Με 11 μετάλλια (3 χρυσά, 3 ασημένια και 5 χάλκινα) επέστρεψε στη βάση του ο Α.Π.Σ «Μαχητές της Ειρήνης» από το Παγκρήτιο Κύπελλο καράτε 2014. Η διοργάνωση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και που σχετιζόταν με το Κύπελλο Καράτε Έγχρωμων και Μαύρων ζωνών με συμμετοχή άνω των 600 αθλητών και αθλητριών, παρουσίασε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έως και το τέλος της, καθώς ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος.
Επρόκειτο για πρωτοβουλία της Τοπικής Επιτροπής Καράτε Κρήτης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.
Ο ρεθυμνιώτικος σύλλογος λοιπόν, συμμετείχε με 9 αθλητές και αθλήτριες κατακτώντας τα παραπάνω μετάλλια στα αγωνίσματα κατά (φόρμες) και κούμιτε (ελεύθερος αγώνας) με τους αγωνιζόμενους να δείχνουν απτά δείγματα γραφής για τη δουλειά που γίνεται.
Οι αθλητές και αθλήτριες που έφεραν διακρίσεις στο νομό είναι οι εξής :
Πετούσης Βασίλης : Χάλκινο (κάτα) – Χρυσό (κούμιτε).
Μαϊνωλά Ειρήνη : Χάλκινο (κάτα) – Χάλκινο (κούμιτε).
Γιαννούλη Κωνσταντίνα : Χρυσό (κούμιτε).
Μονιάκης Νίκος : Χάλκινο (κάτα) – Χρυσό (κούμιτε).
Μαϊνωλάς Μιχάλης : Ασημένιο (κάτα) – Ασημένιο (κούμιτε).
Γκριγκόρας Μαρίνος : Ασημένιο (κούμιτε).
Λιονή Βαρβάρα : Χάλκινο (κατα).
Επίσης, δύο άλλα παιδιά που συμμετείχαν, ο Μάρκος Φουρναράκης και η Ελένη Καλαϊτζάκη, παρόλο που επέδειξαν πάθος στα αγωνίσματά τους, δεν κατάφεραν να πλασαριστούν σε κάποιες κορυφαίες θέσεις. Ας είναι, ούτως ή άλλως θα έχουν την ευκαιρία να ξαναπροσπαθήσουν σε μία από τις επόμενες διοργανώσεις. Όπως αναφέρει και το γνωστό γνωμικό… «το χειρότερο δεν είναι να πέφτεις αλλά να μην σηκώνεσαι….»
Τα εύσημα του συλλόγου ανήκουν στους αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν, αλλά και στους εν γένει αθλητές και αθλήτριες των Κρητικών συλλόγων για το υψηλό τεχνικό επίπεδο, για το ήθος και την δύναμη της ψυχής τους.
Φυσικά μέρος της οργανωτικής επιτυχίας ανήκει στους Κρήτες-διαιτητές, στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για την πολύτιμη βοήθειά της, στους προπονητές για την άψογη δουλειά τους, αλλά και στους γονείς για την συμπαράσταση και την στήριξη τους.
Ειδικής μνείας αξίζει στους διοργανωτές Γιώργο Σουλτάτο, Δημήτρη Μπόκα που φρόντισαν να παρέχουν σχεδόν τα πάντα ούτως ώστε, το Κρητικό Καράτε να βγει ενωμένο με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.