Παράλληλα ζητά να χαρακτηριστεί ως «άγονο κατηγορίας Α» για να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό λόγω των νομοθετημένων κινήτρων
Την άμεση προκήρυξη είκοσι θέσεων ιατρικού προσωπικού για τη στελέχωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου ζητά με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο διοικητής του ΓΝΡ Νίκος Μαλλιαρός.
Παράλληλα ο κ. Μαλλιαρός ζητά να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο ως «Άγονο Κατηγορίας Α΄» από Β που είναι σήμερα, προκειμένου να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό σύμφωνα με τις σχετικές υπουργικές εξαγγελίες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και τη γενική γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου, ο νέος διοικητής του ιδρύματος με την επιστολή του γνωστοποιεί τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος και ζητά λύσεις.
Επισημαίνει πως το ΓΝΡ είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, που εφημερεύει καθημερινά επί 24ωρης βάσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με μεγάλο ποσοστό πληρότητας και με το φόρτο εργασίας να αυξάνεται σημαντικά κατά την τουριστική περίοδο για αυτό και η στελέχωσή του είναι ζωτικής σημασίας.
Παράλληλα προσθέτει πως μέσα σε ένα χρόνο (2023-2024) αποχώρησαν 18 ιατροί, είτε με παραίτηση, είτε με συνταξιοδότηση, ενώ οι θέσεις που προκηρύχθηκαν ήταν λιγότερες από τα κενά που δημιουργήθηκαν, διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό το θετικό ισοζύγιο αποχωρήσεων – προσλήψεων μόνιμων ιατρών.
Παράλληλα, ο διοικητής του ΓΝΡ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει υπόψη της το γεγονός ότι αρκετές από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν και επαναπροκηρύχθηκαν έχουν άγονο αποτέλεσμα και ότι με τον υφιστάμενο οργανισμό ακόμα και αν καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, το νοσοκομείο αδυνατεί και πάλι ν’ ανταποκριθεί πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες, πόσο μάλλον χωρίς τις θέσεις αυτές.
Οι είκοσι δύο κενές θέσεις
Αναλυτικότερα ο διοικητής του ΓΝΡ ζητά την προκήρυξη συνολικά 22 θέσεων ιατρικού προσωπικού οι οποίες έχουν ως εξής:
- ΤΕΠ: 4 γιατρούς Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Γενικής Ιατρικής ή Ορθοπεδικής (2 θέσεις Επιμ. Α’, 2 θέσεις Επιμ. Β’).
- Παθολογικό Τμήμα: 3 γιατρούς Εσωτερικής Παθολογίας (1 θέση Συντονιστή Διευθυντή, 1 θέση Επιμ.Α’, 1 θέση Επιμ. Β).
- Ορθοπεδικό Τμήμα: 2 γιατρούς Ορθοπεδικής – Τραυματιολογίας (1 θέση Επιμ. Α’, 1 θέση Επιμ. Β’).
- Ψυχιατρικό Τμήμα και Κέντρο Ψυχικής Υγείας: 4 γιατρούς Ψυχιατρικής (1 θέση Επιμ. Α’ για το ΓΝΡ, 1 θέση Επιμ. Β’ για το ΓΝΡ, 1 θέση Επιμ. Α΄ για το Κ.Ψ.Υ, 1 θέση Επιμ.Β’ για το ΚΨΥ).
- Χειρουργικό Τμήμα: 2 γιατρούς Γενικής Χειρουργικής (1 θέση Συντονιστή Διευθυντή, 1 θέση Επιμ. Α’).
- Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ): 2 γιατρούς Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Γενικής Χειρουργικής ή Νεφρολογίας (1 θέση Διευθυντή, 1 θέση Επιμ Β’).
- Ουρολογική Μονάδα: 1 γιατρό (1 θέση Επιμ. Α’).
- Γαστρεντερολογική Μονάδα: 1 γιατρό (1 θέση Επιμ. Α’).
- ΩΡΛ Μονάδα: 1 γιατρό (1 θέση Επιμ. Α’).