16 °C Rethymno, GR
24/03/2023

ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 5 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ

Η… Αλεξάνδρα και οι πέντε «ιππότες»

 

Το Ρέθυμνο εφεξής διαθέτει έξι Πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές εκ των οποίων ο ένας χρυσός ή μάλλον… χρυσή γιατί αναφερόμαστε στην σπουδαία νεαρή πρωταθλήτρια του Ζίου-Ζίτσου από τον Αθλητικό Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου, την Αλεξάνδρα Καραβασίλη που έφτασε… «τρένο» ως την κορυφή. Η Αλεξάνδρα που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί ή πρωτεύει όπου κι αν αγωνίζεται, αυτή τη φορά «το… τερμάτισε» κατακτώντας την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων 2023 που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Βέρκιν της Γαλλίας.
Δεν ήταν μόνον όμως η Αλεξάνδρα η οποία στρογγυλοκάθησε ως βασίλισσα στην κορυφή του βάθρου. Οι 4 αθλητικοί σύλλογοι που κοσμούν με τη στάση τους το άθλημα του ζίου-ζίτσου είδαν να ανεβαίνουν στο βάθρο άλλοι 5 αθλητές-τριές τους που ως… ιππότες (είχαμε και μία κοπέλα) φόρεσαν πανάξια το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Συνολάκης από την Ακαδημία Μ.Τ. Ρεθύμνου, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου από τον ΑΣΜΤ. «Πολυδάμας» και οι, Ματθαίος Χαμογιωργάκης, Γιάννης Δασκαλάκης, Αναστασία Σκανδαλάκη του ΑΣΜΤ Ρεθύμνου συνέβαλλαν τα μέγιστα ούτως ώστε η εθνική ομάδα της Ελλάδας στο σύνολό της να κατακτήσει την 1η θέση ανάμεσα σε 27 χώρες από τη γηραιά ήπειρο με 26 χρυσά, 22 ασημένια και 34 χάλκινα μετάλλια.
Και δεν είναι μόνον τα μετάλλια. Για παράδειγμα, οι 5ες θέσεις που στην ουσία είναι 4ες στο εν λόγω άθλημα (δεν υπάρχουν 4ες) που έφεραν οι, Χαρά Δασκαλάκη ή η Άννα – Μαρία Σκουλούδη και ο Μιχάλης Ντελιλάι είναι επιτυχίες που δεν περνούν απαρατήρητες όταν μιλάμε για ευρωπαίκό πρωτάθλημα!
Είναι δε, βέβαιο ότι, ο σύλλογος διέθετε και άλλα παιδιά που θα μπορούσαν βρεθούν στην ίδια διοργάνωση ωστόσο το κόστος ήταν τέτοιο όπου κάποιες οικογένειες αδυνατούσαν να στείλουν τα παιδιά τους στη Γαλλία. Ας δούμε τους συλλόγους και τις συμμετοχές τους.

Ακαδημία Μ.Τ. Ρεθύμνου
Η Ακαδημία του Βαγγέλη Συνολάκη είχε να μοιράσει πολλά-πολλά συγχαρητήρια στους δύο αθλητές του αλλά και στην ελληνική ομάδα που κατετάγη στην κορυφή. Φυσικά το χάλκινο μετάλλιο από τον 16χρονο Μιχάλη Συνολάκη θα κοσμεί τα πεπραγμένα του συλλόγου για χρόνια!
3η θέση: Μιχάλης Συνολάκης (Ju Jitsu Fighting -16 ετών)
9η θέση: Βαγγέλης Συνολάκης (Jiu Jitsu Newaza -16 ετών)

ΑΣΜΤ Ρεθύμνου «Πολυδάμας»
O «Πολυδάμας» του Νεκτάριου Κόνδυλα έχει να υπερηφανεύεται για την καταπληκτική εμφάνιση του Σπύρου Χατζηκωνσταντίνου που αξιώθηκε να περάσει στον λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο.
3ος Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου

ΑΣΜΤ Ρεθύμνου
Ο δε Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου μέτρησε 7 συμμετοχές και τα παιδιά του κατέκτησαν 3 χάλκινα μετάλλια όπως, αυτά του Ματθαίου Χαμογιωργάκη στα 81κ., του Γιάννη Δασκαλάκη στα 73κ., της Αναστασίας Δασκαλάκη στα 63κ..
Ο ίδιος ο Παναγιώτης Κανακαράκης ήταν λακωνικός μοιράζοντας «ευχαριστώ» σε ανθρώπους που ήταν οι αφανείς ήρωες αυτών των επιτυχιών: «Ένα ευχαριστώ στον Χαμογεωργακη Θέμη για την συμπαράσταση και την έγνοια για όλα τα παιδιά κάθε στιγμή!
Και επίσης τον Μάνο Κωστογιάννη πού κάθε μέρα δουλεύει με την αγωνιστική ομάδα, αλλά να πω επίσης ότι το μισό μετάλλιο του Ματθαίου ανήκει στον Νίκο Μπονατάκη για την δουλειά πού έχουν κάνει στο κομμάτι της πάλης!»

Τα αποτελέσματα:
3η θέση: Ματθαίος Χαμογιωργάκης (-18 ετών, -81 κιλά)
3η θέση: Γιάννης Δασκαλάκης (-16 ετών, +73 κιλά)
3η θέση: Αναστασία Σκανδαλάκη (-16 ετών, +63 κιλά)
5η θέση: Χαρά Δασκαλάκη (-16 ετών, +63 κιλά)
5η θέση: Άννα – Μαρία Σκουλούδη (-16 ετών, -63 κιλά)
7η θέση: Γιώργος Φρυσούλης (-16 ετών, -55 κιλά)
9η θέση: Γιώργος Παπαδόπουλος (-16 ετών, -46 κιλά)

ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου
Τέλος, ο ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου των Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλου ταξίδεψαν με 4 αθλητές-τριές τους. Η Αναστασία Καραβασίλη είναι το ζωντανό παράδειγμα για κάθε παιδί πια μετά την καταξίωση που πέτυχε. Υπογραμμίζουν όμως ότι και ο Μιχάλης Ντελιλάι θα μπορούσε να φτάσει στο χάλκινο μετάλλιο όμως το έχασε για έναν πόντο! Μάλιστα ο Μάρκος Φουρναράκης τόνισαν ότι αποκλείστηκε μετά από ακατανόητες αποφάσεις της διαιτησίας…
Ο σύλλογος μας συμμετείχε ακόμα σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Αυτήν την φόρα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας με 870 συμμέτοχες από 27 χώρες. Αρχικά να συγχαρούμε την Εθνική Ομάδα Ζιου Ζιτσου που κατέκτησε την 1η θέση από όλες της χώρες !
«Σαν σύλλογος είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα για το τί μεγάλο πέτυχε η Αλεξάνδρα και το τί μπορούσαν να είχαν πετύχει οι Ντελιλάι, Φουρναράκης» είπαν και συνέχισαν… «Γενικότερα, είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία των αθλητών μας, οι οποίοι είχαν δουλέψει αρκετό καιρό για αυτούς τους αγώνες, και γεμίσαμε εμπειρίες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε εν όψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Καζακστάν !
Ευχαριστούμε τους γονείς όλων των παιδιών του συλλόγου μας που βοήθησαν τα παιδιά που ταξίδεψαν σε αυτήν την αποστολή καθώς και το WOOD PROJECTS ROUSSAKIS για την ευγενική του χορηγία στην ένδυση των αθλητών μας.»

Τα αποτελέσματα:
1η θέση Αλεξάνδρα Καραβασίλη
5η θέση: Μιχαήλ Ντελιλάι
7η θέση: Ζωή Φραγκιουδάκη
9η θέση: Μάρκος Φουρναράκης