο

Newsroom Από Newsroom
21/03/2017 - 6:58 μμ
στην κατηγορία Ειδήσεις Ρεπορτάζ

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Ρεθύμνου, το οποίο θα στελεχωθεί με τρία άτομα προσωπικό και συγκεκριμένα ένα ψυχολόγο και δυο κοινωνικούς λειτουργούς. Η σχετική προκήρυξη μέσω του ΑΣΕΠ δημοσιεύτηκε χθες στον τοπικό τύπο και οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο επόμενο δεκαήμερο. Οι συμβάσεις των εργαζομένων θα είναι για ένα έτος, με δικαίωμα ανανέωσης καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
 
Η νέα αυτή κοινωνική δομή που θα στεγάζεται στα γραφεία της κοινωνικής υπηρεσίας (οδός Γερακάρη όπισθεν δημαρχείου) θα είναι ουσιαστικά ένα ΚΕΠ για τις ευάλωτες, οικονομικά και κοινωνικά, ομάδες πολιτών, όπως άστεγοι, άποροι, ΑμΕΑ, ROMA και μετανάστες. Θα βοηθά στη διεκπεραίωση αιτημάτων για παραπομπή σε υπηρεσίες όπως κοινωνικοί ξενώνες αστέγων, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών και θυμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, κοινωνικά φροντιστήρια, δομές Ψυχικής Υγείας, δομές για ΑμεΑ, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, προγράμματα για ηλικιωμένους, για ROMA, για μετανάστες κ.λπ. Παράλληλα θα παρέχει ενημερωτική συνδρομή για θέματα νομικού χαρακτήρα, ενώ υπάρχουν και δράσεις γενικής συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Θα συμβάλλει τέλος στη συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών.
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής και Μουσικής Παιδείας του δήμου Γρηγόρης Τσιομπίκας. η λειτουργία του κέντρου αυτού θα συμβάλλει ουσιαστικά και στην ενίσχυση του έργου που επιτελεί η κοινωνική υπηρεσία του δήμου η οποία στελεχώνεται με έξι άτομα προσωπικό.
 
«Εκτιμώ ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και το κέντρο κοινότητας του δήμου μας θα μπορεί να ξεκινήσει την λειτουργία του. Πρόκειται για ένα ΚΕΠ κοινωνικών υπηρεσιών, δηλαδή θα είναι μια βάση υποδοχής των πολιτών για κοινωνική στήριξη, για όσους συμπολίτες μας ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και χρειάζονται στήριξη. Δηλαδή θα γίνεται ενημέρωση για τα κοινωνικά προγράμματα που μπορεί να ωφεληθούν οι δικαιούχοι ή ακόμα και συμβουλευτική στήριξη ως προς την ανεύρεση εργασίας. Η λειτουργία του κέντρου κοινότητας θα δώσει μια μεγάλη ανάσα και σίγουρα θα αναβαθμίσει και το ρόλο της κοινωνικής υπηρεσίας. Γενικά το θεωρώ αποδοτικό θεσμό, δηλαδή νομίζω ότι έχει να προσφέρει αρκετά, διότι και οι ανάγκες χρόνο με το χρόνο συνέχεια αυξάνονται και όλο και περισσότερα άτομα ζητάνε τη βοήθειά μας ή τη στήριξη ή τη συμβουλή μας» είπε χαρακτηριστικά.
 
 
Share234Tweet146Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΜΑΡΑΚΗ

Μήνυμα της εντεταλμένης συμβούλου Παιδείας Περιφέρειας Κρήτης Ε. Μαράκη για τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας

15/05/2025 - 5:18 μμ
5165603402432664 τζεδασ

Γ. Μαρινάκης: Το Ρέθυμνο οφείλει πολλά στον Γιάννη Τζεδάκι

15/05/2025 - 4:59 μμ
ΤτΕ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από τους δασμούς – Με ικανοποιητικό ρυθμό η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

ΤτΕ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από τους δασμούς – Με ικανοποιητικό ρυθμό η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

15/05/2025 - 4:31 μμ
CRETE TRIP

«The Crete Trip 2025»: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διεθνών φοιτητών στην Ελλάδα

15/05/2025 - 4:10 μμ
Επόμενο άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

5165603402432664 τζεδασ

Γ. Μαρινάκης: Το Ρέθυμνο οφείλει πολλά στον Γιάννη Τζεδάκι

15/05/2025 - 4:59 μμ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου καταδικάζει την ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο

15/05/2025 - 3:43 μμ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Την Δευτέρα 19 Μαΐου η 5η διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρεθύμνης

15/05/2025 - 3:12 μμ
5165474184932547 IMG 9811

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για τη ΔΑΠ στο Ρέθυμνο με 48,91%

15/05/2025 - 1:24 μμ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Μεγάλος στόχος για τον ΟΑΚ η ολοκλήρωση των μελετών του περιφερειακού δρόμου στις αρχές του 2026

15/05/2025 - 12:35 μμ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ

Οι οικονομικές εκκρεμότητες οδήγησαν σε διακοπή εργασιών

15/05/2025 - 12:26 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr