Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Συνεργάτες

Προτάσεις για την Υγεία

Γιάννης Γιουμπάκης Από Γιάννης Γιουμπάκης
14/05/2014 - 5:53 μμ
στην κατηγορία Συνεργάτες


Η υγεία, το σημαντικότερο ανθρώπινο αγαθό, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του προγράμματος του συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», στον οποίο ανήκω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Οι προτάσεις μου, που εμπεριέχονται και στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού περιλαμβάνουν ενέργειες που θωρακίζουν τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Μέσα από μια σειρά μελετημένων δράσεων και παρεμβάσεων επιδιώκεται να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε μονάδες υγείας και φροντίδας, για όλους τους Κρητικούς και ιδιαίτερα τους Ρεθεμνιώτες.
 
Συγκεκριμένα δρομολογούνται οι εξής ενέργειες:
 
• Η προστασία και προαγωγή της υγείας με δωρεάν εμβολιασμούς σε ανασφάλιστους και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού αποτελεί προτεραιότητά μας, παράλληλα με την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και πρόληψης υγείας, αλλά και την αποτελεσματική άσκηση αρμοδιοτήτων υγειονομικού ελέγχου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
 
• Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για να θωρακιστεί επαρκώς ο πληθυσμός της Κρήτης. Εφαρμογή μιας Κοινωνικής Πολιτικής -ίσης αντιμετώπισης- των πολιτών και ενίσχυσης των πιο αδύναμων, με την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών. Στους ανασφάλιστους θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υγείας και να ενισχυθεί η πρόσβασή τους σε Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, ευθύνης μας.
 
• Δημιουργούμε τα Ανοικτά Κέντρα Προστασίας της Υγείας (ΑΚεΠΥ) σε συνεργασία με τους Δήμους, για να παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προς όλους τους κατοίκους, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για την αντιμετώπιση των μικροτραυματισμών και ελασσόνων προβλημάτων, αλλά και παροχή συμβουλευτικής φροντίδας. Επιπλέον, αναβαθμίζουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, κυρίως στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης.
 
• Αναπτύσσουμε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και ενισχύουμε το Περιφερειακό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας Κρήτης, ενός σύγχρονου και επιστημονικά άρτιου μηχανισμού για την προάσπιση και την προστασία της υγείας των πολιτών, που θα υποστηρίζει την Εθνική Στρατηγική για τη Δημόσια Υγεία και την εν γένει εθνική πολιτική υγείας. Θα είναι βασισμένο στα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και εναρμονισμένο με τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή Δημόσιας Υγείας και θα λειτουργεί στα πλαίσια ενός δικτύου Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, με στόχο την επιτήρηση και προστασία της Δημόσιας Υγείας από κάθε κίνδυνο και απειλή, την υπεύθυνη πληροφόρηση της πολιτείας, καθώς και την προάσπιση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
 
• Εφαρμόζουμε προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής σε μαθητές, ευπαθείς ομάδες, ώστε να προστατεύονται επαρκώς όλοι οι κάτοικοι, με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων μας.
 
• Αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας τις ιατρικές ειδικότητες με το χρονικό διάστημα αναμονής που τις συνοδεύει, πληροφορίες προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο.
 
Τις προτάσεις μου αυτές τις ανέφερα και στην ομιλία μου την Πέμπτη 9 Μαΐου στην πλατεία Μικρασιατών αλλά τα γραπτά κείμενα είναι αυτά που μένουν και που δεσμεύουν.
 
* Ο Γιάννης Γιουμπάκης είναι ασφαλιστής-κτηματομεσίτης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε» του Σ. Τσόκα
Share234Tweet146Send
Γιάννης Γιουμπάκης

Γιάννης Γιουμπάκης

Σχετικά νέα

ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απέμεινε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή στον Μιχαήλ Ταρουδάκη

16/05/2025 - 12:43 μμ
5166293275258284 Tzedakis

Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά το σπουδαίο αρχαιολόγο Γιάννη Τζεδάκι

16/05/2025 - 12:08 μμ
5166274963539583 ΦΩΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Στη βουλή η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας 

16/05/2025 - 11:39 πμ
Είκοσι χρόνια μετά: Το ιώτα της καρδιάς μας ανήκει στον Ιδομενέα και στις αξίες του

Είκοσι χρόνια μετά: Το ιώτα της καρδιάς μας ανήκει στον Ιδομενέα και στις αξίες του

16/05/2025 - 11:22 πμ
Επόμενο άρθρο

Γιατί συμμετέχω σε μία ομάδα η δράση της οποίας αξίζει να συνεχιστεί!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

Δημόσια έργα: Ο «γόρδιος δεσμός» της υλοποίησής τους

16/05/2025 - 11:12 πμ
ανεμοι

Οι ισχυροί νοτιάδες έριξαν στύλους της ΔΕΗ – Διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Αργυρούπολης – Ασή Γωνιάς

16/05/2025 - 10:57 πμ
ΠΑΣΟΚ

Εκδηλωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου για το ΠΔ Οριοθέτησης Οικισμών

16/05/2025 - 10:11 πμ
5166215144946226 5160278763320699-5148148972935122-14s10ksekasmoi-rethymno-nea-1745572132-750x469 - Rethymno Nea 1746785139

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

16/05/2025 - 9:58 πμ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα στο Ρέθυμνο για την αντίληψη των πολιτών σχετικά με την κλιματική ουδετερότητα

16/05/2025 - 9:52 πμ
5166198444946110 τζεδασ

Οι Εφορείες  Αρχαιοτήτων Χανίων – Ρεθύμνου αποχαιρετούν τον Γιάννη Τζεδάκι

16/05/2025 - 9:31 πμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr