29 °C Rethymno, GR
05/07/2022

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Φραγκιουδάκης από την ομάδα του Π.Μουρτζανού

Με δήλωση του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αμαρίου ο δημοτικός σύμβουλος Μενέλαος Φραγκιουδάκης ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του δημάρχου Π.Μουρτζανού μετά και την παύση των καθηκόντων του εντεταλμένου συμβούλου.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει;»Μετά από την αναιτιολόγητη Απόφαση (174/ 13-5- 22) του Δημάρχου Αμαρίου Παντελή Μουρτζανού, με την οποία με έπαυσε από τη θέση του εντεταλμένου Δημοτικού συμβούλου με τα καθήκοντα της ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, απέστειλα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη του κ. Δημάρχου.

Γνώμονας μου σε ό, τι όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας μου στην παράταξη της πλειοψηφίας μου είχε ανατεθεί , ήταν να εργάζομαι με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και να συνεργάζομαι απρόσκοπτα με τις Υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας, αλλά και τους ίδιους τους δημότες, για τους οποίους άλλωστε βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης.

Με την απόφαση του αυτή, ο κ. Δήμαρχος, κάνει σαφή την άρνηση του για συνεργασία μαζί μου, που μέχρι σήμερα, θέλω να πιστεύω υπήρξε αποτελεσματική.

Θα συνεχίσω σαν ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος να παρεμβαίνω και να αναδεικνύω τα θέματα που αφορούν το Δήμο μας και τους κατοίκους του Αμαρίου, με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια συνέπεια και αγάπη για τον τόπο πας».

Σχετικά με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου Μενέλαου Φραγκιουδάκη, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:

«Η ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Μενέλαου Φραγκιουδάκη είναι καθαρά προσωπική του επιλογή με τα κριτήρια αυτής της απόφασης να είναι καιρό γνωστά στην τοπική κοινωνία του Αμαρίου. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι του καθενός είναι απολύτως σεβαστές. Στη δημοκρατία ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει το δρόμο του. Οι επιλογές όλων μας κρίνονται καθημερινά από τους συνδημότες μας».

Επίσης σε ανακοίνωση τους 13 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αμάρι -Νέα πορεία» με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Μ.Φραγκιουδάκη αναφέρουν: » Είναι πραγματικά λυπηρό ένας Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της παράταξης μας, ο Μενέλαος Φραγκιουδάκης, που επί σειρά ετών ο κ. Δήμαρχος τον είχε εμπιστευτεί και μάλιστα, του είχε αναθέσει προνομιακά καθήκοντα, να μην έχει την ευθιξία να προβεί σε κάποια επίσημη ενημέρωση προς την μέχρι πρότινος δημοτικής του ομάδας αναφορικά με τις προθέσεις του.
Όφειλε να μας έχει ενημερώσει για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και όχι να προσπαθεί το τελευταίο διάστημα μέσα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με μέλη της ομάδας μας να επιχειρεί, ανεπιτυχώς, την διάσπαση της.
Η φιλοδοξία του καθενός να αναδειχθεί πολιτικά είναι απολύτως σεβαστή, είναι ωστόσο βέβαιο πως δεν αφορά τη δημοτική μας ομάδα και το συνδυασμό της δημοτικής παράταξης «ΑΜΑΡΙ – Νέα Πορεία», η οποία, από την ίδρυση της, έχει αποδείξει ότι προτάσσει το «Εμείς» έναντι του «Εγώ».
Για εμάς αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση του να παραδώσει την έδρα που καταλαμβάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου στην παράταξη που τον ανέδειξε και τον εξέλεξε. Αυτή είναι η μόνη συνεπή στάση πολιτικά – δεοντολογικά, όσο και ηθικά.
Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της παράταξης μας και την ενημέρωση από τον Δήμαρχο μας Παντελή Μουρτζανό ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, εμείς δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε και οι δεκατρείς (13) εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο πλευρό του, από όποια θέση αυτός κρίνει, υπηρετώντας με συνέπεια και ανιδιοτέλεια το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας προς τους συνδημότες μας».

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμαρίου είναι οι : Βασιλάκη Στυλιανή, Ιερωνυμάκη Ασημένια ,Κλάδος Βασίλειος, Κουρκουλός Παύλος ,Λίτινας Ελευθέριος, Μοσχονάς Γαλάτιος, Μουρτζανός Γεώργιος, ΠατέναςΚωσνταντίνος, Σπινθουράκης Χαράλαμπος, Σταθωράκης Γεώργιος, Τρουλλινού Κυριακή, Χαριτάκη – Μανουσάκη Ζηνοβία ,Ψαρουδάκης Εμμανουήλ.