14 °C Rethymno, GR
02/02/2023

ΜΟΝΟ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ - ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Άκυρη η κλήρωση της α’ κατηγορίας

Η Κυριακή που μας πέρασε ήταν μια μέρα γεμάτη από το τοπικό στοιχείο του ποδοσφαίρου μας. Βλέπετε από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη της ΕΠΣ Ρεθύμνου στα γραφεία της Ένωσης προκειμένου να διεξαχθεί η κλήρωση σε Α’ και Β’ τοπικό πρωτάθλημα αλλά και αυτή του κυπέλλου. Λίγες ώρες μετά, έπρεπε να προετοιμαστεί για να διεξαγάγει το 25ο Super Cup ανάμεσα στον Αστέρα Περάματος και τον Ερμή Ζωνιανών στο γήπεδο Μισιρίων όπου στο τέλος πανηγύρισαν οι πρώτοι με συνολικό σκορ 8-7 αφού φτάσαμε στα πέναλτι 6-5 (κ.α. 2-2).
Η διαδικασία των κληρώσεων πραγματοποιήθηκε και μέσω live streaming όπου εκεί είχαμε τη δήλωση συμμετοχής για την Α’ κατηγορία από 13 σωματεία και 8 στη Β’ παρουσία και της Επισκοπής Κ20. Σ’ αυτή του κυπέλλου μπήκαν μόλις 14 ομάδες.

ΕΠΣΡ: «Συγγνώμη, προέχει η ισονομία και ο σεβασμός προς τα σωματεία»
Σχετικά με την κλήρωση της Α’ κατηγορίας παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά το μοίρασμα των αριθμών σε δύο ομάδες οπότε, το πρόγραμμα που βγήκε λίγο μετά ήταν άκυρο με την ΕΠΣΡ να ανακοινώνει ότι θα διεξαγάγει νέα κλήρωση το απόγευμα της Τετάρτης. Η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά ανέφερε: «Η ΕΠΣ Ρεθύμνου με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στα σωματεία-μέλη της ανακοινώνει πως η κλήρωση της Α’ κατηγορίας 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί εκ νέου την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 15.00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΣΡ.
Μετά από παρακολούθηση του video της διαδικασίας των κληρώσεων που μεταδόθηκε σε live streaming στο κανάλι youtube της ΕΠΣΡ (φυσικά και υπάρχει σε όποιον θέλει να το παρακολουθήσει), διαπιστώθηκε εκ παραδρομής, λάθος στην διαδικασία, το οποίο οφείλουμε να διορθώσουμε.
Απολογούμαστε και ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση, αλλά αποτελεί υποχρέωσή μας η ισονομία και ο σεβασμός προς όλα τα σωματεία-μέλη μας.
Η κλήρωση Α’ Κατηγορίας αυτή την Τετάρτη θα μεταδοθεί και πάλι σε live streaming από το κανάλι της ΕΠΣΡ στο youtube και φυσικά η παρουσία είναι ελεύθερη προς κάθε εκπρόσωπο σωματείου που επιθυμεί να παραβρεθεί.»

Τ. Χνάρης: «Σέντρα με τη 1 Οκτωβρίου…»
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ κ. Τίτος Χνάρης αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τα καταστατικά των ομάδων, τις συμβάσεις εργασίας με τους προπονητές και φυσικά με τα μητρώα, έκανε λόγο για τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι τα πρωταθλήματα και το κύπελλο δεν δύναται να ξεκινήσει πριν τις 30 Σεπτεμβρίου, πριν δηλαδή ολοκληρωθεί η πολύκροτη φετινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.
«Πολιτεία και ΕΠΟ δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσει ιδανικά ο ένας τον άλλο και να βρεθεί μια χρυσή τοπμή γαι να μην ταλαιπωρούνται και τα σωματεία τα οποία στο τέλος αποθαρρύνονται με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται.
Εφόσον έχει γίνει νόμος του κράτους, πρέπει όλοι μαζί -και τα σωματεία- να ενεργοποιηθούν παραπάνω για να μην δημιουργούνται προβλήματα. Όποιος δεν είναι στο μητρώο κινδυνεύει άμεσα. Θα δούμε εικόνες με το να μην εκδίδονται άδειες αγώνων σε σωματεία που δεν είναι αναγνωρισμένα.
Δεν θα πλατιάσουμε το θέμα. Είναι γνωστό εδώ και καιρό αλλά αυτό επέφερε κάποιες ανακατατάξεις στη διενέργεια του κυπέλλου όπου είχαμε σκοπό να το διεξαγάγουμε σε ομίλους, κάτι που δεν θα γίνει γιατί δεν θα μας «πάρουν» οι ημερομηνίες.
Γι’ αυτό και φέτος δεν θα γίνει το φάιναλ-4 στον θεσμό του κυπέλλου τουλάχιστον έτσι όπως το οραματιζόμασταν.
Τέλος, ετοιμάζουμε ως ΕΠΣΡ μια εκδήλωση όπου θα ορίσουμε ημερομηνία και τόπο προκειμένου να παρουσιάσουμε την επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος.»

Στη Β’ κατηγορία η Επισκοπή Κ20
Φέτος, στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΡ θα λάβει μέρος η Επισκοπή Κ20 προκειμένου η ομάδα των Νέων να έχει αγωνιστικό ρυθμό έως ότου ξεκινήσει -μάλλον τον ερχόμενο Ιανουάριο- το πρωτάθλημα της Κ20 της SL2. Η ομάδα του Π. Καραντάθα θα λάβει μέρος άνευ συναγωνισμού στο β’ τη τάξει τοπικό πρωτάθλημα έχοντας λάβει προηγουμένως τη σχετική έγκριση από την ΕΠΟ.
Εδώ μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 14ων αγωνιστικών (α’ και Β’ γύρου) όπου προσμετρώνται κανονικά τα θετικά αποτελέσματα με βάση την ισχύουσα βαθμολογία (3-1-0) ωστόσο, εφόσον η Επισκοπή Κ20 τερματίσει από την 4η θέση και πάνω με το πέρας του β’ γύρου, δεν δύναται να λάβει μέρος στο φάιναλ-4. Την θέση της θα πάρει ο 5ος της βαθμολογίας.

Στην κλήρωση παραστάθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ Τ. Χνάρης, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Δασκαλομαρκάκης, η ταμίας και υπευθ. υποδομών κα Κ. Ντόρμπαρη-Δεσποτοπούλου, ο αναπλ. ταμίας Γ. Κανακάκης, το μέλος Δ. Κουργιαντάκης ενώ από πλευράς σωματείων παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της ΕΠΣΡ και μέλος του ΣΔΠΡ Κ. Δελήμπασης, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Γ. Μανωλακάκης, ο εκπρόσωπος του Αστέρα Περάματος Γ. Μαρούλης, ο εκπρόσωπος του Τάλου Μελιδονίου κ. Θεοδωράκης και ο εκπρόσωπος του Ρεθυμνιακού Ν. Τσουπάκης.

Το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα Β’ ΕΠΣΡ
1η αγωνιστική /8η
Φλόγα Ρουστίκων – Μέλαμπες
Παναρκαδικός – Επισκοπή Κ20
ΕΑΠ – Απόλλων
Γεράκια Γερ. – Λίβας