Ο ΟΦΗ είναι ο κυπελλούχος Ελλάδας για το 2026! Είναι η ομάδα της περιφέρειας που κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι σε έναν από τις πιο μεγάλους ιστορικά και πιο εύρωστους οικονομικά συλλόγους της χώρας αλλά και των Βαλκανίων, τον ΠΑΟΚ. Στο Πανθεσσαλικό το 3-2 ως σκορ μετά από 135 λεπτά αγώνα (παίχτηκαν 15 λεπτά καθυστερήσεων στην κανονική διάρκεια) καταγράφεται ως ένας από τους πιο επεισοδιακούς τελικούς στην ιστορία του ελληνικού θεσμού.

Από τον… κίνδυνο του υποβιβασμού στην κατάκτηση του τροπαίου
Ο Χρήστος Κόντης είναι ο προπονητής που μετάλλαξε τον ΟΦΗ, από μία υποψήφια ομάδα για υποβιβασμό σε κυπελλούχο Ελλάδας και πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας του κρητικού συλλόγου ως ο δεύτερος μόλις τεχνικός μετά τον σπουδαία Έγκε Γκέραρντ το μακρινό 1987 που κατακτά τρόπαιο.
Στον Βόλο 8.000 Κρητικοί μέσα στο γήπεδο κι άλλοι 2.000 απ έξω και ταυτόχρονα οι Κρήτες στο Ηράκλειο, στις πόλεις του νησιού μα και οι απανταχού Κρητικοί στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο, γιόρτασαν μια επιτυχία της ομάδας που όμοιά της είχε να ζήσει 39 ολόκληρα χρόνια!

Ένας από τους πιο σπουδαίους τελικούς
Σ’ έναν τελικό όπου όλα ξεκίνησαν λάθος (στο 13’ ο Μιχαηλίδης άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ), επήλθε αρχικά ισορροπία με το γκολ του Φούντα στο 15’ και επικράτηση με 1-2 χάρις στο γκολ του Νους στο 45’. (Στο 18’ ο Φούντας είχε σουτ στο δοκάρι). Ο ΟΦΗ είχε καταφέρει να μπερδέψει τον δικέφαλο του βορρά και να του δημιουργήσει εσωτερική ποδοσφαιρική εσωστρέφεια.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου εν τέλει ισοφάρισαν με τον Γιερεμέγεφ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά στην παράταση, ένα πέναλτι του Χατσίδη από την προσπάθεια του Σενγκέλια να τον αποφύγει, έκανε τον κ. Ευαγγέλου να το “διπλοτσεκάρει” και στο τέλος να το καταλογίσει. Ο Ισέκα ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα κι έτσι ο ΟΦΗ που κράτησε το 3-2 υπέρ του ως το τέλος, έγινε “ένα” από τον Βόλο ως την Κρήτη!

Κυπελλούχοι οι Αποστολάκης, Θεοδοσουλάκης
Πρωταγωνιστές του τελικού και οι δύο Ρεθεμνιώτες, ο Γιάννης Θεοδοσουλάκης και ο Γιάννης Αποστολάκης που δεν άφησαν σπιθαμή απάτητη στο γήπεδο έστω κι αν μπήκαν από το 78ο λεπτό. Ήταν τέτοιες οι ανάγκες που κάλυπταν χώρους και έτρεχαν σαν σαϊτες στο τρανζίσιον. Αμφότεροι έγιναν, ο 2ος και ο 3ος Ρεθεμνιώτης ποδοσφαιριστής που κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο μετά τον Γιάννη Μαρινάκη το 1987.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (78’ Καμαρά, 98’ Μπιάνκο), Μεϊτέ (61’ Ζαφείρης), Ζίβκοβιτς (78’ Πέλκας), Κωνσταντέλιας, Τάισον (61’ Γερεμέγεφ), Μύθου (61’ Χατσίδης)
ΟΦΗ (Κόντης): Χριστογεώργος (88’ Λίλο), Κρίζμανιτς, Πούγγουρας, Κωστούλας (88’ Κανελλόπουλος), Αθανασίου, Ανδρούτσος, Καραχάλιος, Σενγκέλια (106’ Λαμπρόπουλος), Νους (78’ Αποστολάκης), Φούντας (78’ Θεοδοσουλάκης), Σαλσέδο (91’ Ισέκα)

Απευθείας στα play offs του Europa Leauge
Μετά την απίστευτη κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, τα οφέλη είναι τεράστια για τον ΟΦΗ. Δεν είναι μόνον η κατάκτηση και ο κόσμος που έχει βγει από τα σπίτια του για να πανηγυρίσει. Δεν είναι το μπόνους και τα πριμ που θα μοιραστούν. Είναι το γεγονός ότι ο ΟΦΗ θα βγει στην Ευρώπη μια ώρα αρχίτερα παίρνοντας εκείνος το καλό εισιτήριο -απευθείας στα play offs του Europa Leauge- από τον 4ο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκό.
Οι Κρητικοί θα γίνουν η πέμπτη ομάδα που θα παίξει Ευρώπη αλλά στη δεύτερη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.
Πρωταθλητής: Playoffs Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
2η θέση: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
ΟΦΗ (νικητής Κυπέλλου): Play offs Europa League
3η θέση: 2ος προκριματικός Europa League
4η θέση: 2ος προκριματικός Conference League











