Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη το επικαιροποιημένο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ που αναφέρει, ότι για αύριο, Σάββατο 13 Ιουνίου 2026, προβλέπονται βροχοπτώσεις για την περιοχή του Ξυλοσκάλου έως 7,7 mm και για την περιοχή της Αγίας Ρουμέλης έως 5,7 mm και λόγω του ότι οι τιμές αυτές είναι κάτω των εγκεκριμένων ορίων για την λειτουργία του από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, ανακοινώνει ότι, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει προσβάσιμο για τους επισκέπτες το Σάββατο 13 Ιουνίου και από τις δύο εισόδους του.
Όπως τονίζεται ωστόσο στην ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ, λόγω της αστάθειας του καιρού, παρακαλούνται οι επισκέπτες να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διέλευση τους και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα ατομικής προστασίας.
Σε περίπτωση επικαιροποιημένης πρόγνωσης από την ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση αύριο στις 06:30 το πρωί, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ.









