Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ειδήσεις Ρεπορτάζ

Πιστοποιημένα προϊόντα με το σήμα «Κρήτη» στην έκθεση Food Expo

Newsroom Από Newsroom
21/03/2017 - 6:48 μμ
στην κατηγορία Ειδήσεις Ρεπορτάζ

Δυναμική ήταν η παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και των πιστοποιημένων με το σήμα «Κρήτη» επιχειρήσεων – μελών της, στη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2017» που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
 
Στο πλαίσιο ανάδειξης, προβολής και προώθησης των πιστοποιημένων με το σήμα «Κρήτη» προϊόντων, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερος με 18 πιστοποιημένους με το σήμα «Κρήτη» παραγωγούς και επιχειρηματίες και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου, που πραγματοποιείται στην χώρα μας.
 
Ελαιόλαδο, ελιές, βότανα, κηπευτικά, ξεροτήγανα, τυροκομικά, κρέας, παραδοσιακά κρεατο-παρασκευάσματα, μέλι, ξύδι βαλσάμικο, παστέλι, και προϊόντα αλόης, ήταν τα πιστοποιημένα προϊόντα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης.
 
Το περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης επισκέφθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης. Ο υπουργός κος Αποστόλου, συνομίλησε με τους Κρητικούς Επιχειρηματίες, δοκίμασε τα προϊόντα του νησιού και συνεχάρη τη Περιφέρεια Κρήτης, τους παραγωγούς, επιχειρήσεις, για την παρουσίαση των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων.
 
Ο υπουργός κ. Αποστόλου στο πλαίσιο της έκθεσης είχε σύντομη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη σχετικά με το πρόγραμμα, στο οποίο έχει εγκριθεί η Αγροδιατροφική Σύμπραξη και ξεκινά η υλοποίησή του, με μια σειρά από προωθητικές δράσεις.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο υπουργός εξέφρασε την στήριξη καθώς και κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς υπουργείου στην Αγροδιατροφική.
 
«Ήταν μία ακόμα πρωτοβουλία, από αυτές που υλοποιούμε ως Περιφέρεια Κρήτης και Αγροδιατροφική Σύμπραξη, προκειμένου να κατακτήσουν τα πιστοποιημένα Κρητικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Μια θέση, που θα τους εξασφαλίσει επίσης την ανάλογη προστιθέμενη αξία σε επίπεδο ποιότητας και της φήμης. Η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια ήταν και θα είναι οι άξονες, σύμφωνα με τους οποίους θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως Περιφέρεια Κρήτης και Αγροδιατροφική Σύμπραξη, για την προώθηση των προϊόντων του νησιού μας», δήλωσε ο κ. Χνάρης, και πρόσθεσε: «Όλες οι προσπάθειές μας είναι συλλογικές, όπως και η συμμετοχή μας σε αυτή την έκθεση. Η πιστοποίηση των προϊόντων με το σήμα «Κρήτη», ένωσε τους παραγωγούς μας, προκειμένου από κοινού να προβάλλουμε σε όλους, Έλληνες και ξένους, ότι μπορούμε να προσφέρουμε τοπικά, πιστοποιημένα προϊόντα, υψηλών προδιαγραφών».
 
Ο κ. Χνάρης, είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς και επιχειρηματίες – εκθέτες, σε σχέση με τα οφέλη της Food Expo.
 
Στην έκθεση παραβρέθηκε επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ο κος Σημανδηράκης χαιρέτησε και στήριξε με την παρουσία του, το σημαντικό έργο που παράγουν η Αγροδιατροφική Σύμπραξη για την ανάδειξη – προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην Ελληνική και διεθνή αγορά.
 
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 1.200 εκθέτες, ενώ χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες, έμποροι και καταναλωτές.
 
Οι επιχειρηματίες της Κρήτης που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό B2B συναντήσεων με σημαντικούς ξένους αγοραστές και εισαγωγείς, από όλο τον κόσμο ενώ πολύ θετικά ήταν τα μηνύματα και εξαιρετικά μεγάλη η ανταπόκριση για τα προϊόντα του νησιού.
 
Εξάλλου μεγάλος αριθμός επαφών πραγματοποιήθηκαν με εγχώριες εταιρείες και με επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης από όλη την Ελλάδα, που εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο ποιότητας και τυποποίησης των Κρητικών προϊόντων.
 
Οι επισκέπτες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να γευτούν τα πιστοποιημένα με το σήμα «Κρήτη» προϊόντα, σε ένα γαστρονομικό event, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης «Mediterranean Food Experience».
 
Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης
 
 
 
Share234Tweet146Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

5165474184932547 IMG 9811

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για τη ΔΑΠ στο Ρέθυμνο με 48,91%

15/05/2025 - 1:24 μμ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ

Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής “MRC junior 2025” στο Ρέθυμνο

15/05/2025 - 12:57 μμ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Μεγάλος στόχος για τον ΟΑΚ η ολοκλήρωση των μελετών του περιφερειακού δρόμου στις αρχές του 2026

15/05/2025 - 12:35 μμ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ

Οι οικονομικές εκκρεμότητες οδήγησαν σε διακοπή εργασιών

15/05/2025 - 12:26 μμ
Επόμενο άρθρο
Μετά το Πάσχα η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Ρέθυμνο

Μετά το Πάσχα η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Ρέθυμνο

5165474184932547 IMG 9811

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για τη ΔΑΠ στο Ρέθυμνο με 48,91%

15/05/2025 - 1:24 μμ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Μεγάλος στόχος για τον ΟΑΚ η ολοκλήρωση των μελετών του περιφερειακού δρόμου στις αρχές του 2026

15/05/2025 - 12:35 μμ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ

Οι οικονομικές εκκρεμότητες οδήγησαν σε διακοπή εργασιών

15/05/2025 - 12:26 μμ
5165438169151454 τζεδασ

Συλλυπητήρια Μ. Λιονή για την απώλεια του Γ. Τζεδάκη: «Το έργο του αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές»

15/05/2025 - 12:23 μμ
5165403460713846 HEADER PHOTO

etouri: Διπλή Χρυσή Διάκριση και Grand Award για Δεύτερη Συνεχή Χρονιά στα Tourism Awards 2025

15/05/2025 - 11:26 πμ
5165371789932522 stauromenos rethymnou

Αποκατάσταση του εθνικού δικτύου μήκους 5 χλμ. στον δρόμο Σφακάκι -Σταυρωμένου

15/05/2025 - 10:33 πμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr