Σειρά παρεμβάσεων για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού προκειμένου να στελεχωθεί το νοσοκομείο Ρεθύμνου προτείνει η περιφερειακή παράταξη «Η Κρήτη μας Αλλιώς». Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο μετά από ερώτηση της περιφερειακής συμβούλου Ρεθύμνου, Ευαγγελίας Δερμιτζάκη – Ουρανού.
Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Η Ρεθεμνιώτικη κοινωνία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κινητοποιηθεί πολλάκις για το θέμα του νοσοκομείου. Διαμαρτυρίες, απεργίες, συμβολικοί αποκλεισμοί του κτιρίου, ατέλειωτα άρθρα στον τοπικό τύπο που διεκτραγωδούν την κατάσταση έλλειψης προσωπικού και των συνεπειών του.
Οι κυβερνητικοί παράγοντες μοιράζουν συμπόνια, κατανόηση, κοινωνική ευαισθησία και μεγάλα λόγια (η υγεία είναι προτεραιότητα) όμως όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού και των έργων το αποτέλεσμα είναι μηδέν.
Ως περιφερειακή κίνηση θεωρούμε αναγκαίες μια σειρά παρεμβάσεων, ώστε να αντιστραφεί το καθεστώς υποστελέχωσης του νοσοκομείου.
Πιο αναλυτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 11 Ιουνίου η περιφερειακή σύμβουλος Ρεθύμνου κ. Eυαγγελία Δερμιτζάκη – Ουρανού έκανε μια επερώτηση για το φλέγον θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας και πρότεινε μετά από έντονο προβληματισμό για το πως μπορούμε σαν τοπική κοινωνία να γίνουμε πιο ελκυστικοί, ούτως ώστε να μην βγαίνουν άγονες οι θέσεις των γιατρών που προκηρύσσονται στον τόπο μας.
Στα πλαίσια της πληροφορία λοιπόν ότι τέσσερα ξενοδοχεία στην Κρήτη «βγαίνουν στο σφυρί» η Περιφερειακή Ομάδα του συνδυασμού «Η Κρήτη μας Αλλιώς» προτείνει «την αγορά ή τη μίσθωση ενός ή και περισσότερων τέτοιων μονάδων σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Ξενοδόχων, προκειμένου να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες οι γιατροί που θα έρθουν στην πόλη μας, αφού «μόνο για το ενοίκιο κατοικίας χρειάζεται να δώσουν τα 2/3 του μισθού τους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Δερμιτζάκη.
Προφανώς και η περιφέρεια δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του κράτους και της πολιτείας. Όμως δεν γίνεται να οχυρώνεται πίσω από το «λεφτά δεν υπάρχουν» όταν για άλλα θέματα βρίσκονται όσα ποσά είναι αναγκαία.
Δεν γίνεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα η περιφέρεια να μην πιέζει σθεναρά την κεντρική κυβέρνηση. Τέσσερα χρόνια χορτάσαμε από μεγάλα λόγια, θα πρέπει να συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα στον Β.Ο.Α.Κ. ή σε εργοτάξιο για να καταλάβουμε πόσο ακάλυπτοι υγειονομικά είμαστε. Κι όλα αυτά ενώ διαβάζουμε δημοσιεύματα ότι μεγάλα ποσά από το ταμείο ανάκαμψης λιμνάζουν αχρησιμοποίητα.
Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήτανε και ο «Απολογισμός για την Κοινωνική Πρόνοια».
Όπου ο συνδυασμός «Η Κρήτη μας Αλλιώς» βεβαίως δεν διαφωνεί με την ενίσχυση της Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά ψήφισε «παρών» γιατί το πόσο των 480.000 είναι ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες ανάγκες της κοινωνίας μας.
Στη συνεδρίαση παρέστη και η κ. Εμμανουέλα Μαθιουδάκη υπεύθυνη του ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου, όπου έθεσε σε έντονο τόνο την αγορά ενός μικρού λεωφορείου για τη μεταφορά των ωφελούμενων της Δομής της.
Όχι απλά είναι ακατάλληλο, το υπάρχον, αλλά είναι επικίνδυνο, αφού είναι χωρίς κλιματισμό και χωρίς ανοιγόμενα παράθυρα και η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στην καμπίνα είναι απαγορευτική για την μεταφορά τους.
Ένα αυτοκίνητο που μετέφερε αθλητές πριν από 22 χρόνια και τώρα μεταφέρει μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, αυτό από μόνο του είναι ενδεικτικό του προβλήματος!!!
Είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε ως πολιτεία να στηρίξουμε μια Δομή που κατά κοινή ομολογία κάνει πολύ ουσιαστική δουλειά!!!
Συμφώνησαν όλοι ότι «είναι οφειλή της πολιτείας, αλλά πρέπει να εξευρεθεί πηγή χρηματοδότησης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης».