Η αγωνοθεσία θα απονείμει έπαθλα για τα παρακάτω αγωνίσματα:
Α) Στον Αρκάδιο Δρόμο Ανδρών – Γυναικών θα απονεμηθούν:
1) Στους τρεις (3) πρώτους νικητές – νικήτριες, δίπλωμα και μετάλλιο.
2) Στους τρεις (3) πρώτους Ρεθεμνιώτες – Ρεθεμνιώτισσες.
Στους Ρεθεμνιώτες – Ρεθεμνιώτισσες των κατηγοριών Ανδρών – Γυναικών που κατατάσσονται στην πρώτη τριάδα του Αρκαδίου Δρόμου απονέμεται ένα μόνο έπαθλο.
3) Αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής σε όσους αθλητές – αθλήτριες τερματίσουν.
Ρεθεμνιώτες – Ρεθεμνιώτισσες είναι: α) Οι αθλητές-αθλήτριες των Ρεθεμνιώτικων Σωματείων Στίβου. β) Οι ανεξάρτητοι αθλητές αθλήτριες που έχουν καταγωγή και διαμένουν στην Π.Ε. Ρεθύμνου.
Β) Στο Κρητικό Βόλι:
Ανδρών: Θα απονεμηθούν Έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές και στον πρώτο Ρεθεμνιώτη.
– Παμπαίδων Β’: Θα απονεμηθεί έπαθλο στον πρώτο νικητή, δίπλωμα και μετάλλιο στους τρεις πρώτους. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο μαθητές Δημοτικού γεννημένοι τα έτη 2003, 2004, 2005 και θα αγωνιστούν με σφαίρα τριών (3) κιλών κάνοντας τρεις (3) προσπάθειες.
Γ) Στο δρόμο των 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών θα απονεμηθεί έπαθλο στον πρώτο-η νικητή-νικήτρια, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής στους/στις τρεις πρώτους-ες.
Στους αθλητές – αθλήτριες δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ, έκδοσης 2012 – 2013.
Οι αθλητές – αθλήτριες πρέπει να έχουν εξεταστεί πριν από τους αγώνες από ιατρό με πρωτοβουλία και ευθύνη του σωματείου τους και των ιδίων για να διαπιστωθεί ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία τους. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας που δημιουργηθεί και προκύψει στους συμμετέχοντες και έχει σχέση με την έλλειψη προληπτικής ιατρικής εξέτασής τους (που είναι αποκλειστική ευθύνη τους), οι διοργανωτές σε κάθε περίπτωση δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη. Οι αθλητές – αθλήτριες του Αρκαδίου δρόμου και του δρόμου των 5.000 μ. θα υπογράψουν απαραίτητα πριν από τον αγώνα σχετική υπεύθυνη δήλωση.
– Στον Αρκάδιο δρόμο η συμμετοχή είναι ελεύθερη για Άνδρες και Γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1997.
– Στον δρόμο 5.000 μ. η συμμετοχή είναι ελεύθερη για άνδρες και γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι το 2000.
– Η ώρα λήξης του Αρκάδιου Δρόμου και 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών είναι 17:10. Μετά την ώρα αυτή δεν θα υπάρχει τερματισμός – κατάταξη, ιατρική κάλυψη και όσοι αθλητές συνεχίζουν να τρέχουν, αγωνίζονται πλέον με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
– Οι αθλητές του Αρκάδιου δρόμου θα αναχωρήσουν για το Αρκάδι στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, με λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και ώρα 11:45.