Αυτή τη φορά οι παίκτες του Μανώλη Σουτζή μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, όμως όταν φτάνεις στο τελικό 3-0 και μοιάζεις να μην είσαι ευχαριστημένος (εν προκειμένω ο προπονητής του Ερμή), αν μη τι άλλο, δείχνει ότι οι απαιτήσεις του συλλόγου είναι πολύ μεγάλες.
Οι πράσινοι νίκησαν λοιπόν και έφτασαν τους 27 βαθμούς την ίδια στιγμή που ο Ηρόδοτος κέρδιζε τον Γιούχτα με 3-0 μέσα στην Αλικαρνασσό κι άφηνε την ομάδα των Αρχανών 3η με 24β. Μακριά βρίσκεται πλέον και ο Κισσαμικός που γνώρισε την ήττα με 1-0 μέσα στην Ιεράπετρα από την τοπική Αναγέννηση.
Ο Ερμής με αυτή τη βαθμολογική διαφορά και με το γεγονός ότι έχει κερδίσει τους δύο αντιπάλους του μέσα στην έδρα τους, συνεχίζει να έχει πολύ καλή ψυχολογία και να ατενίζει το εγγύς μέλλον με αισιοδοξία. Αγωνιστικά, οι παίκτες του κ. Σουτζή δεν παρουσιάστηκαν «φρέσκιοι». Δεν είχαν την γνωστή κινητικότητα, ούτε τους αυτοματισμούς άλλων προηγούμενων παιγνιδιών ούτως ώστε να τρέξουν οι ταχύτατοι Ρηγάκης, Βαρούχας και Κλίνης προς την εστία του Αλευρά. Στην επανάληψη πίεσαν, «έβγαλαν» δύο γκολ αλλά κι αυτά ήταν προϊόν της σωστής ισορροπίας που είχε η ομάδα του Ρεθύμνου ελέω του τέρματος που είχε πετύχει στο α’ ημίχρονο αποβάλλοντάς της το όποιο άγχος.
Ο ΟΦΙ είχε την ατυχία να χάσει από νωρίς τον Σκύβαλο κι έτσι ο κ. Παπαγεωργίου αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Ερμής έψαχνε τους διαδρόμους προς την εστία του Αλευρά αλλά αυτό μονάχα εύκολο δεν ήταν λόγω του πολυπρόσωπου κέντρου των γηπεδούχων. Πάρα ταύτα ο Βαρούχας είχε την έμπνευση να σουτάρει στο 23’ από ευνοϊκή θέση και να βάλει τον Ερμή μπροστά στο σκορ με 1-0.
Ο ολιγόλεπτος ενθουσιασμός έφερε τους γηπεδούχους κοντά σ’ ένα δεύτερο τέρμα, όμως, ο Κλίνης δεν κατόρθωσε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 47’, ο Ρηγάκης βρήκε όμορφα τον Βαρούχα που σούταρε όμως ο Αλευράς απόκρουσε. Στο 57’ ήταν η σειρά του ΟΦΙ να απαντήσει όταν ο Τσομπανάκης απέτυχε να νικήσει τον Μήτρου που ήταν σε θέση ετοιμότητας. Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε το 2-0. Ο Σουτζής εκτέλεσε κόρνερ, ο Κάββαλος σπρώχτηκε από τους αμυνομένους και ο κ. Χαραλαμπάκης καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Ρηγάκης.
Λίγο πριν το τέλος, οι Ρεθεμνιώτες πέτυχαν και τρίτο τέρμα (84’), με τον Κλίνη να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από το καλοχτυπημένο κόρνερ του Φανουράκη, γράφοντας τον επίλογο του παιχνιδιού. Το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να σταματήσει στο 4-0 αλλά ο Βαρούχας με δυνατό σουτ «σημάδεψε» το δοκάρι του Αλευρά.
ΕΡΜΗΣ (Σουτζής): Μήτρου, Καλαφάτης, Κοζορώνης (75’ Πανάι), Αριστεινίδης, Κάββαλος, Μπριλάκης (65’ Παπαδάκης), Ρηγάκης, Κλίνης, Καλομοίρης (46΄ Φανουράκης), Σουτζής, Βαρούχας.
ΟΦΙ (Παπαγεωργίου): Αλευράς, Γ. Μίγγας, Τουτουδάκης, Δερμιτζάκης, Διαμαντάκης, Κρασσάς (73΄ Ακαμωτάκης), Τσαμπανάκης, Πετάσης, Β. Μίγγας, Σκύβαλος (4΄ λ.τ. Αρχαγγελίδης), Δασκαλάκης (75΄ Ρουμελιωτάκης).
ΠΟΑ-Α.Ε.Κατσαμπά 3-0
(1’, 42’ Σκουλούδης, 84’ Συσκάκης)
ΠΑΟΚ-Πατούχας 2-1
(52’ Καπετανάκης , 92’ Κουράκης-45’ Γκούγκας)
Αναγέννηση Ιερ.-Κισσαμικός 1-0
(52’ Καρκασίνας)
Ερμής Ζωνιανών-Ο.Φ.Ιεράπετρας 3-0
(22’ Βαρούχας, 69’ Ρηγάκης, 85’ Δ. Κλίνης)
Ηρόδοτος-Γιούχτας 3-2
(13’ Νικολάου , 15’, 64’ Μπέρκης-7’, 82’ Καστελλιανάκης)
1. Ατσαλένιος 30 21-8
2. Ερμής Ζ. 27 17-9
3. Γιούχτας 22 22-17
– Κισσαμικός 22 21-15
4. Ηρόδοτος 23 18-6
6. ΠΑΟΚ 17 19-17
7. Αναγέννηση Ιερ. 16 11-12
8. ΑΕ Κατσαμπά 7 8-19
– ΟΦ Ιεράπετρας 9 10-24
10. Πατούχας 5 8-28
Ηρόδοτος Ερμής Ζωνιανών
Κισσαμικός ΑΕ Κατσαμπά
ΟΦΙ ΠΑΟΚ
Γιούχτας ΠΟΑ
Πατούχας Αναγέννηση Ιεράπετρας