19 °C Rethymno, GR
26/03/2023

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Απ. Πάνας από το Ρέθυμνο: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, επιμένουμε στην αυτόνομη πορεία»

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει!» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες βράδυ από το Ρέθυμνο, στη διάρκεια της ανοικτής πολιτικής εκδήλωσης, ο επικεφαλής της επιτροπής για την αυτοοργάνωση του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας.

Επιμένοντας στη θέση της αυτόνομης εκλογικής πορείας του κόμματος, δήλωσε ότι στο πράσινο στρατόπεδο είναι «πολιτικά και οργανωτικά έτοιμοι» στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Το βλέμμα όλων, μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, που γέμισαν την αίθουσα του Επιμελητηρίου, είναι στραμμένο στο συνέδριο της παράταξης, σε ένα μήνα από τώρα. Την πολιτική εκδήλωση παρακολούθησαν και αρχές και φορείς του τόπου.

Η αυτοοργάνωση – αναδιοργάνωση του κόμματος έρχεται ως φυσική συνέχεια και υλοποίηση της προσωπικής δέσμευσης του Νίκου Ανδρουλάκη, για μία «παράταξη από τα κάτω», κάτι για το οποίο είχε μιλήσει στην κούρσα της εσωκομματικής διαδικασίας για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

«Αυτοοργάνωση ίσον συμμετοχή και συμμετοχή ίσον δημοκρατία. Η αυτοοργάνωση είναι κάτι το οποίο ξεκίνησε το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συνεχίστηκε και το 2004 με τις διαδικασίες εκλογής από τη βάση του προέδρου μας τότε, του Γιώργου Παπανδρέου. Και τώρα το υλοποιούμε άμεσα όχι μόνο μέσα από τις εξορμήσεις που κάνουμε, αλλά και από τα Περιφερειακά μας Συνέδρια όπου εκεί οι πολίτες καταθέτουν τις απόψεις τους από κάτω προς τα πάνω, με την ψηφιακή μας πλατφόρμα – την ψηφιακή κοινωνία – όπου ο καθένας μπορεί να συμμετέχει με την ψηφιακή κοινωνία και μπορεί εκεί να δημιουργήσει δίκτυα και τοπικές επιτροπές πρωτοβουλιών. Και βέβαια, με την κίνηση που προανήγγειλε ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, με την επιλογή από τα μέλη του ονόματος του Κινήματός μας από εδώ και πέρα. Η υπόσχεση που δόθηκε για συμμετοχή σε σημαντικές αποφάσεις του Κινήματος υλοποιείται πλέον πρακτικά» ανέφερε στα «Ρ.Ν» ο κ. Πάνας.

«Πολιτικά και οργανωτικά έτοιμοι» στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο Βορειοελλαδίτης βουλευτής από το πρωί της Πέμπτης είχε επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγρότες, μεταφέροντας στα «Ρ.Ν» το κλίμα που εισέπραξε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος καθώς στις συναντήσεις τις οποίες είχα και στην αντιπεριφέρεια και στον δήμο θίξαμε θέματα που αφορούν την περιοχή, όπως την πορεία του Ταμείου Ανάκαμψης, την πορεία των αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων. Στην Ένωση Ρεθύμνου μιλήσαμε για το κομμάτι των αγροτικών ζητημάτων και τη μείωση του κόστους παραγωγής και καταθέσαμε τις προτάσεις μας».

Σε ερώτηση των «Ρ.Ν» για το εάν η χώρα χρειάζεται άμεσα εκλογές ο κ. Πάνας απάντησε: «Μας ενδιαφέρει να βγει ο κόσμος από τον κυκεώνα που αντιμετωπίζει. Είχε την πανδημία, έχει τα κοινωνικά του προβλήματα, υπάρχει αυτή τη στιγμή μία ενεργειακή κρίση, αύξηση της ακρίβειας. Μια σειρά μεγάλων θεμάτων. Είμαστε μπροστά σε ένα παγκόσμιο πόλεμο, το οποίο αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία. Θεωρείτε ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές με τα δεδομένα που υπάρχουν;».

Συνεχίζοντας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι «μη έχοντας πολιτική πρόταση επενδύει πάλι σε έναν δικομματισμό και σε μία όξυνση του πολιτικού συστήματος χωρίς αυτό να βγάζει ουσιαστικά πουθενά».

Ο κ. Πάνας αντέτεινε πως το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ «με όλες αυτές τις ενέργειες τις οποίες γίνονται και με το συνέδριο μας όπου θα κατατεθεί η πολιτική πλατφόρμα για να εγκριθεί από το Συνέδριο και τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τις προτάσεις που βάζουμε και με τις κοινοβουλευτικές μας διαδικασίες οι οποίες γίνονται καθημερινά στη Βουλή, αποδεικνύουμε ότι είμαστε ένα σοβαρό θεσμικό κόμμα, καταθέτοντας προτάσεις πολιτικές. Αυτό χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα. Οι εκλογές είναι κάτι που μπορεί να έρθει κι αν μη τι άλλο είναι και πολιτική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού. Εμείς πάντοτε είμαστε και πολιτικά και οργανωτικά έτοιμοι».

 

«Αυτόνομη πορεία», «αξιόπιστη πολιτική πρόταση» και αισιοδοξία

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη, τόσο από τους κόλπους της κυβέρνησης όσο κι από εκείνους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορούν τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ ότι κρατά ίσες αποστάσεις, μη έχοντας ανοίξει ουσιαστικά τα χαρτιά του. Ερωτηθείς για το τι θα πράξει το κόμμα του την επόμενη των εκλογών, ο κ. Πάνας απάντησε ξανά με… ερώτηση, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της παράταξής του: «Γιατί δεν ρωτάτε τι θα κάνουν τα κόμματα τα δύο πρώτα την επόμενη μέρα των εκλογών, με τον προβληματισμό που θα έχουν αφού τα ποσοστά τους θα είναι άκρως πεσμένα; Είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο δημοσκοπικά φαίνεται ότι όχι μόνο ανεβαίνουμε, αλλά διπλασιάζουμε τα ποσοστά μας!».

Ξεκαθαρίζοντας πως «εμείς επιμένουμε στην αυτόνομη πορεία», ο βουλευτής Χαλκιδικής και ο επικεφαλής της Επιτροπής για την αυτοοργάνωση του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική πρόταση στη χώρα, και θα τη δημιουργήσουμε εμείς!».

Παρατήρησε ακόμα πως «υπάρχει μια προσδοκία από τον κόσμο, η οποία μέρα με τη μέρα γίνεται μεγαλύτερη. Προσπαθούμε να είμαστε αντάξιοι αυτής της προσδοκίας». Εκτίμησε πως «με τον πολιτικό προγραμματισμό που έχουμε βάλει και με τον οργανωτικό προγραμματισμό, αφού πλέον μετά από πολλά χρόνια μετά τις 8 Μαΐου θα έχουμε και τις τοπικές νομαρχιακές μας οργανώσεις, θα κλείσει ένας σοβαρός κύκλος. Κι από εκεί και πέρα σε διάταξη μάχης θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε οργανωτική μάχη θα υπάρχει από εδώ και πέρα. Τα μηνύματα είναι θετικά, είναι ενθαρρυντικά. Ο κόσμος συμμετέχει. Η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη κι αυτό δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει!».

Όσο για τις προσδοκίες που υπάρχουν από πλευράς ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ για την Κρήτη, το πάλαι ποτέ απόρθητο εκλογικό κάστρο του κόμματος, ο κ. Πάνας σημείωσε: «Θέλουμε να έχουμε μία σοβαρή πολιτική πρόταση, η οποία θα είναι αποτέλεσμα και του περιφερειακού συνεδρίου το οποίο θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσοστά». Και έκλεισε έμπλεος σιγουριάς για ένα θετικότατο εκλογικό αποτέλεσμα: «Περιμένετε, θα το δείτε στην κάλπη» αρκέστηκε να πει.