Στα πλαίσια της εικαστικής σειράς Art in the heart of Athens στο χώρο του εστιατορίου και μπαρ του Grecotel Pallas Athena, πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2015 η έναρξη της νέας έκθεσης με έργα του Ρεθεμνιώτη καλλιτέχνη Αλέξανδρου Ανδρουλάκη με θέμα «Ζω γραφικά σενάρια», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαΐου 2015. Ένας φιλόσοφος καλλιτέχνης, συχνά ανατρεπτικός στην πηγαιότητα της έμπνευσης, πολυτάλαντη έκφραση, ικανότατος αγιογράφος, χειριστής της ζωγραφικής ευαισθησίας και μεγάλη κρητική καρδιά στην αποτύπωση του τόπου του. Τα θέματά του κυρίως ανθρωποκεντρικά, έχουν μια ονειρική μεταφυσική.
![](/uploads/Articles/Photos/DOC.20150317.327020.Pallas-Athena-Restaurant-Art-in-the-heart-of-Athens.jpg)
Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε δύο μήνες μετά τον Μάη του ’68. Αναθράφηκε στην Ελλάδα της σκόνης, της λάσπης, του δυνατού ήλιου, του λιβανιού και της αλμύρας. Διαπαιδαγωγήθηκε με το μήλο του Μίμη και το μήλο της Εύας. Βασική του παρηγοριά οι πασχαλιές του μεγαλοβδόμαδου, τα χρωματιστά μολύβια και ο Ιούλιος (ο Βερν). Αργότερα σπούδασε Φυσική και Φιλοσοφία, αλλά όχι εις βάθος. Έκτοτε διαχώρισε οριστικά την τέχνη από την επιστήμη. Είχε ελεύθερη μαθητεία με ζωγράφους, φωτογράφους και γλύπτες. Αρχές του αιώνα διδάχτηκε βυζαντινή αγιογραφία και διαφοροποιείται η έως τότε εικαστική του ματιά. Επηρεάζεται έντονα από τη λαϊκή παράδοση και τον ζωγράφο-αγιογράφο Γιώργο Κόρδη. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αφομοιώσει δημιουργικά αυτά τα στοιχεία σε μια προσωπική αναζήτηση ύφους. Τα θέματά του συνήθως έχουν μια ονειρική μεταφυσική και είναι ανθρωποκεντρικά. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο.
Παράλληλα, την περίοδο της έκθεσης ο διακεκριμένος Chef της Grecotel Σάκης Τζανέτος δημιούργησε και προτείνει ένα μενού εμπνευσμένο από την κρητική παραδοσιακή κουζίνα με πρώτες ύλες από την φάρμα Agreco. Θα απολαύσετε: Αρνάκι με σταμναγκάθι και σάλτσα αυγολέμονο, αλανιάρα κότα της φάρμας, στάκα με αυγά και άγρια σπαράγγια, στριφτά με σταμναγκάθι και ανθότυρο.
![](/uploads/Articles/Photos/DOC.20150318.327165._______-_____-__-_________-_____-___-__-_____-Agreco-___-______-___-Executive-Chef-____-________.jpg)
Επιπλέον, πολλές νηστίσιμες επιλογές όπως: Κρητική σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ντάκο, ελιές και ανθό κάπαρης, πράσινη σαλάτα με ντοματίνια και γλυκό μπαλσάμικο, Baby λαχανικά με παντζάρια, και φρέσκο κρεμμυδάκι, ξύδι και μαϊντανό, γαρίδες ψητές με πουρέ από φινόκιο, θυμάρι και μοσχολέμονο, λαχανικά ψητά με πέστο ρόκας και σιρόπι ντομάτας, χταπόδι σχάρας με φάβα, ελαιόλαδο Agreco και σιμπουλέτ, καλαμάρι τηγανητό με φρέσκιες πατατούλες, πέννες με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη.
Grecotel Pallas Athena – Pallas Athena Restaurant, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα, www.grecotelpallasathena.com.