Με εισήγησή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Κρήτης το αρμόδιο όργανο – ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου – ζητάει την αναμοριοδότηση προς τα πάνω (κατά ένα μόριο για τις περισσότερες) των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, καθώς και τον χαρακτηρισμό των αντίστοιχων μονάδων σε Γαράζο, Κράνα, Σύβριτο και Φουρφουρά ως «δυσπρόσιτων» (πλέον των Ανωγείων, που είναι ήδη δυσπρόσιτα).
Με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: «χαιρετίζει τη συστράτευση όλων των αρμόδιων φορέων σε ένα ζήτημα που δεν θα αποκαταστήσει μόνο μια συντελεσθείσα αδικία αλλά αναδεικνύει συν τοις άλλοις τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική ύπαιθρος σε ζητήματα υποδομών, μεταφορών, στέγης και βιοτικού επιπέδου. Σε έναν νομό που ο τουρισμός έχει αναδειχθεί όχι μόνο σε βασικό οικονομικό πυλώνα αλλά και σε ιδεολόγημα συχνά παραβλέπουμε την ταλαιπωρία εκατοντάδων εκπαιδευτικών, υγειονομικών και άλλων πολιτών που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία.
Η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς να προτιμήσουν το Ρέθυμνο. Από εκεί και πέρα το βασικό διακύβευμα και αίτημα παραμένει η έγκαιρη στελέχωση και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, όπως και των δομών υγείας. Είναι αδιανόητο εν έτει 2024 να μιλάμε για κενά εκπαιδευτικών μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους!
Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:
- Ζητάμε από την ΠΔΕ Κρήτης να προωθήσει άμεσα προς έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας την εισήγηση του ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου.
- Καλούμε τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων μας».