Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
No Result
View All Result
Αρχική Ρέθυμνο

Αναστάτωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου – Άντρας προκάλεσε ζημιές στο γραφείο του Δημάρχου

Newsroom Από Newsroom
17/06/2026 - 1:45 μμ
στην κατηγορία Ρέθυμνο

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε νωρίτερα ένας άντρας στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, εισέβαλλε στο γραφείο του Δημάρχου. Ο άντρας που νωρίτερα είχε προκαλέσει φθορές και είχε αποξηλώσει αφίσες που βρίσκονταν στην είσοδο του Δημαρχείου, για λόγους που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σχετίζονται με την αφισοκόλληση, ανέβηκε το μεσημέρι στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, βάζοντας στο στόχαστρο το γραφείο του Δημάρχου.

Έντρομοι οι δημοτικοί υπάλληλοι βλέποντας τον άντρα να εξαπολύει ύβρεις και να είναι εκτός εαυτού, κάλεσαν την αστυνομία που έφτασε στο σημείο, όμως ο άντρας είχε προλάβει να εξαφανιστεί. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος απουσίαζε.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης

Aνακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο δήμος Ρεθύμνης ο οποίος έχει υποβάλλει μήνυση στο δράστη ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Στην ανακοίνωσή του ο δήμος Ρεθύμνης χαρακτηρίζει την επίθεση απρόκλητη και πρωτοφανή και ειδικότερα,αναφέρει: «Πρωτοφανής και απρόκλητη επίθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ρεθύμνης από δημότη που εισέβαλε αιφνιδιαστικά στο Γραφείο του Δημάρχου Γιώργη Χ. Μαρινάκη, ο οποίος βρίσκεται για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα.

Ο μαινόμενος δράστης προκάλεσε σημαντικές φθορές σε έπιπλα και γυάλινα αντικείμενα, αρθρώνοντας απειλές και χυδαίες εκφράσεις.

Προηγουμένως ο δράστης είχε προκαλέσει ζημιές στην είσοδο του Δημαρχείου, όπου αναποδογύρισε και πέταξε στο δρόμο τα σταντ με τις αφίσες πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης απουσιάζει στην Αθήνα συμμετέχοντας ως ομιλητής στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα τη συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Δημαρχείο μετέβησαν άμεσα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Χρήστος Παπαδάκης και άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου που πραγματοποίησαν αυτοψία στον λεηλατημένο χώρο και έλαβαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Λίγα λεπτά αργότερα ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της Αυτόφωρης Διαδικασίας και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Δήμος Ρεθύμνης υπέβαλε μήνυση εναντίον του για διατάραξη της λειτουργίας του και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και δημόσιας περιουσίας, αιτούμενος την παραδειγματική τιμωρία του και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε».

Ρ. Κουτσαλεδάκη: «Η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί μέσο έκφρασης»

Για το περιστατικό η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Κουτσαλεδάκη δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορήθηκα το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, όταν άνδρας εισέβαλε στο γραφείο του Δημάρχου, προκάλεσε φθορές, εκτόξευσε απειλές και δημιούργησε κλίμα φόβου και αναστάτωσης στους εργαζόμενους του Δήμου. Ευτυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπήρξε τραυματισμός, παρά τη σοβαρότητα των γεγονότων.  Καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού και επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι σε εργαζόμενους, αιρετούς και πολίτες. Οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να αποτελούν χώρους ασφάλειας, σεβασμού και δημοκρατικής λειτουργίας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τις μετατρέπει σε πεδίο εκτόνωσης ή τρομοκράτησης. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους εργαζόμενους του Δήμου Ρεθύμνης που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, οι διαφωνίες και τα αιτήματα εκφράζονται με διάλογο, επιχειρήματα και σεβασμό στους θεσμούς. Η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί μέσο έκφρασης. Το Ρέθυμνο έχει παράδοση πολιτισμού, δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και αυτές τις αξίες οφείλουμε να προστατεύουμε καθημερινά».

Tags: sidebar_nowΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥδημαρχείοδήμαρχοςΔήμος Ρεθύμνης
Share275Tweet172Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΠΝΙΓΜΟΙ

Στην 7η θέση πανελλαδικά σε πνιγμούς ο δήμος Ρεθύμνης την τελευταία πενταετία

08/07/2026 - 9:30 πμ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Νέο περιστατικό βανδαλισμού στην παιδική χαρά του Άη Γιώργη Πεταλιώτη στην Καλλιθέα

08/07/2026 - 9:30 πμ
Μελέτες πυροπροστασίας σε 64 σχολικές μονάδες του Δήμου Ρεθύμνης

Μελέτες πυροπροστασίας σε 64 σχολικές μονάδες του Δήμου Ρεθύμνης

26/06/2026 - 11:20 πμ
ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Γιορτή Κρητικής Διατροφής: Οι άνθρωποι πίσω από τα κρητικά προϊόντα παρουσιάζουν τη δουλειά τους

25/06/2026 - 10:00 πμ
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Πλούσιο πρόγραμμα στις μαθητικές συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου

Τελευταία νέα

CRE00965 1

Περιφέρεια Κρήτης – ΕΛΜΕΠΑ – ΙΤΕ – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Ενώνουν δυνάμεις για την προστασία του κρητικού ελαιολάδου

13/07/2026 - 4:05 μμ
archelon

ΑΡΧΕΛΩΝ: «Οι θαλάσσιες χελώνες δεν είναι κατοικίδια ζώα – Μην τις ταΐζετε»

13/07/2026 - 3:22 μμ
ΚΕΔΙΒΙΜ

Νέα επιμορφωτικά προγράμματα από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Κρήτης

13/07/2026 - 3:10 μμ
5531866536129738 ΤΔΝ ΧΑΝΙΩΝ 3

Συνελήφθη στον Μυλοπόταμο 60χρονος για καλλιέργεια φυτείας 103 δενδρυλλίων κάνναβης 

13/07/2026 - 2:59 μμ
260714

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Ηράκλειο και Λασίθι

13/07/2026 - 2:58 μμ
Ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα για τη ρύθμιση οφειλών

Ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα για τη ρύθμιση οφειλών

13/07/2026 - 2:46 μμ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ

Στο 50% η στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας

13/07/2026 - 11:16 πμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr