Με αίτημά τους προς την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, τον Δημο και τη ΔΕΥΑΡ, κάτοικοι της περιοχής του Αδελιανού Κάμπου ζητούν την αποκατάσταση του οδοστρώματος στην περιοχή τους καθώς και την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου.
Με επιστολή την οποία συνυπογράφουν 90 κάτοικοι επισημαίνουν ότι η περιοχή είναι κατεξοχήν τουριστική ωστόσο οι υποδομές είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται, όπως λένε, προβλήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας.
Χαρακτηριστικά στην επιστολή τους αναφέρουν: «Με την παρούσα συλλογική αναφορά θέτουμε υπόψη σας σοβαρά ζητήματα υποδομών που αφορούν την ασφάλεια της κυκλοφορίας, την προστασία της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή Αδελιανός Κάμπος Ρεθύμνης.
Οι κάτωθι (τα ονόματα είναι στη διάθεση της εφημερίδας) υπογεγραμμένοι κάτοικοι, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής Αδελιανός Κάμπος Ρεθύμνου, απευθυνόμαστε προς την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να θέσουμε υπόψη σας σοβαρά ζητήματα υποδομών που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής.
Η περιοχή του Αδελιανού Κάμπου αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και φιλοξενεί μεγάλο αριθμό τουριστικών καταλυμάτων υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων. Παρά ταύτα, οι παράπλευροι δρόμοι της Εθνικής Οδού ΒΟΑΚ παρουσιάζουν έντονες φθορές, όπως εκτεταμένες λακκούβες, ρηγματώσεις και πρόχειρες επιδιορθώσεις, γεγονός που καθιστά την κυκλοφορία επικίνδυνη για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των χρηστών των εν λόγω δρόμων, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο, όπου η κυκλοφορία αυξάνεται σημαντικά. Η υφιστάμενη κατάσταση υποβαθμίζει την εικόνα της περιοχής και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας.
Για τον λόγο αυτό ζητούμε την άμεση αποκατάσταση και πλήρη ασφαλτόστρωση των οδοστρωμάτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή κυκλοφορία στην περιοχή.
Παράλληλα, η περιοχή δεν διαθέτει οργανωμένο αποχετευτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα η διαχείριση των λυμάτων να γίνεται μέσω δεξαμενών λυμάτων. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σημαντικά ζητήματα υγιεινής, περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και λειτουργικών δυσκολιών για κατοίκους και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Για τον λόγο αυτό αιτούμαστε τον άμεσο προγραμματισμό και την υλοποίηση έργου κατασκευής ολοκληρωμένου αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή Αδελιανός Κάμπος Ρεθύμνου».














