Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο του Ινστιτούτου επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών (ελαιοκαλλιεργητές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, εμπορικοί ακόλουθοι, μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, κλπ.), επιβεβαιώνοντας το ρόλο του ως πόλο αναφοράς για την ελιά και το ελαιόλαδο.
Συζήτησαν τεχνικά θέματα παραγωγής, ελέγχου ποιότητας και εμπορίας του συμβατικού και βιολογικού ελαιολάδου και ενημερώθηκαν για την συμβολή του Ινστιτούτου στην βελτίωση της ποιότητάς του.